od Gordak985 »
Pet Jun 19, 2015 12:12 am
Već sam se ipisao ko manijak ali me forum zeznuo i obrisao mi post.
Ukratko, ispraznio se akumulator, auto komplet mrtav. U nedostatku kablova odlučim da hot-swapujem akumulator. Stavim akumulator iz drugog auta, auto upali normalno. To je sve moglo da se završi da sam samo ugasio auto, izvadio akumulator, i sutra kupio novi. Ali ne, hteo sam da probam da vidim da li će da puni stari (sumljam da je izgubi struju jer je radio ostao upaljen dva dana, što se meni nikad nije desilo ali nemam drugog objašnjenja). Akomulator izvađen, auto radi normalno, zagrejan, radi na plinu. Prilikom vraćanja starog, žica od plina na minus klemi se olabavi i izgubi kontakt, auto se gasi i od tad neće da pali. Vergla ali na suvo, nema dovoda goriva, prilikom davanja kontakta ne čuje se rad pumpe goriva.
Ima li neko objašnjenje i/ili savet šta mi je sada činiti. Da li se može kvar otkloniti na licu mesta samo dijagnostikom recimo?
Mitsubishi Carsima 1.6 benzin + TNG Stagg, 2004 godište.
Plin ugrašen u "sve za vaš auto" prošle godine,od strane bivšeg vlasnika, još 6 godina u garanciji što je jedini razlog zašto sam kod njih išao na mali servis plina, jer neće/nemogu/ne znaju grešku motora uzrokovanu plinom da otklone, pod starim izgovorom, "to tako mora".