homokineticki kolt
Kvarovi i popravke...

Korisnikov avatar
TRIO_driver
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Pon Okt 25, 2010 12:00 am

Re: homokineticki kolt

od TRIO_driver » Pet Feb 24, 2012 9:32 am

HDK jeste majka, ali i ovaj ce posluziti, razlika je bila dosta veca, ja ih prodajem za starija vozila, i ok se pokazao, retko bude problema, s obzirom na cenu.
Slika

Korisnikov avatar
brandzoni
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2011 9:07 pm

od brandzoni » Pet Feb 24, 2012 10:46 am

I ja djiram pascalove zglobove bice godinu dana uskoro (10k km), ne stedim auto pa ni njih, losi putevi, offroad, 7j felne i za sada je sve ok, samo sapucu. Videcemo dokle ce, a javicu bas kada prolupaju pa da ljudi znaju... mada misljenja sam da ce sluziti savrseno u narednih par godina dok bude bilo isplativo voziti kola u opste.

Inace sam pre kupovine razmisljao i o hdk, original? japanski koji je kostao 110e kom., i bio sam u mogucnosti da ga uzmem medjutim kada sam cuo sta se radi sa delovima (cast izuzecima) i da su pretezno iz kine a da ima i repariranih(kazu bas taj hdk - navodno vrhunska reparacija), isao sam logikom da je bolje da uzmem postenog pascal kineza za 30e i da znam sta sam uzeo... A opet, mozda je to samo slucaj kod carisme zato sto je evropskog porekla.
Kako god bilo, dok je ovakvo stanje na nasem trzistu/drzavi (citaj divlji zapad) i sa naftom, meni je kao i vecini gradjana Srbije trenutno auto, sto se kaze, zadnja rupa na svirali.
Окупација или слобода! / Okupacija ili sloboda!
http://www.youtube.com/watch?v=JD-vnh2hkGw

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Pet Feb 24, 2012 11:43 am

- Iskustvo je najbitnije :!: Dok sam radio u SUzuki servisu ugradjivali smo SPIDAN zglobove koji su se tako dobro pokazali da sad neko dzabe da mi ga da ne bih ugradio.Zato sam malo skeptican.Dolazile su mi i neke musterije sa pricom da su kupovali zglobove za 17e al isto tako znam da im nisu izdrzali ni godinu dana.Ima dosta kopija zadnje vreme poput Metelli ali ja preferiram ako je vec kopija da bude URW,HDK ili Nipparts jer razlika moze da bude 15e a tolko kosta zamena. :!:
-Sto se Carisma-e tice ne znam tacno zasto al su zglobovi uvek bili preskupi,cak i danas 17god nakon prvog modela

Korisnikov avatar
TRIO_driver
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Pon Okt 25, 2010 12:00 am

od TRIO_driver » Pet Feb 24, 2012 6:23 pm

Nipparts nikako, ovo ostalo moze.

HDK je original, ali bila je jedno vreme neka kopija HBK, sve slicno, ali kvalitet nebo i zemlja, ja dobio 10 komada, prvi prodao, prvi reklamacija, vratio celu kutiju pre par godina...Dosli su iz Dubaija, znas i sam Deki ko valja tu robu u BGD..

Pascal uvozimo samo ja i jos jedna firma oficijelno, to je privatni brend Inter Carsa, za te pare je bas izdrzljiv, i ja sam u startu bio skeptican, ali eto, posle 6 godina koliko ih prodajem, stvarno mali broj reklamacija...

HDK nije kopija, ljudi to rade stvarno kako treba, imao sam srecu da sam upoznao jednog od vlasnika Japanca, bili su u poseti pre dve godine, tako da poznajuci puteve HDK kod nas(preko Grcke i preko Bugarske), ovo sto se vecinom nadje(za HDK pricam), je made in Japan, sa pripadajucim kvalitetom.
Slika