Krcanje kada se ukljuci migavac
Sve što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Korisnikov avatar
angelss
Fotograf kluba
Fotograf kluba
Pridružio se: Ned Okt 17, 2010 2:47 am

Krcanje kada se ukljuci migavac

od angelss » Pet Nov 05, 2010 1:44 am

Kao sto naslov kaze, pri ukljucivanju migavca dolazi do krcanja i naravno migavac se ne pali, kada malo cacnem rucicu gore-dole krcanje prestane i migavac se ukljuci, kako je ovo dosadno!!!

Lancer `90

Letos sam rastavio rucicu ablendera, zakljucio da su se kontakti zaprljali, malo ocistio i vratio nazad, 2-3meseca je radilo bez problema, ali sada opet pocinje
E sada, kada sam cistio bakarni kontakti su bili premazani nekom mascu koja predpostavljam da sprecava koroziju a opet ne utice lose na kontakte, vodio sam racuna da ovu mast ne skinem, tako da je ostalo verovatno jos prljavstine u njoj
Zanima me zna li ko koja je mast u pitanju jer bi ponovio opet ovaj postupak (uz detaljno ciscsnje) ali ovaj put bi voleo da ne skidam volan za 2 meseca ponovo

HVALA!!!! :geek: :geek: :geek: :geek:

Korisnikov avatar
TheNT
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 6:39 pm

Re: Krcanje kada se ukljuci migavac

od TheNT » Sub Nov 13, 2010 11:10 am

mislim da ti nijedna mast nebi smetala kontaktima, tj kontakt probije svoj put... pokusaj pa javi :)
Na kleme akumulatora stavljam obicnu motornu mast.
4GXX inside by MTC Motorsport

Korisnikov avatar
dav
Početnik
Početnik
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 7:40 pm

od dav » Sub Nov 13, 2010 11:51 pm

Trebalo bi da moze svaka tovatna mast
Beast From The East

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Pon Nov 22, 2010 12:05 am

Crko ti je Ablender odnisno kontakti u njemu su se pojeli-izlizali od upotrebe.Obicno smo menjali ablender ili ako su mesingani probaj lemilicom da naneses sloj kalaja.Kalaj je mekan i to je alternativa al radice neko vreme polovan ablender je oko 30e

Korisnikov avatar
angelss
Fotograf kluba
Fotograf kluba
Pridružio se: Ned Okt 17, 2010 2:47 am

od angelss » Pet Nov 26, 2010 1:24 am

Kontakti su od bakarnog lima = dva lima koji klize jedan po drugom i tako daju kontakt, nema tu sta da se istrosi nisam siguran koliko bi vremena trebalo nekom finom smirglom da se trlja da bi se ovi kontakti pojeli, jedino sto moze da smeta je oksidacija bakra, ali kao sto sam rekao kontakti su dobro zamasceni tako da ne bi trebalo da dodje ni do oksidacije (nema kiseonika = nema oksidacije) problem je u sitnim zrncima prljavstine koji su usli u mast i zbog kojih dolazi do loseg kontakte, samo se jos uvek nisam usudio da to ocistim i zamastim sam posto bi voleo da nam se obrati neki auto elektricar koji se susreo sa necim slicnim

Razmisljao sam da probam da namazem glicerinom, njime je cale namazao kleme akumulatora pre ~15god i jos uvek savrseno vrsi funkciju

Nisam siguran da je kupovina preskupog polovnog ablendera najbolje resenje u ovom slucaju, ipak 30e :thumbdown: za nesto sto moze da radi 2dana i da bacis nije realno, 10e pa ajde

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance

od DJ DEX » Pet Nov 26, 2010 1:31 am

Realno ili ne namenjao sam se ablendera kod LANCERA i COLTa kolko hoces tolko je skup da se ljudi nisu ni trudili da popravljaju,a ako imas vremen a probaj sa slojem kalaja.Nije problem u samim kontaktima vec sama rucica dobije lufta od eksploatacije i kao da joj treba da ode jos malo gore ili dole da se to ne bi desavalo.Obicno kad pocne da krci vratis rucicu pa probas ponovo i stisnes malo jace a ono nekad prestane to je to.
Inace to ni jedan auto elektricar nece da radi jer nece da gubi vreme sa necim nasta nemoze da da garanciju.Polovan ablender je ok resenje jer su delovi obicno sa stranca koji nisu tolko izakani.Inace za yuga polovan ablender kosta 10-15e a ovo je ipak Japanac koji nikad nije bio preterano jeftin sa delovima.Recimo ECU za COLT-a starog 20god kosta od 150-200e,razvodnik za 1.5 12 ventila inection kosta od 120-200e i za to ti niko ne daj egaranciju da nece crci sutra.Ablender je ipak i malo mehanicka stvar.
Inace ako imas dovoljno slobodnog vremena dodji kod mene u Servis pa cemo zajedno posvetiti paznju tvom problemu.S obzirom da si clan ovog foruma i da vozis Micka ako bude trebao da se menja ablender zajedno cemo ga naci najjeftinije sto moze i namontirati ga .Toliko od mene nadam se da sam od pomoci pozdrav.

Korisnikov avatar
TRIO_driver
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Pon Okt 25, 2010 12:00 am

od TRIO_driver » Pet Nov 26, 2010 4:48 pm

Skupo je kad nazoves ovlasceni servis i pitas koliko kosta nov deo, jer ga nema u aftermarketu. Kad cujes cenu, pozoves 911 da ti provere EKG sliku, pa onda zahvalis bogu sto mozes da nadjes taj deo za tepsiju ribe...

Jeste polovno, ali sve ono sto se ne pravi u aftermarketu, fabrika stavi svoju veeeeeliku marzu, i ti se smrzes kad vidis cenu..

A pride da li prave uopste vise za to godiste, cesto nema vise delova za 1990 i starije, bar ti neki specificni delovi, potrosne ne racunam.
Slika

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance

od DJ DEX » Pet Nov 26, 2010 9:41 pm

Kolko se secam kad sam zadnji put proveravao kolko kosta u originalu bio je tolko skup da je kostao kao pola stranca otprilike!

Korisnikov avatar
TRIO_driver
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Pon Okt 25, 2010 12:00 am

od TRIO_driver » Pet Nov 26, 2010 10:12 pm

Bas tako, sigurno 200 evra i vise.
Slika

Korisnikov avatar
zzr1100
Početnik
Početnik
Pridružio se: Čet Feb 24, 2011 1:51 pm

od zzr1100 » Čet Feb 24, 2011 3:13 pm

Nema potrebe da se kupuje polovni prekidač, ostavite to na otpadima za one kojima je zaista potreban jer su ga polomili ili sl.
sve što treba je da se skine mehanizam, očiste kontakti i kuglice i klemice ponovo dobro namažu mašću... sva 3 koja sam tako tretirao funkcionišu besprekorno...
ovo isto važi i za prekidače maglenki i grejača zadnjeg stakla, posebno kad glave i ne vraćaju se.. čest problem zar ne...