Space Star 1.9 DI-D 2002.
Predstavite vaš Mitsubishi i modifikacije koje ste radili na njemu...

elMaestro
Početnik
Početnik
Pridružio se: Pon Jul 08, 2013 12:59 pm

Space Star 1.9 DI-D 2002.

od elMaestro » Pon Jul 08, 2013 3:18 pm

Kao sto i naslov kaze, u pitanju je Space Star sa 1.9 DI-D iliti u originalu dci motorom. Posto svi kolektivno u kuci preferiramo Francuze, ovaj auto je uleteo iznenada kao plod toga sto nismo mogli da prodamo 206-icu za normalne pare, a trebao nam veci auto. Auto sada uglavnom cale vozi, a mene auto, iskreno nicim ne fascinira, u svemu je prosek. Kada smo ga uzeli, auto je bio u, blago receno, zapustenom stanju. Sara na gumama ravna kao Vojvodina, pojedene po bokovima, a na sve to pogresna dimenzija, pa su zadnje kacile na svakoj rupi, diskovi strugani pa posle unisteni maltene, niti imaju mesa, a vashe iscrtane po njima, auto vuce u levo samo tako, kilogrami i kilogrami blata, sto spolja, sto iznutra, AirBag lampica ne sija uopste, itd. Ali, bilo je i dobrih stvari, zbog kojih smo ga, jelte, i uzeli. Prva stvar je motor. :mrgreen: Trazili smo samo dizela, tako da ni jedan drugi motor ovde nije dolazio u obzir, a na ovom mom je ocigledno samo motor propisno odrzavan. Druga stvar, covek od koga smo uzeli auto je bio iskren i vise nego sto treba, jer stvarno sve sto je rekao da fali to je falilo i obratno. Auto je uzet sa 116kkm (u koje ne da sam sumnjao, nego sam bio ubedjen da su falsh), sada ima 133k. Za tih 17k kod nas je ulozeno u njega:
-4 gume 185/60 R15 (na pamet mi nije padalo da uzimam zimske u 195/55 jer su preskupe, a nisam ni mogao da ostanem na 185/65, jer su kacile)
-2 mala servisa (ulje Elf 10W-40, filter ulja, goriva, vazduha i polena, sve zajedno 45e)
-Sredjen trap, kugle su pravile najvise problema
-Sve 4 diska i plocice zamenjeni
-Sredjen alternator
-Stavljen nov akumulator
-Zatvoren EGR
I jos nekih sitnijih stvari. Veliki servis je uradjen (provereno) pre cca 20k, tako da njega nisam radio, jedino sto mora da se zameni u narednih masec-dva dana je vodena pumpa koja je iz fabricke ugradnje (ona mi je ubacila crv sumnje da je kilometraza prava :lol: )
Potrosnja na otvorenom je od 4,5 (kad se ne predje 1900-2000 obrtaja) do 5,5-6 kad se zustrije vozi. Po gradu 5,5-7 litara. Ponasanje na putu je odlicno (za auto ove klase), za volan se ne moze reci da je najdirektniji, ali dobro, ne ljulja se mnogo s obzirom na visinu, a ni buka nije prevelika s obzirom da je dizel i da je aerodinamican kao kutija. Naravno, udobnost nije ni blizu bilo kog Francuza. Od opreme ima klimu, servo, fabricki CD, prednje podizace, 4xAirBag, ABS, alu 15", bord komp, centralnu... Jos jedna stvar koja mi se ne svidja je OCAJAN kvalitet plastike u enterijeru.
U narednom periodu ono sto treba da se uradi je hladnjak, ili ce se zameniti ili detaljno ocistiti i vodena pumpa.
Ako neko zna gde bih mogao da nadjem prekidac desnog podizaca, tepih u gepeku i pojas za srednjeg putnika pozadi, bio bih mu zahvalan.
I evo malo slika i izvinite zbog ovolikog posta i zbog losijih slika.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Korisnikov avatar
laki72
Mitsubishi ljubitelj
Mitsubishi ljubitelj
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 2:36 am

Re: Space Star 1.9 DI-D 2002.

od laki72 » Uto Jul 09, 2013 1:03 am

Dobro dosao!!!
Vrlo lepo i sadrzajno. predstavljanje automobila.
Svaka cast

Korisnikov avatar
coltmirage
Početnik
Početnik
Pridružio se: Uto Jan 10, 2012 12:11 am

od coltmirage » Uto Jul 09, 2013 9:44 pm

Dobrodošao! Slažem se sa Laki72, sadržajno i iskreno! Rasterao si monotoniju onih koji kažu da su kupili polovan auto sa 150k-200k i pritom kažu samo sipaju gorivo i mali servis :D Pa da su ti automobili u tako dobrom stanju, niko ih ne bi ni prodavao! Pa ni Nemac ne poklanja auto, i tamo je dobar auto sa malom kilometražom jako skup, ali je zato puno službenih automobila, koji su za jako malo vremena prešli stotine hiljada kilometara pa im je i cena u skladu sa tim. Odužio sam bespotrebno :D Još jednom dobrodošao!

elMaestro
Početnik
Početnik
Pridružio se: Pon Jul 08, 2013 12:59 pm

od elMaestro » Uto Jul 09, 2013 9:54 pm

Hvala obojici na dobrodoslici. Pa hteo sam samo iskreno sve da napisem, ako nekom vec budu trebala iskustva da pored pozitivnih ima i negativna, kojih ima i kod novih auta, a da ih nema kod polovnjaka starog 11 godina. :D