Drugari,imam problem sa vodom koja se pojavljuje na mestu suvozaca.
Kada pada slabija kisa nema je,medjutim kada je jaca ili kada duze traje voda ulazi i natapa se itison ispod patosnice.
Sa bocnih strana je suv,samo deo do poda je mokar,jer voda "kapilarno" natapa onu sinteticku vunu/izolaciju koja se nalazi ispod itisona,izmedju karoserije i gume na kosini za noge i voda se pojavljuje na podu,sto se jasno vidi kada se podigne itison i malo prati situacija,filter kabine je suv,nigde nista ne kaplje.
E sad..pretpostavljam da je zapusen odvod vode,koji iz "kade" ispod brisaca odvodi vodu ispod krila,pa negde preliva.
To bi trebalo da bude nekakav "levak" koji treba ocistiti,jer se verovatno nakupilo mulja,lisca itd. na suzenju gde voda izlazi,medjutim ne mogu nikako da mu pridjem.
Skidao sam plastiku ispod brisaca..izmedju soferke i haube,medjutim "kada" nije otvorena i nemoze se prici odvodu.
Gledao sam na YT da kako su ljudi resavali isti problem na razlicitim modelima,skinuvsi plastiku i s' obzirom da je kod
njih "kada" otvorena i odvod se jasno vidi i pristupacan je,samo su zicom procackali taj "levak" i voda i mulj su izasli ispod auta.
Skidao sam i "podkrilo" t.j. zastitnu plastiku koja ide ispod krila,ali opet nista,ne moze se prici tom odvodu.
Primetio sam da na podu postoji 3 otvora,blizu mesta gde se plastika koja ide preko sajtne srafi za pod i pretpostavljam da tuda izlazi voda.
Jedino sto mi preostaje je da probam kroz te rupe nekako,sa sajlom da procistim taj odvod,ili isto to ali sa gornje strane,
t.j. kroz otvor na "kadi" gde ulazi vazduh,a i voda.
Ako ima neko neki predlog...slusam!
P.S. Definitivno ulazi samo kisnica,t.j. ne curi tecnost iz malog hladnjaka i sl.,jer se desava kada je auto parkiran i kada
pada kisa,a i ocigledno je da je voda u pitanju.
Hvala unapred na odgovorima,
HRISTOS VASKRSE!