Posle vise od 2,godine testiranja brenda ENEOS primetio sam na odredejnim automobilima potrosnju tog ulja iako ga dotad a ni posle ENEOS-a nema.Potrosnja tog ulja se najvise odlikovala kod ulja sa gradacijom 5w40 Eneos Sustina.To sam probao i kod sebe na autu i isto mi se desilo.Inace Moj auto je 2004. god i na satu je bilo 112000km kad sam menjao ulje.Pred put u Grcku sam promenio ulje i kad sam se vratio proverio sam ulje i iznenadio sam se kad sa video da je nivo pao skoro od max-min za 2400km.Posle toga sam zamenio ulje i sipao MOTUL sa istom gradacijom i presao sam 13000km sto gradske voznje sto izlet do Budimpeste pa izlet do Minhena i sad pred zamenu mi nedostaje oko 2dcl ulja,sto je i normalno za tu kilometrazu.
Slicna zapazanja sam imao i na drugim vozilima .Sa polusintetikom je bio cest slucaj da ulje ima dobar nivo do recimo 6000km predjenih pa da od 6-7hkm padne nivo od max - min.
Cena ovih brendova je jako slicna tako da ona u odluci ne igra ulogu.
Sto se ulja za menjac tice tu nema nekih posebnih zapazanja.Najbitnija je gradacija sae75w90 ili sae75w80 a i cena igra ulogu.Cena je od 700-1200 u zavisnosti od proizvodjaca.
Inace za sve clanove koji dodju na skup a zele da kupe ulje iz MOTUL programa mogu da organizujem po promo cenama