Farovi
Sve što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

johncleese
Početnik
Početnik
Pridružio se: Sre Apr 13, 2011 12:14 pm

Farovi

od johncleese » Pon Dec 19, 2011 10:09 am

Skroz mi se cudna stvar desava zadnjih par dana na mom lanceru iz '91-e. Naime, elektro motor u prednjem levom faru mi sam podize i spusta svetlo u toku voznje, doduse ne mnogo ali dovoljno da primetim na vozilu ispred mene. Jel imao neko slicna iskustva?

Korisnikov avatar
darijailija
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Sub Jan 01, 2011 9:19 pm

Re: Farovi

od darijailija » Uto Dec 20, 2011 11:52 am

Meni se to desava kada mi je poteciometar za podizanje farova samo na poziciji (0) probaj da ih stavis na(1,2 ili 3) pa vidi sta se desava :thumbup:
IVAN KG (Outlander 2.0 4G63 Colt czT)

johncleese
Početnik
Početnik
Pridružio se: Sre Apr 13, 2011 12:14 pm

od johncleese » Sre Dec 21, 2011 11:07 am

Probao i desava se isto, s tim sto onda krene i desni far da zeza. Ocigledno da nesto nije u redu sa kablovima i strujom. Mozda ima veze zbog hladnog vremena?
Takodje lampica za rucnu kocnicu mi se ne gasi kad spustim istu, al tockovi ne blokiraju. Desava se da mi pri kontaktu upali lampicu parkirne kocnice iako sam ga samo ostavio u brzini (namerno sam tako probao da vidim da sta ce da pokaze) i to samo kad je hladno vreme.
Predlog resenja br 2? :)

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Sre Dec 21, 2011 5:20 pm

Sto se tice GREMLINA no.1 trebalo bi neko strucan da pogleda da nije doslo do nekog ukljestenja kablova pa da se javlja neki kratak spoj.To obavezno uradi da se ne daj boze nesto ne zapali.
Gremlin no.2 signalna lampica za podiknutu rucnu ujedno je i lampica upozorenja da je nivo kocione tecnosti nizak.Otvori posudu u kojoj se nalazi AT-ulje i prekontrolisi nivo.Ako je nivo nizak pre nego sto dolijes ulje treba prekontrolisati kocione plocice na prednjim tockovima jer kad se one pojedu nivo ulja pada.U tom slucaju zameni plocice i ne dolivaj ulje jer kad se kocioni klipovi vrate nivo ulja poraste.U poklopcu posude nalazi se gumica koja "izadje"iz poklopca kad je nivo ulja nizak pa pritiska plovak koji se nalazi u posudi.Tu gumicu takodje treba vratiti u svoje leziste. :!: