U pitanju je Colt 1.6 GTI 16v, 1990. godiste. U Srbiju ga je uvezao caletov kolega i to iz Svajcarske, '95. godine. Kupio ga je od drugara njegovog sestrica, sa "pravih" 35.000 km. Od tada je covek sa njim presao jos 71.000 tako da je do mog caleta auto dosao sa 106.000km. Pri tom, ne da ga nije "silovao" nego ga je vozio skroz "penzionerski" - mislim da u zivotu njim nije presao preko 3.500 obrtaja

Elem, kada smo dosli da ga otudjimo od njega, bio je ovakav:

Inace auto nije napadnut korozijom, pod je bio kao iz fabrike a caletov kolega se potrudio da ga "kastomizuje" ovim extracoooool ratkapnama a pre nekoliko godina ga je i prespricao "da ga malo osvezi", kako nam rece. Elem, osvezio ga je "za sve pare"

Prvo sto smo uradili je da mu privremeno okacimo neke iole normalnije ratkapne (doduse, cale je odabrao neke mnooooogo dobre

... a odmah zatim i ubacili Blaupunkt CD player sa USB i citacem kartice, samo na slici nije on u prvom planu:

E onda je na red doslo da ga "generalno" sredimo spolja - znaci farbanje, sa skidanjem prethodnih slojeva "do lima", sto je nekako ovako izgledalo (nemam bas slika iz svih faza ali moze da se vide smernice). Prvo je "ocerupan":

... onda je na red dosla dorada haube i zastita auta:

... i posle farbanja u komori, polusastavljen je izgledao ovako:

... a zavrsen ovako:

Zato sto je bio dobar kod "cika doktora"

... i zimskim Dunlop Winter Response 2, 195/65 R14 gumama, koje smo nakacili na felne pre farbanja (i ako on snega, leda i soli videti nece

E onda su konacno na red dosle i neke normalne felne, koje mu idu uz karakter

Prvo sam hteo ove da mu nakacim (BMW-ove):

... ali jedna je bila "budzena" jer je neko njom "overio" rupu pa sam odustao a onda nasao AEZ-ove za 100e, od tipa u Sremskim Karlovcima (puno mu hvala

I na kraju, sve je to ispalo bas ovako:

Sad je glavni smeker u kraju

Sto se tice motora, u odlicnom je stanju - sipano je Eneos ulje 10W40, ne dimi, izmedju dva servisa nije nista moralo da se doliva, pali na pola kljuca a ide... pa odvaljuje kako ide, ko ga nije probao - steta sto nije

Eto, to je (za sada) sve od mene i sivog "mladica" i izvinjavamo se ako smo nekoga udavili pre nego je stigao do kraja sa citanjem