centralno zakljucavanje
Sve što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Korisnikov avatar
kgigor
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2012 1:29 am

centralno zakljucavanje

od kgigor » Sre Mar 14, 2012 7:57 pm

pozdrav
od juce sam "treci" ponosni vlasnik lancera iz '92 godine.. :D
u toku zime nije bio paljen pa je akomulator ispraznjen, te sam morao da ga zamenim kako bih ga upalio
kazu mi da sam tim potezom "DEKODIRAO" :wtf: daljinac za centralnu bravu...
moze li mala pomoc u vidu usmerenja ka resenju ovog problema :?:
happy wife,heppy life...unhappy wife,as stone cold misery to the rest of your fucking life

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

Re: centralno zakljucavanje

od DJ DEX » Sre Mar 14, 2012 8:10 pm

Ako ti je izgubio frekvenciju za centralnu ne preostaje ti nista osim da zamenis komplet.To nije fabricka centralna sa daljincem i nema sta da se popravi dok radi radi.Pre nego sto je zamenis proveri baterije u daljincima :!: POZZ

Korisnikov avatar
kgigor
Standardan član
Standardan član

od kgigor » Sre Mar 14, 2012 8:27 pm

hvala drugar
kontao sam da je problem u dekodiranom (bar tako mi rekli)uredjaju
mada sam posumnjao na baterije iako lampica "sija"
moguce je da je oslabila pa signal nije dovoljno jak
probacu sa tom jeftinijom varijantom pa ako nista cujemo se za resenja koje si ponudio
hvala ponovo
happy wife,heppy life...unhappy wife,as stone cold misery to the rest of your fucking life

Korisnikov avatar
kgigor
Standardan član
Standardan član

od kgigor » Pet Mar 16, 2012 8:43 pm

problem resen
bolje receno ...nije ga ni bilo
nasao sam ispod haube (slucajno)
nekakvu djuntu na kojoj se nalazi brava u koju savrseno upada mali kljuc za koji sam mislio da je od rezervoara
Naime radi se o alarmu koji se kljucem ukljucuje/iskljucuje a time i daljinac uklj/isklj
tako da je sad sve ok
nisam ni znao da auto ima alarm
uslikacu i ovo pa ce te mi reci nesto vise i o tome :)
hvala

EDIT
radi se o ovom uredjaju(alarm)
Slika

Slika

Slika

Korisnikov avatar
Neša
Početnik
Početnik
Pridružio se: Čet Okt 04, 2012 9:56 pm

od Neša » Pet Mar 15, 2013 10:16 pm

Pozdrav svima. Imam lacer 2004.i pitanje u vezi sa upotrebom alarma, tj.daljinca za njega. Alarm je enforcer, a daljinac ima dva dugmeta,model ERY919A2. Kada se alarm aktivira jednom, motor je blokiran, a pri otvaranju vrata kljucem,alarm pocinje da pisti. Da li postoji nacin da se imobilajzer iskjuci ili deaktivira alarm pomocu tastera na daljincu? Daljinac ima 2 tastera sa rimskim I i II. Prvi taster je za daljinsko otkljucavanje i zakljucavanje, a drugi za kratkorocno utisavanje signala koji se cuje pri otkjucavanju i zakljucavanju.

Korisnikov avatar
angelss
Fotograf kluba
Fotograf kluba
Pridružio se: Ned Okt 17, 2010 2:47 am

od angelss » Ned Mar 17, 2013 12:17 am

Nije mi jasno pitanje, da li hoces da iskljucis samo blokadu motora, a da ti centralna brava radi normalno ili...?

Ako hoces da izbacis blokadu motora treba da nadjes relej koji je postavljen kada je ugradjivan alarm, izbacis ga i prespojis zicu koja je bila presecena radi ubacivanja releja.

Korisnikov avatar
Neša
Početnik
Početnik

od Neša » Ned Mar 17, 2013 2:38 am

Izvinjavam se ako sam bio nejasan. Ukoliko se blokada motora aktivira slučajno, npr. kada se skine klema sa akumulatora, šta se onda radi?

Evo i zbog čega pitam: primetio sam da je klema na akumulatoru labavo prikačena i kada sam to nameštao, kontakt se izgubio na trenutak i motor se blokirao. Nisam mogao da upalim auto na ključ, jer je motor bio blokiran. Alarm je pištao čak i kada sam otvorio vrata ključem. Prišao mi je neki taksista sa obližnje taksi stanice, ispritiskao dugmiće na daljincu i sve je proradilo, ali se resetovao merač pređenog puta.

Pošto je u tom trenutku došla mušterija, nisam imao vremena da pitam čoveka kako se to radi, pa me zanima da li postoji neka kombinacija pritiskanja tastera kako bih u sličnoj situaciji mogao da sam rešim problem.

Korisnikov avatar
angelss
Fotograf kluba
Fotograf kluba
Pridružio se: Ned Okt 17, 2010 2:47 am

od angelss » Ned Mar 17, 2013 1:42 pm

Pogledaj ovde
http://www.autoelectric.ru/autoalarm/en ... orcer.html

U svakom slucaju alarm je obicno aktiviran prilikom skidanja i vracanja kleme, trebalo bi da bude dovoljna obicna deaktivacija alarma... nisam do sada cuo da postoje neki specijalni kodovi na daljincu.

Ono sto u glavnom moze da se programira je automatsko zakljucavanje vrata i neke slicne stvari,a to obicno zahteva neke kombinacije dugmica i okretanja kontakt brave...

Kod koji si dao se odnosi na daljinac ne i na model alarma, verovatno na samoj jedinici pise koji je model pa pokusaj da nadjes uputstvo na netu ili kontaktiraj nekog od servisera kod nas koji ugradjuju ove alarme pa ih pitaj.

Korisnikov avatar
Neša
Početnik
Početnik

od Neša » Ned Mar 17, 2013 2:13 pm

Zahvaljujem se na pomoći i na linku, a postupiću u skladu sa savetom.

Korisnikov avatar
Urke
Član kluba
Član kluba
Pridružio se: Ned Jul 21, 2013 10:11 pm

od Urke » Sub Nov 16, 2013 12:27 am

Drugari,
hteo sam da se nadovezem na temu centralne brave.
Imam colta 2001 koji fabricki ima centralnu bravu,ali ne i daljinsku.
Sad me zanima sta mi preporucujete da ugradim i gde bi to mogao da uradim,ugradim,da bi dobio daljinsku centralnu bravu?

Hvala unapred! :) :P :thumbup: :wave:
Slika
Mitsubishi Colt 1.3 16V 2001 by Urke