Sredjen komutator za 400 din. :)
Sve što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Timkobre
Početnik
Početnik
Pridružio se: Pet Nov 01, 2013 12:30 pm

Sredjen komutator za 400 din. :)

od Timkobre » Uto Nov 12, 2013 11:59 pm

Popravljen razvodnik paljenja uz malo eksperimentisanja. :think:

Sema: http://imagizer.imageshack.us/v2/495x300q90/24/js4p.jpg

Nakon izmene:
http://imageshack.com/a/img690/3058/1o5g.jpg
http://imageshack.com/a/img842/887/6cps.jpg
http://imageshack.com/a/img35/3599/9hrc.jpg

Mozda ce nekome posluziti, kod mene je upalilo, motor se malo drugacije ponasa, deluje mi da je nabolje,vreme ce pokazati :) :thumbup:

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

Re: Sredjen komutator za 400 din. :)

od DJ DEX » Sre Nov 13, 2013 10:41 am

BRAVO!Ovo je ok varijanta zamene SMD komponenti u komutatoru. :clap: :clap: :clap: :clap:
PS.Jel vidis da ipak nije bio ECU.

Timkobre
Početnik
Početnik

od Timkobre » Sre Nov 13, 2013 7:40 pm

BRAVO!Ovo je ok varijanta zamene SMD komponenti u komutatoru. :clap: :clap: :clap: :clap:
PS.Jel vidis da ipak nije bio ECU.
Vidim, vidim :) Jesi radio nesto slicno ovome? Sto se tice bobine, cuo sam da ne treba uzimati novu nikako, da li je tako ili to ljudi govore da bi prodali kompletan razvodnik za nesto vise para? :?

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Sre Nov 13, 2013 10:21 pm

Radio sam svasta po pitanju razvodnika i kojekakvih komutatora.Montirao sam i externu bobinu a i igrali smo se sa komutatorima.Priznajem da je to radjeno samo za nase potrebe ili kod modela gde je nemoguce naci komutator.Ipak su ljudi kod nas malo skepticni po pitanju ovakvih stvari pa nisam to koristio u komercijalne svrhe.
Sto se tice bobina ne slazem se sa pojedincima koji tvrde da ne treba kupovati nove bobine.Kad kazes nekom bobina misle da je to raketna nauka a ustvari je gomila zice namotana oko metalnog jezgra kao klasican trafo.
Ono sto takodje ljudi ne rade i ne shvataju jeste da kablovi i svecice takodje treba da se menjaju na vreme.Narocito kod ovih modela gde su komutator i bobina zajedno u razvodniku jer se na taj nacin obezbedjuje tok visokog napona iz bobine.
Jos jednom :thumbup: :clap:

Timkobre
Početnik
Početnik

od Timkobre » Čet Nov 14, 2013 1:22 am

Hvala na savetima, konkretno moja bobina ne daje dovoljno jaku varnicu, mozda se cak odlucim na varijantu premotavanja trafoa, ako je moguce, ko zna.. :D Po bobini vidim da je negde nesto unutra spaljeno, a kontakti korozirali sto ne bi trebalo predstavljati problem. Ako ne uspem da nadjem neku polovnu onda definitivno narucujem novu za oko 6500, ili ceo razvodnik za 100e. Mada ne daje mi se 100e, jer sam vec uzeo i novu kapu, ruku, svecice i kablove bih zamenio preventivno. Nista, bicu uporan dok ne "zbudzim" nesto :)

Korisnikov avatar
darijailija
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Sub Jan 01, 2011 9:19 pm

od darijailija » Čet Nov 14, 2013 6:13 pm

Odlicno za sredjivanje razvodnika kod nas majstori uglavno menjaju ceo razvodnik jer ih mrzi da popravljaju a polovni su oko 70e.
IVAN KG (Outlander 2.0 4G63 Colt czT)

Korisnikov avatar
Kempi
Fotograf kluba
Fotograf kluba
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 11:17 pm

od Kempi » Čet Nov 14, 2013 7:49 pm

Tvoj motor je karburatorski, mislim da to ne pije vodu kod injection motora (mozda gresim) A kod karburatora sam cuo da je moguce budzenje sa komutatorom i bobinom od juga. U svakom slucaju odlicno odradjen posao :thumbup:
kad porastem biću DJ DEX

Timkobre
Početnik
Početnik

od Timkobre » Čet Nov 14, 2013 8:13 pm

Tvoj motor je karburatorski, mislim da to ne pije vodu kod injection motora (mozda gresim) A kod karburatora sam cuo da je moguce budzenje sa komutatorom i bobinom od juga. U svakom slucaju odlicno odradjen posao :thumbup:
Kod mene je injection sistem, motor 12v 66kw, bobina je u razvodniku paljenja. U tome je i problem sto ne mogu nigde naci bobinu, novu mi niko ne preporucuje a ne daje mi se 100-150e za ceo razvodnik. Smislicu nesto valjda :?

Korisnikov avatar
Bggoran
Početnik
Početnik
Pridružio se: Pon Nov 04, 2013 10:02 pm

od Bggoran » Sre Jan 08, 2014 5:11 pm

HRISTOS SE RODI sve najbolje . Juce mi je auto stao u ulici i bila je noc ali sam ustanovio da nemam struju na svecicama nista se nije otkacilo pa sumnjam na komutator imam mitsubishi mirage 1.5 sa direktnim ubrizgavanjem kao lanser i kod mene je razvodnik 3u1 u njemu je i bobina i komutator. E sad ja sumnjam da je komutator pa me interesuje kako si ti resio to za 400 kinti i gde si uzeo delove. Bozic je pa da ne spominjem koliko mi je hitno . Moj broj mobilnog je 063539309 Goran , hvala unapred
Bggoran
Član foruma

Slika a pa ne moze to ovo je djunta sa sitnim navojem