od milo »
Čet Feb 24, 2011 4:25 pm
Evo još malo utisaka...
Skoro sam ispraznio prvi rezervoar (gorivo Evro Premijum sa NIS-a), prešao 557km, sipao sledeći rezervoar 50L, što znači potrošnja oko 11L sve gradska vožnja, nije baš ono što sam očekivao ali zima je i nov je auto pa ne brinem previše o potrošnji.
Pošto nisam uzeo zimske gume ne vozim kad je kijamet, tražio sam gume 2 meseca i na kraju odustao, čekaću sledeću sezonu. Par puta kad jesam išao po snežnim putevima ABS se često pali pri kočenju tamo gde nije čišćen put, a i kontrola proklizavanja/stabilnosti takodje pri ubrzavanju.
U suvim/kišnim uslovima utisci udobnosti vozila su odlični, sviđa mi se kako leži u krivinama i gotovo je nemoguće destabilizovati ga sa puta, performanse su dobre, ne primećujem nikakav manjak snage po Beogradu. Kad budem išao na neki duži put videću kako se ponaža pri prestizanju ali sve u svemu vožnja je milina i često imam želju da idem brže nego što bi trebalo, ali do sada ga nisam mučio ni gurao u veće obrtaje.
Raspored svega u unutrašnjosti je odličan, brzo sam se navikao i sve je na dohvat ruke. Automatski brisači rade posao kako treba iako sam očekivao da budu "glupi". Svidjaju mi se neke sitnice na primer prozori se mogu otvarati/zatvarati i kad se ugasi motor i izvadi ključ, zvuk za migavac je tih, kao i zvuk za pojaseve. Parking senzori vrede svaku paru, zadnji brisač je veoma koristan. Zvučnici su bolji od onoga što sam očekivao, zvučna izolacija je odlična mada ja volim da odvrnem muziku pa ni ne primećujem ostale zvuke što ljude koji vole da trube na semaforima sigurno dodatno nervira.
Jedina mana koja me kopka do sada je što volan ne može više u visinu, pa ga često zakačim kolenom pri ulasku/izlasku.
2011 Mitsubishi Lancer Sportback 1.6 Invite