Pomračenje
Napišite nešto o sebi...

Moon_Walker
Početnik
Početnik
Pridružio se: Pon Jan 30, 2012 2:11 pm

Pomračenje

od Moon_Walker » Čet Feb 02, 2012 10:58 pm

Pozdrav svima!

Zovem se Nikola, pišem iz okoline Novog Sada i ponosni sam vlasnik sam 1993. Mitsubishi Eclipsa... Auto je kod mene skoro pune 4 godine, ja sam treći vlasnik i kupio sam ga od čoveka kod kojeg je bio 11 godina. Auto je u super stanju za to godište, održavao sam ga najbolje što sam mogao... Na njemu, Bogu hvala nigde korozije, motor kao sat, ne troši ulje niti vodu (mada je vodena pumpa menjana pre dve godine), vuče kao lud, pali bez problema na -20, ide kao metak... Baš sam pre nekoliko dana radio komplet auspuh, tako da sada prede na nižim obrtajima, a reži na višim... Trenutno je kod farbara... Pre nekih godinu dana na parkingu me je jedan dečko malo čvrknuo u levi zadnji blatobran, na haubi i braniku postoje sitna oštećenja od kamenčića koja se moraju sanirati, i na repu na gepeku je farba malo izbledela od Sunca, tako da se sada to sve dovodi u red i Eclipsu se daje novi sjaj... Posle toga na red dolazi i veliki servis, na proleće će da padnu neke BBS 17" felne, i imam tako još milion nekih planova za njega... Iskren da budem, planirao sam da ga prodam jer nažalost iz godine u godinu je stariji, ali sam shvatio da nažalost za njega zaista ne mogu dobiti neke pare... Čak smatram da mogu dobiti mnogo manje nego što vredi... U cenovnom rangu, koliko sam video ovaj auto pripada negde mlađem golfu 2 ili 3, a zaista taj auto je u poređenju sa tim autima nebo i zemlja... I po kvalitetu motora, menjača,l šasije i završne izrade, i po performansama, i po nivou opremu i svakom drugom aspektu... Bilo mi je prosto šteta da ga dam za bagatelu nekom napaljenom klincu koji će ga uništiti za godinu dana i odlučih da ga ostavim za sebe... Nadam se da na ovom sajtu ima još ljubitelja i vlasnika Eclipsa, jer za mene će ovaj MItsubishi uvek biti izuzetan automobil... Veliki pozdrav od mene za sada, pisaću još u drugim temama, i postaviću slike Eclipsa čim ga doteram sa farbanja...

Korisnikov avatar
zoltangti
Mitsubishi ljubitelj
Mitsubishi ljubitelj
Pridružio se: Pet Jul 29, 2011 3:34 pm

Re: Pomračenje

od zoltangti » Čet Feb 02, 2012 11:09 pm

Poz
Jos jedan eclipse :)
bolje da sacuvas vise vredi nego da prodas za sitne.
ako slucajno u takvom situaciji si da mozes izdruzati i slucajno i uzeti jos neki auto za svakodneve koriscenje onda taj eclipse ce ostati kao "auto za vikend"

Moon_Walker
Početnik
Početnik

od Moon_Walker » Čet Feb 02, 2012 11:21 pm

Da, čitaš mi misli... To mi je plan. Do sada mi je Eclipse bio jedini auto koji sam vozio, ali sam čvrsto rešio da uzmem još jedan porodični, neku limuzinu za svaki dan, a Eclipse će biti vožen samo leti... Kao što sam već spomenuo, imam brdo nekih planova za njega i kad sve to pozavršavam, on će biti u takvom stanju da jednostavno neće imati vrednost... Nego, kad već pišem... Imam jedno pitanje... Interesuje me da li neko na forumu ima za prodaju maglenke za Eclipse. Ja ih nemam na mom, i iako sam stavio alu foliju iza branika da se ne vidi rupa, nekako mi sve to zvrji prazno, i kontam da bi bilo mnogo lepše kada bih našao maglenke za njega...

