Mitsubishi Carisma 1.9 td glx
Kvarovi i popravke...

rankoni
Početnik
Početnik
Pridružio se: Pon Jul 15, 2013 6:19 pm

Mitsubishi Carisma 1.9 td glx

od rankoni » Pon Jul 15, 2013 6:41 pm

Posedujem ovaj auto vec dve godine.Do sada nisam imao vecih problema sa njim.Sada se desilo da je crko dihtung glave motora i da je pomesao vodu i ulje.Uradio sam ravnanje glave,stelovanje i zamenu gumica na ventilima.Uradjene sve cetiri dizne za gorivo.Sve je vraceno na mesto i nakon toga,kad je trebao da se upali,majstor mi kaze da je morao da pojaca ler gas jer nije hteo da upali.Nakon toga sam trazio da smanji ler gas i desilo se da sutradan nije hteo da upali.Inace,sve to sam radio u servisu Forma u Stolackoj ulici na Topcideru.Molim vas,ako neko zna sta da radim,da se javi,svaki savet je dobrodosao.Unapred hvala.

Korisnikov avatar
lav
Mitsubishi ljubitelj
Mitsubishi ljubitelj
Pridružio se: Sub Mar 23, 2013 5:27 pm

Re: Mitsubishi Carisma 1.9 td glx

od lav » Uto Jul 16, 2013 8:03 am

mozda bi bilo dobro napishesh koje je godishte carisma :)

rankoni
Početnik
Početnik

od rankoni » Uto Jul 16, 2013 11:44 am

Mitsubishi Carizma je1999godiste.Mali dodatak na ono od juce,jutros sam pokusao da ga upalim sa normalnim ler gasom medjutim nece nida cuje samo vergla i to je to.Pojacao sam mu ler gas i posle treceg-cetvrtog puta upali i izbaci oblak belog dima.neznam dali sam bio dovoljno jasan,unapred hvala.

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Uto Jul 16, 2013 8:53 pm

Mali dodatak na tvoju temu.Nemam obicaj da pri drugom postu nekom pomazem al tebe cu da posavetujem.Reklamiraj popravku jer ler gas nikakve veze nema sa paljenjem.Nije mi jasno kako su mogli da te puste iz servisa sa takvim objasnjenjem osim ako I oni ne znaju :roll:

Korisnikov avatar
Brojcile
Početnik
Početnik
Pridružio se: Pon Jul 15, 2013 3:31 pm

od Brojcile » Uto Jul 16, 2013 9:00 pm

Beli dim..? To nije dobro nikako,ajde crni dim i nekako ali beli ne valja nikako!
Kao sto kaze decko reklamiraj popravku i to sto pre..

rankoni
Početnik
Početnik

od rankoni » Sre Jul 17, 2013 12:28 pm

Ljudi, oni su me ubedjivali da su uradili sve kako treba namontirali glavu uzupcili kako treba i kad su hteli da upale nije hteo pa su kao zbog toga morali da pojacaju ler gas.Jos nesto skrenuli su mi paznjub da bos pumpa pusta gorivo na ventilu visokog pritiska ,to se nije desavalo pre nego sto su skinuli glavu.Iza curenje su me ubedjivali da to nema veze sa onim sto su oni radili.Jos nesto u Delfiu su mi rekli da im skrenem paznju da prvih 10 minuta posle paljenja ne dodaju gas zbog ulozaka dizni.Mozda sam dosadan ali me je snasla velika muka i neznam kako da reagujem u odnosu na servis u komsam radio pa vas zato molim za savet, unapred hvala.

Korisnikov avatar
Brojcile
Početnik
Početnik
Pridružio se: Pon Jul 15, 2013 3:31 pm

od Brojcile » Sre Jul 17, 2013 1:08 pm

Ja znam par slucajeva gde ljudi pojacaju ler jer im se na normalnom leru pali lampica od pritiska ulja pa ga pojacaju iz tog razloga da dobiju na pritisku!
Dosta ljudi to uradi i proda auto tjs uvali nekom tako da ti kad upalis auto probaj da smanjis ler na koliko je propisano i ako upali lampicu onda nije dobro..

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Sre Jul 17, 2013 4:45 pm

Postoji mogucnost da na masinskoj obradi nisu lepo nastelovali ventile.Kod tog Reno motora nema stelovanje ventila vec se ventili prilikom obrade skrate za onoliko koliko su upusteni.Ako je ovo uzrok kod tebe auto vergla duze sa dodatim gasom i tek posle vece kolicine goriva u cilindrima dodje do paljenja pa zato izbaci beli dim.Povecan ler je zbog toga sto na normalnom broju obrtaja ne moze da sastavi jer ventili ne zatvaraju.
Curenje pumpi u zadnje vreme je postala uobicajena pojava jer su te pumpe pravljene za D2 a sad kad se voze na Euro Dizel one "propisaju".
Moras biti uporan da to isteras kod njih do kraja da kod drugog ne bi ostavio isto tolko para sto si ostavio kod njih.
Inace Forma je poznata kao servis uz prodavnicu auto delova ali su vise za brzi servis.Znam par slucajeva koji su prosli kao ti
kod njih gde oni vise nisu znali sta da rade pa su ih slali u druge servise.
Ja mislim da oni dobro znaju u cemu je problem ali im se ne ispalti da rade ponovo :!:

rankoni
Početnik
Početnik

od rankoni » Sre Jul 17, 2013 5:06 pm

Zahvaljujem na odgovoru mnogo ste mi pomogli,samo da dodam da sam sam nosio glavu na obradu u radionicu crnobrnja u Bojvode stepe 56,u Formi su to sve posle sklopili.Jos jedanput puno hvala.

rankoni
Početnik
Početnik

od rankoni » Sre Jul 17, 2013 6:16 pm

Setio sam se da mi je neko rekao da kad procuri ventil visokog pritiska na bos pumpi da auto tesko pali,dali je moguce da i to pravi problem.Postavljam razna pitanja da budem siguran da se o nekoga ne ogresim,nadam se da nisam dosadan i da vas ne smaram.PS Crnobrnja mi je rekao da na glavi nema stelovanja ventila i zamenio je gumice jer je sve drugo bilo dobro.Unapred hvala.