trzanje u niskim obrtajima?
Kvarovi i popravke...

Dovla90
Početnik
Početnik
Pridružio se: Čet Okt 20, 2011 1:06 pm

Re: trzanje u niskim obrtajima?

od Dovla90 » Čet Okt 20, 2011 4:43 pm

Cudno mi je to sto tesko dolazi do 4 hiljade obrtaja,kad hocu malo da ubrzam voznju on dodje do 3 hiljade i tu zakuca,imam osecaj kao da negde blokira,i cuje se neko pucanje ,samo sto ja imam predstavu da dolazi ispod automobila a verovatno je negde oko motora,mada su mi ti majstori rekli da se dizna malo zapusila zbog trunja,da li znas mozda koliko kosta ciscenje rezervoara? pozz i hvala za savete

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Čet Okt 20, 2011 11:57 pm

Promaseni@ DOVLA@ vozi CARISMU 1.8gdi kod njega sigurno nije problem creva.
Dovla@ vozis malo delikatan auto tebi forum na moze da pomogne samo adekvatan servis.Pitanje koje svecice su ti stavili na velikom servisu i gde si radio veliki servis.Promena rada posle velikog servisa moze biti trip a moze biti da nesto nije uradjeno kako treba.Inace zapusavanje dizni kod 1.8gdi motora je malo teze jer na diznama ima visoki pritisak a rezervoar se ne prlja jer je plastican itd.Kao sto rekoh GDI je malo specifican :!:

Korisnikov avatar
vladimirkg
Početnik
Početnik
Pridružio se: Uto Jan 10, 2012 8:12 pm

od vladimirkg » Sre Jan 11, 2012 1:40 pm

Pozdrav svima,

Kod ,,stucanja,, auta na malim obrtajima probaj sledece.... Posto ti automobil ima ugradjen gas,probaj da prebacis na benzin i vidi sta se dogadja.Ako radi normalno,tj. ne trokira,ili se to dogadja osetno slabije,onda je najverovatnije problem sa strujom. Moj predlog je,zameni filter za vazduh,proveri svecice i kablove,kupi original za taj auto,nikako neke Bugare ili Turske,ORIGINAL,i kabl od bobine isto. Gas je vrlo osetljiv po tom pitanju.Trazi da struja bude perfektna.I kad menjas,menjaj sve,u setu. Ovo ti pricam iz iskustva,vozio sam taxi 4 god. na svim modelima je ista prica,a na Japancima je to provereno tacno.Naravno ako ti je plinski uredjaj noviji, tj. ako nisu otisle membrane.Nadam se da sam makar malo pomogao.Pozdrav

Korisnikov avatar
metalika 1974
Početnik
Početnik
Pridružio se: Čet Dec 29, 2011 11:55 pm

od metalika 1974 » Ned Feb 05, 2012 4:59 pm

isto mi sedesava na coltu 13.gl 91god,cistio sam karburator,menjao svecice kablove,kapu i palac na razvodniku,razne filtere ali nista,majstor mi rece da promenim termostat jer negreju se creva,stalno su mlaka a to jedno crevo je za grejanje karburatora,aj promenicu pa da vidim,nije skupo oko 850.00,kad promenim javicu sta je bilo

Moon_Walker
Početnik
Početnik
Pridružio se: Pon Jan 30, 2012 2:11 pm

od Moon_Walker » Pon Feb 27, 2012 4:10 am

Takođe imam sličan problem, ne baš isti, ali me je mrzelo da zbog toga otvaram zasebnu temu pa sam kontao da se može i ovde spomenuti...

Naime, ja imam problem jer mi auto kada je potpuno hladan pomalo trza na nižim obrtajima... Čim mi bar malo digne temperaturu, to trzanje nestaje... Nije u pitanju neko trzanje zbog kojeg se ne može voziti. Ja sam tada naravno jako oprezan sa papučicom gasa i dok se auto bar malo ne zagreje, ni ne pokušavam da dodam pošten gas... Svestan sam toga da auto potpuno drugačije radi hladan i zagrejan, ali takođe sam siguran da to trzanje, odnosno trokiranje i ne odazivanje na gas kako treba kada je auto hladan je problem koji treba rešiti... Pre 2 meseca na autu su čišćene dizne u ultrazvučnoj kadi, i nakon toga je super radio, nije se gušio čak ni hladan... Međutim, pre par dana je rađen veliki servis, izmenjano je sve što se izmenjati treba, i od onda mi se opet vratio taj problem. Pokušaću da ga izreklamiram tom majstoru koji mi je radio servis, mada zbog činejnice da kad mu to spomenem on počne da nagađa, čini mi se da ni on sam nema pojma šta se dešava. Rešenje je naravno oterati auto na dijagnostiku i ende, ali pre nego što dam tih 20 e za dijagnozu, da li je neko možda imao isti ili sličan problem i kako ste ga rešili? A da, umalo da zaboravim, u pitanju je 1993. Eclipse, 2.0 DOHC običan bez turba.