I još jedno pitanje... Ja na mom Micubišiju imam onaj trokraki volan... Skontao sam da postoje još modeli koji imaju četvorokraki. Da li neko ima takakv četvorokraki na prodaju? Taj mi je nekako gotivniji. :)

Korisnikov avatar
zoltangti
Mitsubishi ljubitelj
Mitsubishi ljubitelj
Pridružio se: Pet Jul 29, 2011 3:34 pm

od zoltangti » Čet Feb 02, 2012 11:43 pm

Maglenke mozda imam i ja , treba proverim kakvom stanu , jer izvadio sam njih kad sam napravio upgrade
Neki sporski volan u moj, tako sam vec uzeo

Korisnikov avatar
coggo
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 9:56 pm

od coggo » Pet Feb 03, 2012 8:01 am

Pozdrav,dobro došao :wave:

Korisnikov avatar
Rale
Mitsubishi ljubitelj
Mitsubishi ljubitelj
Pridružio se: Uto Okt 11, 2011 4:44 pm

od Rale » Pet Feb 03, 2012 10:52 am

Pozdrav :wave: Nema potrebe za daljim komentarom sve si sam napisao :thumbup: :thumbup:

Korisnikov avatar
mircetic
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Čet Apr 14, 2011 7:59 pm

od mircetic » Pet Feb 03, 2012 10:59 am

Oooooooo kolega iz pomračenja :)
Dobrodošao, nema nas mnogo sa eklipsom...ali broj očigledno raste i drago mi je zbog toga.
Ja imam jednu muku, puklo je nešto u menjaču...auto radi, ali ne prima brzine...ali će se srediti.
Auto je lađa, nema neke poente prodavati ga sa trenutnim cenama. Vredeće on uvek, samo ga treba čuvati kao i svaki auto.

Moon_Walker
Početnik
Početnik

od Moon_Walker » Pet Feb 03, 2012 3:43 pm

Ja sam isto imao neki problem sa menjačem, tako sam ga i uzeo sa tom falinkom... Crkao je koliko se meni čini neki zglob koji povezuje menjač i poluosovinu, i to sam dosta teško našao, ali nakon toga nikakvih problema nisam imao... Mada je meni navika da kad upalim auto, par puta čuknem nogom kvačilo čisto da proradi ulje. :) Ne znam kako je na tvom, ali na mom kvačilo dosta nisko hvata, treba ga baš stistnuti do poda i to samo još poboljšava uživanje u vožnji... Pravo sportsko kvačilo. :)

Kad već opet pišem u temi, treba mi još nešto za mog Eklipsa... Otišli su mi amortizeri gepeka.. Kao što već znate, vrata od gepeka su ogromna (bukvalno trećina auta), a ti amortizeri slabi pa ne traju baš mnogo. Ima li neko ko prodaje te amortizere ako ne originalne za njega, onda bilo kakve koji bi mogli da drže tu mrcinu od vrata... Unapred hvala na informaciji! ;)

Korisnikov avatar
mircetic
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Čet Apr 14, 2011 7:59 pm

od mircetic » Čet Feb 09, 2012 8:27 am

Sa amortizerima imam i ja problem. Nećeš ih naći u prodaji, ja bar nigde nisam. Polovne po otpadima ćeš neći u stanju kao i tvoj. Ja razmišljam ovog leta da uzmem jedan amortizer od autobusa i da napravim to kako valja....

Moon_Walker
Početnik
Početnik

od Moon_Walker » Ned Feb 26, 2012 4:55 pm

Mali update što se tiče mog Eclipsa...

U poslednjih mesec dana je dosta toga rađeno... Najpre je ofarbana cela hauba, deo branika (koji je bio očešan), potom zadnji desni blatobran koji je bio malo ulubljen, farban je rep na gepeku i ostatak auta je ispoliran. Rađen je takođe auspuh, zamena srednjeg i zadnjeg lonca, spojnice i fleksibilnog creva... Takođe je u auto ubačena i nova muzika.. Cd, usb pioneer player, i četiri iridijumske Ground Zero sedamnestice... Dva zvučnika u vrata, dva kod zadnjeg sedišta... Muzika nije baš krmača jer se to postiže samo uz woofer i pojačalo, ali sam iz ovoga dobio baš što sam hteo, kvalitetan, dubok zvuk koji takođe lepo radi i kada se malo pojača..
Rađen je i veliki servis motora... Zamena dva zupčasta kaiša, onda tri unutrašnja (PK, servo, klima), hidrošpaner i dva rolera. Ulje, filter ulja, vazduha, goriva, svećice, ulje u menjaču.. Ne znam da li sam nešto izostavio, ali neka to bude to. Takođe je farbana i dekla na glavi motora. Ofarbao sam je u kombinaciju crne i crvene boje, a slova natpisa DOHC 2000 sam samo išmirgliao pa su dobile srebrnu boju... Ispalo je brooka. Treba još samo ostatak motora da se opere, a to se nisam usuđivao po hladnom vremenu.. Sad će nadam se i lepše vreme, pa verujem da će i to doći na red. Od ulaganja mi je ostalo još samo da ubacim i jedne lepe sedamnaestoinčne felne, i možda ako se predomislim i plin, i to bi bilo to... Uloženo je i truda i para u auto, ali užitak prilikom vožnje daje i više od toga... :)