Stranica 1 od 1

Outlander 2.0 DI-D hladan start problem

Poslato: Pet Dec 07, 2018 2:34 pm
od stanko93
Zdravo svima,

vlasnik sam Outlander-a 2006 sa 2.0 DI-D motorom i dešava mi se da auto jako teško startuje kada je hladan. Auto dobro zavergla ali motor ne uspeva da startuje. Nakon više pokušaja startovanja motor krene da radi na niskom broju obrtaja 1-2 sekunde i onda dobije normalan broj obrtaja. Ali tada se dešava da nekih pola minuta-minut obrtaji motora variraju, odnosno dodju do 1000 pa padnu na nekih 800 tj. do normalnog ler gasa. Pa opet tako. Skala obrtaja ide gore-dole non-stop. Kada je motor zagrejan ovih problema nema. Dijagnostika prijavljuje da dva grejača nisu ispravna. Da li bi ovo mogao da bude glavni uzrok nepravilnog rada motora?
Svi filteri su promenjeni i ulje u motoru. Sve ovo je počelo da mi se dešava kada sam jednom skinuo minus klemu sa baterije.
Da napomenem da motor lakše startuje ako prilikom prvog pokušaja ne vratim ključ skroz na off poziciju nego odmah zaverglam. Ako vraćam više puta ključ skroz na off, motor mnogo teže startuje.

Pozdrav
Milos

Re: Outlander 2.0 DI-D hladan start problem

Poslato: Pon Dec 10, 2018 2:32 pm
od DJ DEX
Zameni grejače.Moguće je da naprave problem jer u tim cilindrima gde ne rade grejači nakupi se nafta pa motor sastavi tek kad se upali nafta zbog kompresije.U tom momentu višak nafte guši motor pa u prvom mahu radi ko traktor.

Re: Outlander 2.0 DI-D hladan start problem

Poslato: Čet Dec 27, 2018 10:50 am
od stanko93
Promenjeni svi grejači, akumulator i senzor temperature rashladne tečnosti. Problem i dalje isti. Možda za nijansu lakši hladan start ali variranje ler gasa i dalje prisutno nekih 1,5-2 min nakon starta. Da li proveravati dizne i šta dalje nisam pametan :?:

Re: Outlander 2.0 DI-D hladan start problem

Poslato: Sre Apr 17, 2019 3:43 pm
od stanko93
Evo i posle par meseci problem je i dalje prisutan. Dizne su u međuvremenu reparirane ali problem sa variranjem ler gasa kada je motor hladan i dalje je prisutan. Više majstora promenjeno i svaki je menjao deo za koji je mislio da je problem ali nijedan od njih nije rešio. Ako auto stoji na suncu ceo dan ne dešava se variranje ler gasa, ali ujutru i kada je hladno obratji se kreću od 800-1000rpm nekih 1-2min.