Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 2001.
Predstavite vaš Mitsubishi i modifikacije koje ste radili na njemu...

Battaca
Početnik
Početnik
Pridružio se: Uto Apr 17, 2012 12:06 pm

Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 2001.

od Battaca » Uto Apr 17, 2012 12:36 pm

Kao sto već rekoh u predstavljanju,ovo mi je prvi Mitsubishi u životu,uopšte prvi japanac.
Već na prvi pogled auto mi se jako svideo,a pogotovu kada sam seo u njega.Inače do sada sam vozio VW polo,sa kojim sam jako zadovoljan,ali koji čini mi se ne može da se poredi sa Carismom.
Da ga predstavim pa da posle postavim nekoliko pitanja jer će mi trebati pomoć iskusnijih Mitsubishi vozača.

Mitsubishi Carisma 1.8 GDI ; 90kw ; 2001.
Odlično očuvana,prešla 129 000 km,ima alu felne sa novim gumama,enterijer u bezprekornom stanju,kombinacija kože i platna,bordo kompjuter,podizače stakala,grejače sedišta,klima itd.Slike će reći više od reči.

Slika Slika Slika
Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Kupljena od prvog vlasnika i kao sto vidite na slikam bez tablica jer sam je odjavio sa namerom da je carinim i registrujem na Beogradske tablice.
Cariniću je u Subotici ali sam pre tehničkog hteo ugraditi i plin pa bih vas zamolio ako neko zna da me uputi gde to mogu dobro i kvalitetno odraditi i naravno da mi date savet koliko je to dobro uraditi na ovakvom vozilu.
Naravano možete me i posavetovati oko servisa i toga šta mogu očekivati u skorije vreme.

Korisnikov avatar
Beasaster
Član kluba
Član kluba
Pridružio se: Sre Dec 01, 2010 12:38 am

Re: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 2001.

od Beasaster » Uto Apr 17, 2012 1:26 pm

Teško da će u nju plin;GDI ga ne podnosi,,,,....Pročešljaj malo po forumu za ostale informacije ako te ne mrzi...Pozdrav
GALANT EA0 GLS 2.0 16V 1997 100 KW 4G63

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Uto Apr 17, 2012 3:08 pm

Lep auto nema sta :!: Nas verni clan COGGO@ ima isti taki i sa njim mozes najvise iskustva da podelis.Nazalost sto se tice TNG tu varijantu zaboravi.Trenutno jos uvek ne postoji plinski uredjaj za njega,sto ne znaci da ga mozda u bliskoj buducnosti nece biti.Proizvodjac Sekvent uredjaja AC-Stag je najavio plinski uredjaj za GDI motore u bliskoj buducnosti.Trenutno razvijaju sistem za VW EFESI motore koji su gotovo iste koncepcije kao GDI motori.
Kao sto je vec receno imas dosta postova na temu GDI motora pa malo procackaj po forumu.POZZ

Korisnikov avatar
darijailija
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Sub Jan 01, 2011 9:19 pm

od darijailija » Uto Apr 17, 2012 9:10 pm

Lepa carisam nego kakav li je menjac :think:
IVAN KG (Outlander 2.0 4G63 Colt czT)

Korisnikov avatar
coggo
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 9:56 pm

od coggo » Uto Apr 17, 2012 10:17 pm

Znam da nije po pravilu,al eto da ti poželim dobrodošlicu ovde gde to nije običaj :wave:
Malo ću se prošvercovati,admini neće zameriti,pretpostavljam :shh:
Carisma ista ko moja,jedina razlika je što su kod tebe mišelinke a kod mene pireli gume,naravno i ključevi.
I moja ima lamperiju i došla iz Italiju :lol:
Motor,menjač i znak su original,nisam 100% siguran za znak ali ono najbitinije je made in Japan.
Trapovi su poprilično ostljivi za ovdašnje puteve pa stoga povedi računa.U principu sve sem vitalnih delova (motor-menjač) je Evropske proizvodnje,samim tim lošijeg kvaliteta,opet ništa manjeg od evropskih vozila u toj klasi.
Plin NE :!: Napraviće ti probleme u radu motora ili oštećenja u istom,ko god pokuša da te ubedi da može ne veruj mu ni po cenu života,bar za sada. DEX ti je dao najbolje i tačno mišljenje :thumbup:
Potrošnja benzina nije toliko strašna obzirom da nema alternativu,stabilna i mirna vožnja će ti obezbediti minimum potrošnje,sipaj euro premium,ja sam veoma prijatno iznenađen radom i ponašanjem motora od kada koristim ovo gorivo.
Udobnost,komocija,startnost,stabilnost i sigurnost su sasvim ok.opšti utisak-pozitivan

Battaca
Početnik
Početnik
Pridružio se: Uto Apr 17, 2012 12:06 pm

od Battaca » Sre Apr 18, 2012 10:20 am

Hvala vam na savetima,jako mi je krivo što ovaj auto nema tu mogućnost za plin i razmišljam da ga pustim u prodaju jer bez plina mi ne zavrsava posao.Ako je neko zainteresovan možemo se dogovoriti.
Inače da dam i odgovor kolegi za menjač,odličan je,nisam primeti da mu bilo šta fali,čak šta više čini mi se jako precizan i lak.

Korisnikov avatar
coggo
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik

od coggo » Sre Apr 18, 2012 12:29 pm

Ni ja nisam imao problema sa menjačem i ponaša se upravo ovako kako reče Bato :thumbup:

djole mitsubishi
Početnik
Početnik
Pridružio se: Pon Apr 16, 2012 10:35 pm

od djole mitsubishi » Pet Apr 20, 2012 12:08 am

Prodaj je sto pre.Odlican auto,odlicne performanse ali ima veliku manu a to je gdi motor.Crkavaju etv motori,pumpe visokog pritiska i nista nije ispod 1000 evra (novo i originalno).Posle nekog vremena pocnu i hidraulicni podizaci da se cuju.Sve u svemu po meni a i po misljenju mnogih majstora gdi motor je za nase trziste totalni promasaj.Po fabrickom prospektu bi trebalo da trosi 3,8 litara na 100km(pri idealnim uslovima eksploatacije u petom stepenu prenosa na 80 km/h).Ja licno vozio iz pozarevca NOVU sa 0 predjenih kilometara i nisam uspeo ispod 6 litara da je spustim.Naravno po gradu tuce i do 10 litara,a plin ne moze da se ugradi.Mozda te nisam obradovao ali jbg ovo su cinjenice zasnovane na iskustvu dugogodisnjeg rada sa gdi motorima.

Korisnikov avatar
coggo
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik

od coggo » Pet Apr 20, 2012 11:54 am

Šta su to etv motori,šta im je funkcija?

Korisnikov avatar
coggo
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik

od coggo » Pet Apr 20, 2012 12:00 pm

Nađoh na šta je funkcija,isti deo više naziva.