Moj Colt crna zverka 2001
Predstavite vaš Mitsubishi i modifikacije koje ste radili na njemu...

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

Re: Moj Colt crna zverka 2001

od DJ DEX » Čet Maj 01, 2014 7:02 am

Moja preporuka ,ako ne smeta da se nadovezem na temu,je MOTUL.Zasto?
Posle vise od 2,godine testiranja brenda ENEOS primetio sam na odredejnim automobilima potrosnju tog ulja iako ga dotad a ni posle ENEOS-a nema.Potrosnja tog ulja se najvise odlikovala kod ulja sa gradacijom 5w40 Eneos Sustina.To sam probao i kod sebe na autu i isto mi se desilo.Inace Moj auto je 2004. god i na satu je bilo 112000km kad sam menjao ulje.Pred put u Grcku sam promenio ulje i kad sam se vratio proverio sam ulje i iznenadio sam se kad sa video da je nivo pao skoro od max-min za 2400km.Posle toga sam zamenio ulje i sipao MOTUL sa istom gradacijom i presao sam 13000km sto gradske voznje sto izlet do Budimpeste pa izlet do Minhena i sad pred zamenu mi nedostaje oko 2dcl ulja,sto je i normalno za tu kilometrazu.
Slicna zapazanja sam imao i na drugim vozilima .Sa polusintetikom je bio cest slucaj da ulje ima dobar nivo do recimo 6000km predjenih pa da od 6-7hkm padne nivo od max - min.
Cena ovih brendova je jako slicna tako da ona u odluci ne igra ulogu.
Sto se ulja za menjac tice tu nema nekih posebnih zapazanja.Najbitnija je gradacija sae75w90 ili sae75w80 a i cena igra ulogu.Cena je od 700-1200 u zavisnosti od proizvodjaca.
Inace za sve clanove koji dodju na skup a zele da kupe ulje iz MOTUL programa mogu da organizujem po promo cenama :idea: .Bice obavestenja po tom pitanju.

Korisnikov avatar
Kurosawa
Početnik
Početnik
Pridružio se: Čet Okt 24, 2013 9:05 pm

od Kurosawa » Čet Maj 01, 2014 7:57 am

Dex..hvala na detaljnom objasnjenju,uzimam Motul definitivno.Supruga radi u veleprodaji autodelova,stize im sledece nedelje Motul,pa cu uzeti.Ona kao radnik ima neki rabat kad uzima za sebe: Motul 2100 Power + 10w/40 (4l) = 1.994 din.,Motulgear 75w/90 (1l) = 955 din.Uzecu kod nje i filtere i paknove.
Ali jos bolje od O.K. cene je to sto ne moram da platim odmah! Slika
Hvala jos jednom,pozdrav.

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Čet Maj 01, 2014 10:29 pm

Za 2000din ja cu ti dati 2100+ 4l kanticu i KS(KOBEL SCHMIDT)filter za ulje i od te sume donirati klubu 200din. :lol: :lol:
TAkodje i za MOTUL Gear ulje mogu da dam bolju cenu :idea: Naterao si me da otkrijem planove za planiranu Motul akciju za one koji su zainteresovani i koji se pojave na skupu :mrgreen: :ugeek: Al nemoj nikom da kazes :lol: :lol: :shh:

Korisnikov avatar
Urke
Član kluba
Član kluba
Pridružio se: Ned Jul 21, 2013 10:11 pm

od Urke » Čet Maj 01, 2014 11:51 pm

E...jesi zadovoljan sa Motulom?Ne znam sta si koristio pre toga,ali daj neko poredjenje.. :)
Meni se blizi mali servis,a imam dobru ponudu za Motul 2100 Power + 10w/40 i za Motulgear 75w/90,bas kao ta sto si ti sipao.
S' druge strane,nesto mi se kroz misli provlaci i Eneos,cena je slicna..
Po Dexsovoj preporuci sam sipao Motul,tj. on mi je servisirao auto,tako da nadam se da necu imati problem. :D
A pre sam i ja sipao Eneos i izgleda da je bila prica,kao sto je i Dex vec napisao u predhodnim postovima... :wave: ;)
Slika
Mitsubishi Colt 1.3 16V 2001 by Urke

