Cao Dejane!
Evo već treću godinu sa uživanjem vozim Colt-a 2006-to godište 1.1. bez najmanjeg problema, redovni servisi i to je to. Na satu 170 000.
Pre neko vreme mi je stao u Novom Sadu, :/ . Čas ide, čas jedva. Izbacio je motor singalnu lampicu. Odvezao ga jedva dva kilometra do Trio-motorsa NS. Zaista se ne razumem u mehaniku i kvarove. Raspao se katalizator (dva dana pre toga - čula se zvonjava u prednjem loncu..)
Skinuli katalizator i zakrpili izduv :
Radni čas 3x1800 din
Reparacija 3000 din
Potrošni materijal 210 din
Dihtung auspuha 500 din
Na semaforu, na kvačilu kad izbacujem iz brzine, zna da se ugasi. Naročito kada je klima uključena. Ponekad ujutru kad je hladan, iz prve u drugu na kvačilu, obrtaji padaju na 400-500/min i skoro se ugasi (upale se lampice...). Sada kad vozim kroz grad, pre nego što stisnem kvačilo i izbacim iz brzine, setim se šta sve može da se kupi za 9110 dinara.
Kada startujem auto i kada je van brzine, motor radi stabilno i ok na 1000o/m. I u vožnji van grada je sasvim ok, kako treba.
Hoću da reklamiram popravku u Trio motorsu, i da mi auto radi za sve pare. Ako može neko tri rečenice nekog saveta, bio bih zahvalan do neba. Da li mogu da reklamiram problem i šta se otprilike dešava sa izduvom, ubrizgavanjem.. da li da ugradim katalizator, ili može i ovako opušteno..
Izvinjavam se za laička pitanja, ugl HVALA na čitanju i odgovoru.
Boris