Kupljen je 7.5.2005. u Zlatar Bistrici s još jednim u kojemu je i bila 1.6 mašina sa 70KS.
GLS oprema, što znaci 4diska i zadnji McPhearson ovjes, identican Starionu i vrlo slican na EVO I II III
Taj je razbijen sprijeda i nema mašinu.

O ovome se radi.

Idu lagano svojoj budućoj kući.

IMA ČAK I ORGINALNU REZERVNU GUMU
Evo slike kako radi prve korake nakon stajanja.

I zajednička

u međuvremenu je auto dobio 2.0motor od 102ks
zatim se malo promijenili planovi, i odlučio sam napraviti 2.0Turbo Galant iz 1981g., te počeo skupljati dijelove
najvažnije stvari sam skupio original TURBO brzinomjer, motor , getriba i kardan od TURBO-modela sa 170hp
LSD diff sa mitsubishi stariona, i komplet sva 4ventilirajuća diska s ABS-om, također sam skupio i kompletnu klimu i servo
koliko znam u zadnjih 10god istrazivanja i pracenja cijele scene tih modela ovo je 1/5 takvih trenutno u svijetu
instrument ploča original od Galant 2.0Turbo iz 81
razlika u odnosu na ostale, brzinomjer do 220 naspram 200, pritisak turba, i skala okretaja drugačija

i onaj detalj, sta je

stigli mi par originalnih prospekata u dapace jako dobrom stanju, i u jednom se navodi taj ABS, odnosno kako ga u Njemačkoj zovu ASBS, Anti Schleuder Brems System
uspio sam i nabaviti jednog identicnog kakvog sam imao, samo što je moj u raspadnom stanju

]

i prijevod iz prospekta, iz čega se zaključuje da je aktivan samo na stražnjoj osovini
Mitsubishi ASBS :
Kao dodatna oprema uz nadoplatu Mitsubishi Galant Turbo ECI za inovativne tehničke inovacije :elektronski kontrolirani protuklizni sustav kočenja ( ASBS ) .
To sprječava blokiranje stražnjih kotača , a time i opasan proklizavanje vozila u naglog kočenja .
i par zanimljivih informacija i razmišljanja iz tog doba
Mitsubishi Galant 2000 Turbo ECI
S ovom novom Galant modela (dostupan od svibnja 1982) , Mitsubishi pred automobil koji obogaćuje elegantan stil udobnosti Limousin - sinus na vrlo dinamičan i sportsku komponentu .
Mitsubishi Galant 2000 Turbo ECI ( Electronic upravljanje ubrizgavanjem ) s 2 - litrenim " tihi vratila " motor s elektronički kontroliranim ubrizgavanjem tijela gas { ECI) i proces koji je razvio Mitsubishi turbopunjačem .
Motor isporučuje 125 kW ( 170 KS) , ubrzava Galant Turbo ECI u 8,5 sekundi 0-100 km / h, a daje mu maksimalnu brzinu od 205 km / h
Najbolji sastav smjese i minimalna potrošnja .
Već je u donjem rasponu brzina mekom, pokazuje svoju snagu spiirbar od 2800 min-I i donosi svoj puni poticaj tlak čak i na 3500 min "1
Serijski mafiige 4 aluminijski naplatci s niskim gumama profila (185/70 'HR 14) za smanjenje neovješenih masa i osiguravaju povećanu vuču i predvidiv u zavojima.
Prednji spojler i aditiva-
Jamčiti Jicher stražnji spojler
Onda je dosao drugi donor
Ako se ne varam ovo mi je po redu 14. Mitsubishi
Auto je u vrlo dobrom stanju, original 96kkm, svaka plastikica na svom mjestu, osim straznjeg brisaca i spoilera

Starion opran, stvarno je auto ko nov, svugdje jos originalna tvornicka boja/zastita itd
malo je imao djecjih bolesti, otisla jedna svjecica, razvodna kapa imala 1mm taloga na sebi, vakum sa usisne na razvodnik bio precvikan, stari benzin unutra, pumpa goriva bila sa clia 1.2
pa je onda nabavljena nova vanjska walbro 255 pumpa, i sad druka kak se spada, a od clia nije mogo ni nabit pritisak da ide na povrat , i stavljeno novo ulje i filter

Alumnij i dalje savrsen, i svi cincani dijelovi i dalje u super stanju

i jedan mali video da mali može još vrtit ko od šale, i sve radi radio, podizači, servo 8)
http://www.youtube.com/watch?v=Li9WSW8g ... e=youtu.be
otislo 80% stvari sta mi nece trebati, dosta toga je otišlo za Austriju , dio za Split

Jos par vecih dijelova je ostalo na autu, a ostalo ce se sve iskoristiti za ovaj projekt, motor, kočnice, trapovi, getriba itd
i najvažnija stvar , NABAVIO sam kardan , original za Galant Turbo, jedini koji sam našao u zadnjih 10godina koliko pratim sve to
točna je razlika 9cm između kardana, koliko je i razlika između međuosovinskog razmaka, tako da sam dobro pretpostavio, a Starion i Galant Turbo dijele istu getribu
Gore od Stariona kardan, dolje od Galanta Turbo