Menjac
Kvarovi i popravke...

Korisnikov avatar
trifke
Početnik
Početnik
Pridružio se: Pon Nov 15, 2010 3:30 pm

Re: Menjac

od trifke » Uto Feb 01, 2011 11:19 pm

probaj sa uljima za automatske menjace u vecini servisa preko ih sipaju u obicne menjace i auto se mnogo lepshe i lakshe shalta
Kao sto rekoh....

Korisnikov avatar
Kempi
Fotograf kluba
Fotograf kluba
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 11:17 pm

od Kempi » Uto Feb 01, 2011 11:50 pm

Ja se onda ocigledno zeznuh :cry: Pre desetak dana sam sipao ENEOS Premium Multi Gear 75W90...
kad porastem biću DJ DEX

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Sre Feb 02, 2011 10:42 am

KEMPI@ nisi pogresio 75-90w je sinteticko ulje za menjac koje inace ide u MITSUBISHI menjace!ATF ulje ili ti ulje za automatske menjace je alternativa umesto 75-90 koja zna da prija menjacu koji je presao 150000km i vise.Tokom eksploatacije menjaca unutra se stvaraju naslage na svim klizajucim povrsinama.Te naslage ATF ulje zna da opere a samo ulje je redje pa ga snopovi lakse razbacuju i samim tim ima bolje podmazivanje.
Desava se da majstori sipaju neko gusce ulje pa u zimskom periodu naprave problem jer ulje postane kao med.POZDRAV :!:

Korisnikov avatar
Zaca
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Sre Nov 24, 2010 12:08 am

od Zaca » Sre Feb 02, 2011 3:23 pm

Nego Dex, el nabavi ti meni one moje delove ... ???
Mi nismo ljudi, MI smo sa Karaburme ...

NAMIRISASE iza DVERI mase gladnih, ljutih zveri i ...

Korisnikov avatar
Zaca
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Sre Nov 24, 2010 12:08 am

od Zaca » Čet Mar 31, 2011 10:35 pm

Izlecio mi DR. Dex menjac, :D :D caurice neke glupe se pojele .. Moja preporuka za sve vlasnike Japanaca, SVI KOD DEX-A .. hehe .. Doktor ljudi, doktor .. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Mi nismo ljudi, MI smo sa Karaburme ...

NAMIRISASE iza DVERI mase gladnih, ljutih zveri i ...

Korisnikov avatar
TRIO_driver
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Pon Okt 25, 2010 12:00 am

od TRIO_driver » Pet Apr 01, 2011 11:07 am

Te caurice su mana kod Carisme, jedno od najcescih kvarova, sreca, iako je samo original deo, nije skup, ali ni komplikovan za zamenu.
Slika

Korisnikov avatar
brandzoni
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2011 9:07 pm

od brandzoni » Pet Apr 01, 2011 11:14 pm

Bas se igrao pre par dana sa menjacem i cauricama,posto je menjac postao neprecizan.
Koliko sam shvatio caurice se vremenom usled eksploatacije stanje,za 1-2 mm, i poluga dobije lufta.
Kupio prednje caurice i zamenio ali opet je postojao mali luft,pokusao da dotegnem slomio sraf i shvatio da je metalna caura,kroz koju prolazi sraf, ''starija'' od tih plasticnih caurica tj. duza za 1-2mm. Zbrusio istu i resio problem.
Zadnje sam isto planirao da promenim ali sam prvo pokusao isto tu metodu skracivanja metalne unutrasnje caure i odlicno ispalo. Jedino sto treba malo stelovanja i podesavanja oko jacine dotezanja srafova..
E sad,ne kazem da je ovo pravilan postupak ali moze se i tako probati..

Slika
Poslednja izmena od brandzoni u Čet Jun 23, 2011 1:54 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Окупација или слобода! / Okupacija ili sloboda!
http://www.youtube.com/watch?v=JD-vnh2hkGw

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Ned Apr 03, 2011 9:06 pm

Te caurice-biksne su nesto sto spada u delove koji se menjaju cim malo dodje do povecanog lufta na rucici menjaca.Mislim da cak odgovaraju od Reno Lagune ili Clia i mozda nije lose kupiti ih u Reno radnji jer ih prodaju u setu koji sadrzi metalnu cauricu,dve plastucne biksne i prstenaste gumice.Naravno malo masti i sljaka.

alionida
Početnik
Početnik
Pridružio se: Čet Jun 23, 2011 9:02 am

od alionida » Čet Jun 23, 2011 9:09 am

Imam problem ljudi, ako moze neki savet ili pomoc.

Menjao sam semering na poluosovini kod menjaca, tu mi je curelo ulje. U pitanju je manuelni menjac.
Majstor mi dosuo 0,75l ulja za automatske manjace, i rekao mi je da je to ok. Mislim da je u menjacu bilo ulje 75w90 po specifikaciji a sad je pomesano sa ATF uljem.

Sta raditi? Da vozim sa ovom mesavinom ili da menjac ulje? Ukoliko menjam , koju gradaciju i brend da koristim?

Korisnikov avatar
Kempi
Fotograf kluba
Fotograf kluba
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 11:17 pm

od Kempi » Čet Jun 23, 2011 11:29 am

Moje misljenje je da ulja ne treba mesati,ali sacekaj DEX-a,on je najkopetentniji da ti to objasni.Uzgred,koji auto je u pitanju?
kad porastem biću DJ DEX