Carisma 1.9 DID
Predstavite vaš Mitsubishi i modifikacije koje ste radili na njemu...

srki_carisma
Početnik
Početnik
Pridružio se: Ned Okt 17, 2010 8:45 pm

Carisma 1.9 DID

od srki_carisma » Ned Okt 17, 2010 9:17 pm

Slika

Korisnikov avatar
TheNT
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 6:39 pm

Re: Carisma 1.9 DID

od TheNT » Ned Okt 17, 2010 9:50 pm

Idealan motor za ovaj auto.
Moze jos neka slika :)
4GXX inside by MTC Motorsport

srki_carisma
Početnik
Početnik

od srki_carisma » Pon Okt 18, 2010 10:38 am

Neko je pokusao da mi skine znak sa haube pa je otkinuo jedan dijamant.. sad mi je trulo da ga tako slikam.. Kad postavim novi napravicu neke slike ;)

Korisnikov avatar
Nino
Mrzovoljni admin
Mrzovoljni admin
Pridružio se: Pet Okt 15, 2010 1:27 am

od Nino » Pon Okt 18, 2010 12:12 pm

Slobodno je slikaj i bez znaka oprostićemo ti :P

Inače ta carisma mi je poznata sa ceraka ;)

Korisnikov avatar
Vlada
El Presidente
El Presidente
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 10:32 am

od Vlada » Pon Okt 18, 2010 12:17 pm

Sunce im lopovsko, udaraju i na svetinju :)

srki_carisma
Početnik
Početnik

od srki_carisma » Pon Okt 18, 2010 6:45 pm

Ma da, na Ceraku se sve krade.. Jos malo ce i na bubrege da predju :D

Korisnikov avatar
TRIO_driver
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Pon Okt 25, 2010 12:00 am

od TRIO_driver » Pon Okt 25, 2010 12:21 am

Idealan motor za ovaj auto.
Moze jos neka slika :)
Ne bih se slozio. Mitsubishi Carisma je japanski model, pogotovo sa ovim dizel motorom, koliko i ja kepec od 201 cm..

To je nazalost jedan od losijih Mitsubishija u zadnjoj deceniji, pravljen u Holandiji, brat blizanac od Volvo S40, sa Renaultovim dizel motorom i menjacem..

Jedino od Carismi sta valja je 1.6, a najboje 1.8 GDI...
Slika

Korisnikov avatar
TheNT
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 6:39 pm

od TheNT » Pon Okt 25, 2010 3:28 pm

E jesi ga opalio i ostao ziv...
Po cemu je GDI najbolji... toliko su super za nase krajeve da ih nitko ne zeli i da je svakom otisla ako ne pumpa goriva onda barem throtle koji 1000€ plus kosta.

I da ti novi did motori idu odlicno i pouzdani su solidno, a i potrosnja je u granicama normale.
Stari obicni 1.9TD su prahistorijski i kasne barem 10 godina za ostatkom auta.

Da vec trazis najbolji motor u njoj onda je to 1.8 4g93 sa razvodnikom paljenja koji su prve serije imale u 90ima.
ide puno bolje od 1.6, trosi identicno, a i pouzdanost je identicna s 4g92 posto je u kompletu i motor skoro identican s malo duzim hodom klipa i malcice visim blokom.
I provjereno ide bolje od GDI-a.

Pa i opcenito je carisma pouzdana bez obzira sto je iz nizozemske... mada nitko to nije spominjao odakle je al ajde ;)
4GXX inside by MTC Motorsport

Korisnikov avatar
TRIO_driver
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Pon Okt 25, 2010 12:00 am

od TRIO_driver » Pon Okt 25, 2010 6:07 pm

Klikni na link za sajt ispod mog avatara, po racunaj od 1991. godine, pa ce ti biti jasno zasto sam to lupio i ostao ziv... ;)

Ako si ti imao srece sa dve Carisme, ja odrzavam bezmalo 100nak u Novom Sadu, Vojvodini, itd, cak je jedan od mojih vozila promo i bila Carisma, tako da poznajem taj automobil...

Da ne pominjem da ne mozes posebno kuglu donju da uzmes, da su originalni silen blokovi toliko mekani, da moras sve da promenis nazad od istih, i jos dosta stvari, koje brukaju Mitsubishi ime..

Naspram Lancera C62, DA1 Carisma nije ni upola toliko dobra...A bitno je gde se pravi, jer zbog racunice auto iz Evrope nece imati u prvoj ugradnji delove iz Japana, vec iz Evrope, a onda ni japanski aftermarket proizvodjaci nece imati interes da prave delove za isti taj auto, jer nema na njihovom trzistu..

Sve u svemu, cim evropska industrija umesa prste u japansku, pada kvalitet..>Ako ti je za utehu, Colt je maltene jos gori, pogotovo 1.5 dizel..
Slika

Korisnikov avatar
iopetja
Početnik
Početnik
Pridružio se: Ned Okt 17, 2010 8:47 pm

od iopetja » Pon Okt 25, 2010 10:51 pm

Majstor si, a navodiš zamjerke troška od 150€ ukupno, a ignoriraš čovjekov argument od 3.000€. A njegovu tvrdnju će ti potvrditi svi od Rusije do Engleske.

Prvi sam koji će carisme vrijeđati ko stoku i p**** zbog glupih sitnica koje imaju. A kojih nema previše. Al činjenica je da to prokleto g**** nakon mene maltretira stari, danas ima preko 300.000, a najskuplja stvar u održavanju je bila veliki servis-.
Bolje imaju zaštićen lim od "japanaca", pola broja je manja od galanta, ima brdo opreme i djubre odbija ići u zasluženu penziju, šta god joj radio.

Generacije 90 i 95-... ne možeš uspoređivati. Jedno je kad ulaziš na tržište s opakom kontrolom kvalitete, a drugo je kad se poslije guziš da nešto uštediš.

CJO '96 je proizveden u japanu, pa mu nije pomoglo da:
- ne odu kugle (u servisu isto tvrde da mora cijela vilica)
- da pukne sajla od mjenjača (dosta skuplje i zaj... od plastičnih prstenova na carismi, koje sam skineš za 5min)
- da ode razvodnik paljenja (opa, 1000€)

Poanta priče je da Carisma za svoj novac daje i više nego što bi čovjek očekivao muzike. I svira, brate.
Ne svira onako kako svira supra i sl. ulična bagra, al za jednu dosadnu staru babu je predobra.
I tu na kraju priče, u nju sjedne DID ko budali šamar ;)

Red bi bilo da zamolimo admine da ovo sve što smo natipkali, maknu odavde u neki odvojeni off, da ne gadimo čovjeku temu više.
Carisma 1,6 2004 GLX DID
...