Korisnikov avatar
Kurosawa
Početnik
Početnik
Pridružio se: Čet Okt 24, 2013 9:05 pm

od Kurosawa » Pet Maj 02, 2014 5:14 pm

Za 2000din ja cu ti dati 2100+ 4l kanticu i KS(KOBEL SCHMIDT)filter za ulje i od te sume donirati klubu 200din. :lol: :lol:
TAkodje i za MOTUL Gear ulje mogu da dam bolju cenu :idea: Naterao si me da otkrijem planove za planiranu Motul akciju za one koji su zainteresovani i koji se pojave na skupu :mrgreen: :ugeek: Al nemoj nikom da kazes :lol: :lol: :shh:
U mom slucaju (t.j. zivotu) je presudan "faktor odlozenog placanja". :) Ako budem uspeo sopstvenu sahranu da platim na rate,to ce biti ultimativna pobeda sistema. Slika
Btw..ja o skupu,kao i ostalim outdoor aktivnostima bilo koje vrste,mogu da razmisljam tek od jula,jer sam do tada pod rezimom "ogranicenog kretanja". Slika

Korisnikov avatar
Mladen90
Početnik
Početnik
Pridružio se: Uto Nov 08, 2011 12:17 am

od Mladen90 » Ned Maj 11, 2014 2:28 am

Pozdrav.. Imamo slicne modele, ali mi je posebno zanimljivo sto imaju i iste "nadimke".. ;) Ja sam svog jos poodavno predstavio. Inace odlican auto, nisam nesto aktivan forumas, pa eto da kazem, za neke dve i po godine sa svojom zverkom nema sta nisam prosao i i dalje obozavam taj auto.. Naravno apsolutna pouzdanost, izuzev sijalice fara i verovatno iste te u konzoli koju si ti menjao a ja se maltene navikao (desna strana ne svetli, gde je regulisanje usmeravanja vazduha). Svaka cast za felne, odlicno izgledaju. :thumbup:

Korisnikov avatar
Urke
Član kluba
Član kluba

od Urke » Pon Maj 12, 2014 4:24 pm

Pozdrav.. Imamo slicne modele, ali mi je posebno zanimljivo sto imaju i iste "nadimke".. ;) Ja sam svog jos poodavno predstavio. Inace odlican auto, nisam nesto aktivan forumas, pa eto da kazem, za neke dve i po godine sa svojom zverkom nema sta nisam prosao i i dalje obozavam taj auto.. Naravno apsolutna pouzdanost, izuzev sijalice fara i verovatno iste te u konzoli koju si ti menjao a ja se maltene navikao (desna strana ne svetli, gde je regulisanje usmeravanja vazduha). Svaka cast za felne, odlicno izgledaju. :thumbup:
Pozdrav koleza za istim nadimkom. :thumbup: :wave:
Neznam sta ti se desava sa sijalicama,ali ja nisam imao problem,nadam se da necu ni imati. :D
A sijalic konzole zamenices lako. :mrgreen:

Hvala za felniice... ;) :thumbup: :wave:
Slika

Korisnikov avatar
Urke
Član kluba
Član kluba

od Urke » Ned Maj 25, 2014 4:48 pm

Jos po neka slicica,malo update-a: :thumbup: :wave:

Slika
Slika
Slika
Slika

Korisnikov avatar
Urke
Član kluba
Član kluba

od Urke » Ned Jun 15, 2014 12:31 am

Novo mesto za odmaranje,xaxa... :mrgreen: :lol: :D

Slika

Lepo je kad po ovoj vrucini se sedne u hladan auto... :thumbup: ;)
Slika

Korisnikov avatar
Urke
Član kluba
Član kluba

od Urke » Uto Okt 14, 2014 7:51 pm

Cao drugari... :lol: :lol: :lol:

Evo malo novosti,na mojoj miciki se svasta nesto radilo u nekom kracem-duzem periodu unazad.
Jos pocetkom leta tj. juna stavljen je nov hladnjak klime,naravno kod Dj Dex-a u ordinaciji, :thumbup:
napunjena klima isprobana,testirana i posle toga je zapaljeno na godisnji odmor do CG i po CG-i... :lol: :thumbup:
Mada za miciku i nije bas bilo odmora, :( jer je bila pretovarena,sa cetvoro putnika i punim gepekom,ali je super isla i presla 1600km-1700km. :D
Pre odmora je ubacen novi cd/usb pioneer-ov plejer koji super radi i daje odlican zvuk,
a ujedno sam se resio i dosadnog rezanja diskova. :thumbup:

Slika

Pre neki dan se ponovo posetila Dekijeva radionica i konacno ubacena konzola daljinske komande za centralnu bravu. :lol: :mrgreen:
Sve je profi odradjeno,povezano na migavce,led dioda blinka kada je zakljucan auto i ja zadovoljan...

Evo par slicica na delu:

Slika

Slika

Slika
Slika