Mitsubishi Colt,1.3 16V,2002 god.
Predstavite vaš Mitsubishi i modifikacije koje ste radili na njemu...

Korisnikov avatar
Kurosawa
Početnik
Početnik
Pridružio se: Čet Okt 24, 2013 9:05 pm

Mitsubishi Colt,1.3 16V,2002 god.

od Kurosawa » Pon Nov 04, 2013 1:19 pm

Nisam ni video do sada da postoji podforum za predstavljanje automobila,pa sam onomad fotke okacio na predstavljanju clanova.
Dakle...Mitsubishi Colt,1.3 16V,82Ks,2002 god.,130.000Km.
Evo fotki... :)

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

...danas ubacujem novi player,za neki dan veliki servis,a na prolece alu min. 14" sa odgovarajucim letnjim gumama... :)

Korisnikov avatar
Kurosawa
Početnik
Početnik

Re: Mitsubishi Colt,1.3 16V,2002 god.

od Kurosawa » Pon Nov 04, 2013 1:22 pm

U petak sam bio u servisu,odradjeno je sledece:

01.11.2013 - 131.100 Km

-Ulje Castrol Magnatec 10W/40
-Filter ulja MANN
-Filter vazduha MANN
-Filter kabine
-Filter goriva
-Set zupcastog kaisa JACOPARTS (Mitsuboshi,SNR)
-Svecice NGK BKR6E-11
-Kocione plocice TRW

Juce sam s' kumom zamenio neispravne sijalice na komandnoj tabli za grejanje (2 kom.),upaljacu i piksli.Bilo je malo komplikovano,ali odradjeno je.

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Pon Nov 04, 2013 1:30 pm

Lep auto nema sta.
Sto se velikog servisa tice izostavili ste jos jednu stvar ,koja se inace radi na 90-100000km ,zamena ulja u menjacu.To majstroi obicno ne odrade pa posle bude problem.
Sto se felni tice moze i 15".Evo pogledaj kako izgleda Colt sa 15" Alessio felnama i gumama 195/50 15".Kad sam ga ja kupio imao je gume 195/55 15"i bio je za nijansu udobniji ali sa ovim gumama bolje lezi.
Slika

Uploaded with ImageShack.us

Korisnikov avatar
Kurosawa
Početnik
Početnik

od Kurosawa » Pon Nov 04, 2013 10:52 pm

Lep auto nema sta.
Sto se velikog servisa tice izostavili ste jos jednu stvar ,koja se inace radi na 90-100000km ,zamena ulja u menjacu.To majstroi obicno ne odrade pa posle bude problem.
Hvala na savetu,videcu i to da odradim u dogledno vreme.
Sto se felni tice moze i 15".Evo pogledaj kako izgleda Colt sa 15" Alessio felnama i gumama 195/50 15".Kad sam ga ja kupio imao je gume 195/55 15"i bio je za nijansu udobniji ali sa ovim gumama bolje lezi.
Slika
Mocno izgleda sa 15" nema sta,ali...ja sam Toyotu Corollu vozio 4 god. sa BBS 15" i gumama 195/50/15,a i sa 195/55/15,super je izgledala,super stabilnost,ali zbogom udobnosti,prosto nisam verovao kolika je razlika u udobnosti kad sam poslednjih godinu dana vozio sa fabrickom dimenzijom 175/70/13!

Slika

Slika

Moracu da napravim neki kompromis izmedju estetike i udobnosti,najverovatnije ce to biti 14",al' nikad se ne zna..daleko je prolece,a i kum me zestoko pritiska da uzmem 15" cak mi je i nasao par ponuda...videcemo. :)

Korisnikov avatar
Leon_Lancer
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Sre Jul 25, 2012 11:58 pm

od Leon_Lancer » Uto Nov 05, 2013 1:50 am

Svaka čast na kupovini.Mislim da bi mu bile sasvim ok 14 ice.Kad vidim te đavolje ivičnjake po gradu,naježim se.

Korisnikov avatar
Kurosawa
Početnik
Početnik

od Kurosawa » Čet Nov 07, 2013 10:48 am

Svaka čast na kupovini.
Hvala :)

Korisnikov avatar
Urke
Član kluba
Član kluba
Pridružio se: Ned Jul 21, 2013 10:11 pm

od Urke » Sub Nov 30, 2013 11:26 pm

Stvarno extra coltic... :clap: :D :thumbup: Bas je lep,izgleda mi jako ocuvan i u vrhunskom stanju. :D Gde je kupljen,uvezen?Koliko je izasao? Napisi nesto vise o micku? I ja imam istog,samo 2001 godiste,doduse moj nema prednji lip,zavesice zadnjih tockova i spojlere sa strane,ali je isto crni... :) Samo napred,sto se tice felni,mislim da su 14 sa sto manjim et za colta ok... :wave: :thumbup: P.S.Jel u njemu fabricki cd player bio,pre ovog sony-a sto si ugradio?
Slika
Mitsubishi Colt 1.3 16V 2001 by Urke