Korisnikov avatar
Beasaster
Član kluba
Član kluba
Pridružio se: Sre Dec 01, 2010 12:38 am

od Beasaster » Pon Feb 27, 2012 11:47 am

Takođe imam sličan problem, ne baš isti, ali me je mrzelo da zbog toga otvaram zasebnu temu pa sam kontao da se može i ovde spomenuti...

Naime, ja imam problem jer mi auto kada je potpuno hladan pomalo trza na nižim obrtajima... Čim mi bar malo digne temperaturu, to trzanje nestaje... Nije u pitanju neko trzanje zbog kojeg se ne može voziti. Ja sam tada naravno jako oprezan sa papučicom gasa i dok se auto bar malo ne zagreje, ni ne pokušavam da dodam pošten gas... Svestan sam toga da auto potpuno drugačije radi hladan i zagrejan, ali takođe sam siguran da to trzanje, odnosno trokiranje i ne odazivanje na gas kako treba kada je auto hladan je problem koji treba rešiti... Pre 2 meseca na autu su čišćene dizne u ultrazvučnoj kadi, i nakon toga je super radio, nije se gušio čak ni hladan... Međutim, pre par dana je rađen veliki servis, izmenjano je sve što se izmenjati treba, i od onda mi se opet vratio taj problem. Pokušaću da ga izreklamiram tom majstoru koji mi je radio servis, mada zbog činejnice da kad mu to spomenem on počne da nagađa, čini mi se da ni on sam nema pojma šta se dešava. Rešenje je naravno oterati auto na dijagnostiku i ende, ali pre nego što dam tih 20 e za dijagnozu, da li je neko možda imao isti ili sličan problem i kako ste ga rešili? A da, umalo da zaboravim, u pitanju je 1993. Eclipse, 2.0 DOHC običan bez turba.
Prosle godine sam imao slican ako ne i isti problem,ne deluje strasno,ali ume da nervira.Problem resio DEX...Zamenjene su svecice,kao i bobina,posto je bila malo polomljena,neko je pokusao da je iscupa pa je malo odvalio pa je bacala po dekli...Uglavnom sada je sve kako bi i trebalo da bude...
GALANT EA0 GLS 2.0 16V 1997 100 KW 4G63

Moon_Walker
Početnik
Početnik
Pridružio se: Pon Jan 30, 2012 2:11 pm

od Moon_Walker » Sre Feb 29, 2012 3:17 pm

Mnogi mi govore da je u pitanju lamda sonda, da ona zeza... Ali od nagađanja leba nema. Idemo na dijagnostiku pa će se sve videti...

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Čet Mar 01, 2012 12:33 am

Za to sto se tebi desava 99% mogu da tvrdim da nije lamda sonda a takodje da tu nije potrebna dijagnostika i da dijagnostikom nista neces resiti.Tebi je potreban dobar poznavaoc tog motora.Neko ko ce se ozbiljno pozabaviti tim problemom i neko ko nece dozvoliti da ti lupas glavu oko toga.Taj motor je malo komplikovan za zupcenje i cesto dolazi do greske prilikom zupcenja.Majstori cesto omanu kod bregastih jer ne dovedu sva 4-tiri repera u istu ravan pa na taj nacin na obe bregaste omanu po zub.Motor na taj nacin gubi snagu,nema ostrinu i vise trosi.Druga stvar gde omanu kod zupcenja je da prilikom zupcenja ne uzupce lepo balansni teg na uljnoj pumpi pa motor ima cudne vibracuje a za ovu radnju postoji cak i kontrolni sraf na bloku motora.Treca stvar je da tenzioner na spaneru ne nategnu kako treba pa je kais ili labav na gas ili pretegnut...
Na slici ispod sa brojem 12 je oznacen kontrolni sraf
Slika

Uploaded with ImageShack.us
Slika
Naravno sve ovo sto sam ti naveo ne mora da znaci da je resenje problema tu ali to je jedino kako mogu ovako virtuelno da ti pomognem.POZZZ
Uploaded with ImageShack.us