Crko Micko!

Korisnikov avatar
Gordak985
Početnik
Početnik
Pridružio se: Čet Apr 09, 2015 1:43 pm

Crko Micko!

od Gordak985 » Pet Jun 19, 2015 12:12 am

Već sam se ipisao ko manijak ali me forum zeznuo i obrisao mi post.

Ukratko, ispraznio se akumulator, auto komplet mrtav. U nedostatku kablova odlučim da hot-swapujem akumulator. Stavim akumulator iz drugog auta, auto upali normalno. To je sve moglo da se završi da sam samo ugasio auto, izvadio akumulator, i sutra kupio novi. Ali ne, hteo sam da probam da vidim da li će da puni stari (sumljam da je izgubi struju jer je radio ostao upaljen dva dana, što se meni nikad nije desilo ali nemam drugog objašnjenja). Akomulator izvađen, auto radi normalno, zagrejan, radi na plinu. Prilikom vraćanja starog, žica od plina na minus klemi se olabavi i izgubi kontakt, auto se gasi i od tad neće da pali. Vergla ali na suvo, nema dovoda goriva, prilikom davanja kontakta ne čuje se rad pumpe goriva.

Ima li neko objašnjenje i/ili savet šta mi je sada činiti. Da li se može kvar otkloniti na licu mesta samo dijagnostikom recimo?

Mitsubishi Carsima 1.6 benzin + TNG Stagg, 2004 godište.

Plin ugrašen u "sve za vaš auto" prošle godine,od strane bivšeg vlasnika, još 6 godina u garanciji što je jedini razlog zašto sam kod njih išao na mali servis plina, jer neće/nemogu/ne znaju grešku motora uzrokovanu plinom da otklone, pod starim izgovorom, "to tako mora".

Korisnikov avatar
Gordak985
Početnik
Početnik

Re: Crko Micko!

od Gordak985 » Pon Jun 22, 2015 10:52 am

E pa dragi forumaši, pošto izgleda niko nije imao predlog rešenja, da vas obavestim da sam problem otklonio.

Korisnikov avatar
Gordak985
Početnik
Početnik

od Gordak985 » Pon Jun 22, 2015 11:11 am

Ne znam što mi ne da da editujem post. Uglavnom, pozajmio sam dijagnostiku, obrisao greške i auto je upalio normalno. Sad ostaje da proverim da li nešto negde vuče struju, odnosno da proverim da li ima neki problem, ili je crkavanje akumulatora izazvao ljudski faktor, tj. ja.

Korisnikov avatar
Gordak985
Početnik
Početnik

od Gordak985 » Uto Jul 07, 2015 5:33 pm

Znam da nikog ne interesuje ali problem se javio ponovo, dva puta, prvi put sam uspeo da upalim onako, bezveze , posle više od pola sata, ni sam ne znam kako, drugi put (u međuvremenu išao kod plinadžije da mi našteluje plin i konačno trajno ugasi check engine lampicu) evo sad, i vratio sam se u kancelariju posle sat vremena mlaćenja s njim. Skinuo kleme i rešio da mu dam sat vremena da razmisli :-) Problem je što kad pali, radi ko sat, svi su oduševljeni kako ide i kako je tih, i na plin i na benzin. Al eto, dune mu i neće da upali, vergla na suvo. Ne smem nigde da krenem s njim. A i ne znam ko može ovo da sredi. Mehaničar kaže sve je u redu, plinadžija kaže sve je u redu...

Korisnikov avatar
vladimir.ra
Mitsubishi fanatik
Mitsubishi fanatik
Pridružio se: Pet Okt 28, 2011 8:07 pm

od vladimir.ra » Uto Jul 07, 2015 11:23 pm

Prijatelju, nazovi majstora da ti pogleda auto onda kada nece da pali !!!! Ovako niti neko moze da ustanovi sta je niti hoce da gubi vreme trudeci se oko tebe i tvog problema jer svi hoce da rade i da zarade. Ja da sam majstor, pomogao bih ti kako god da znam i umem, ali nisam na zalost. Dobronamernih ljudi je malo, svi gledaju kroz prokleti dinar, i mi laici smo prepusteni na mislost i nemilost raznoraznim majstorima medju kojima, ruku na srce ima i onih retkih koji hoce da pomognu. Svi na forumu znaju ko je to, ali on je izgleda usamljeni primerak i nedovoljan za sve nas koji imamo problem sa automobilom.
Srecno.

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Čet Jul 09, 2015 5:40 pm

Gasenjem gresaka nisi otklonio uzrok problema.Greske se moraju ocitati u momentu dok svetli check ili ok nece da pali videti zasto nece,tj.koji mu parametar ne dostaje.Senzor bregaste hoce da pravi problem ali bi njega dijagnostika ocitala...

darko
Početnik
Početnik
Pridružio se: Sre Dec 04, 2013 12:12 pm

od darko » Ned Jul 12, 2015 12:14 pm

Ne znam da li cu pomoci svojim iskustvom, imao sam slican problem prosle godine - auto nekad upali na pola kljuca, a nekad vergla dok ne istrosi akumulator. Da ne pricam sta sam sve izmenjao, standardne majstorske price "svecice, bobine, filteri..." I tako sve dok nisam skinuo crevo sa pumpe za gorivo i video da ne baca mlaz kako treba, vec onako po malo curi, kao da pecem rakiju :-) Fazon je sto sa tako malo goriva auto ako ga upalim odlicno ide, a da bih ga upalio treba mu malo vise, pa se mesecima nisam setio pumpe za gorivo. Evo od zamene pumpe, da cuknem u drvo, prodje godinu dana a ja jos nikada od tad nisam bio u situaciji da odem negde i da razmisljam da li cu uspeti da pokrenem auto na putu nazad.
Posle sam saznao da pumpe za gorivo veoma cesto tako stradaju na vozilima koja se voze na gas - ljudi ne vode racuna da uvek imaju dovoljno benzina u rezervoaru i dovoljno je da si nekad ostao na par minuta bez benzina (sto nisi primetio jer si vozio na plin) pa da se pumpa osteti zbog rada na suvo i da ne daje pritisak kakav je potreban za startovanje motora.