Korisnikov avatar
Kurosawa
Početnik
Početnik

od Kurosawa » Ned Dec 01, 2013 6:17 pm

Stvarno extra coltic... :clap: :D :thumbup: Bas je lep,izgleda mi jako ocuvan i u vrhunskom stanju. :D Gde je kupljen,uvezen?Koliko je izasao? Napisi nesto vise o micku? I ja imam istog,samo 2001 godiste,doduse moj nema prednji lip,zavesice zadnjih tockova i spojlere sa strane,ali je isto crni... :) Samo napred,sto se tice felni,mislim da su 14 sa sto manjim et za colta ok... :wave: :thumbup: P.S.Jel u njemu fabricki cd player bio,pre ovog sony-a sto si ugradio?
Hvala :) Stvarno jeste ocuvan,limarija i enterijer u super stanju,a i mehanicki je dobar i utegnut.Motor je super,presao sam oko 1.000Km posle velikog servisa i ne trosi ulje uopste.Kupio sam ga u Rumi,od coveka koji ga uvezao iz Nemacke sa 130.000Km.Kaze da je bio garaziran i da je kupljen od prvog vlasnika.Garaziran verovatno i jeste bio,s' obzirom na to kakva je limarija,boja,farovi itd.
Od opreme..manuelna klima,el. podizaci prozora,el. podesavanje retrovizira,grejaci retrovizora,el. podesavanje farova,kozni volan,SRS airbag,ABS.(Poslednje 2 stavke se valjda podrazumevaju :) )Kupio sam ga pre mesec i po dana,a platio sam ga 1.950 eur,registrovanog do 9.2014,sa dobrim Dunlop zimskim gumama.Za sada sve funcionise kako treba,klima radi odlicno,jedino mi je upajlena "engine check" lampica zbog lambda sonde.U servisu su proveravali sve na dijagnostici,sve radi kako treba,i lambda sonda radi,ali prijavljuje gresku.Posle ocitavanja i brisanja greske,posle 15 min. opet se upalila.Koliko sam se informisao,upaljena "check engine" lampica zbog lambda sonde je cest problem,koji se javlja zbog goriva ili ugradjene univerzalne sonde.Ne pravi mi nikakav problem i vozim tako,ali cu svakako to resiti u neko skorije vreme,jer da je ta lampica samo za to ne bi smetalo,ali kapiram da moze da se pojavi i neki drugi problem koji indikuje upaljena "check engine" lampica,a koga necu biti svestan jer uvek svetli. :)
Nisam ga jos cepovao da vidim tacnu potrosnju,ali par puta sam "merio" na nedeljnom uzorku i to je tu negde oko 7l/100Km kombinovane voznje.Za sada sam stvarno zadovoljan.Lepo ide/vuce,tih,komforan,barem nama na prednjim sedistima. :)
Na prolece planiram neke alu 14-ice i 185/65/14 i ako naletim negde na fabricki spojler zadnjih vrata,a zavesice obavezno skidam. :)
E da..u njemu je bio neki Grundig CD player,dal' je fabricki nemam pojma,moguce,posto mu je u onoj torbici sa uputstvom za auto (na nemackom) bilo i uputstvo od CD playera.Zamenio sam ga je mu nije radio CD,a i nije mu se skidala cela plocica,nego neko parcence.

Pozdrav.

Korisnikov avatar
Urke
Član kluba
Član kluba
Pridružio se: Ned Jul 21, 2013 10:11 pm

od Urke » Ned Dec 01, 2013 9:23 pm

E pa bas lepo druze,super ti je autic. :) Mogu ti reci da nisi mnogo dao za njega,s'óbzirom u kakvom je stanju i koje je godiste. :thumbup: Ja sam sasvim slucajno uzeo colta (mada imam iskustvo sa japancima :D ) i mogu ti reci da kucnem u drvo jako sam zadovoljan.
Ja sam ga uzeo krajem jula,uvezenog iz Nemacke,kupljen od prvog vlasnika sa prvom registracijom 12.12.2001,sa dva seta tockova,dao sam za njega 1650e,ali jedino sto nije radilo na njemu jeste klima kojoj hvali hladnjak.Nisam to namestio,jer planiram na prolece cim malo otopli to da sredim.Do sad sam presao nekih 5000 km,a uradiio sam samo mali servis (veliki na prolece).
Takodje planiram na prolece neke alu felge,14 necu vece,mozda cak uzmem i njegove fabricke alu jer mi se svidjaju. :D

Sto se tice muzike,predpostavljam da je u tvom bio fabricki radio. ;) Ja sam uz moj dobio neki JVC cd plejer,nije los,ali otom potom kad se dodje do prilike pasce neki Sony,jer njih najvise volim.Prednji zvucnici mi nisu nesto,jedan cini mi se malo prducka,ali sam ih smanjio tako da moze da prodje. :) :lol:

Ostavi mi broj na pm,pa se mozemo cuti i videti ako si zainteresovan,da razmenimo iskustva. :wave: :thumbup: ;)

Pozdrav!
Slika
Mitsubishi Colt 1.3 16V 2001 by Urke

Korisnikov avatar
Kurosawa
Početnik
Početnik

od Kurosawa » Pon Mar 17, 2014 7:09 pm

Konacno...felne! :)

Slika

Felne + gume Goodyear HydraGrip 185/65/14 - 150 eur.
Felne su u o.k. stanju,gume 5-6mm sara,jos samo da skinem one "zavesice",nisam stigao danas,sutra...bice jos fotki :D
Btw..ove felne su 99,99% i bile na mom Coltu,t.j. lik ga je dovezao sa ovim tockovima,ali ga je prodavao sa nekim gvozdenim sa dobrim zimskim Dunlop gumama,sara min. 6mm.,sto mi je pred zimu kad sam ga i uzeo odgovaralo.I kad sam ga zvao skoro da vidim jel ima neke felne u ponudi,naravno ima..original za Colta :) Nebitno...racunam da sam platio auto umesto 1950,zapravo 2.100 eur,sa 2 seta tockova... :)