Pajero 2.5D i 2.5TD razlike?

Korisnikov avatar
Night Rider
Početnik
Početnik
Pridružio se: Uto Jan 04, 2011 2:17 pm

Pajero 2.5D i 2.5TD razlike?

od Night Rider » Sub Mar 26, 2011 7:55 pm

Nabavio sam Pajera kockicu 2.5TD kome je crkao motor ali je limariski odlican.
Pajero koga sada vozim je limariski u prilicno losem stanju tako da planiram od ta dva da napravim jedan dobar :D

E sad posto ja u mom pajeru imam 2.5 obican dizel zanima me da li bi mogao da na njega bez vecih problema namontiram turbinu i ostale agregate sa 2.5TD motora?

Korisnikov avatar
TRIO_driver
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Pon Okt 25, 2010 12:00 am

Re: Pajero 2.5D i 2.5TD razlike?

od TRIO_driver » Ned Mar 27, 2011 2:02 pm

Trebalo bi da da, nisam siguran za instalaciju, ali ta dva motora su identicna - 4D56.
Slika

Korisnikov avatar
Night Rider
Početnik
Početnik

od Night Rider » Ned Mar 27, 2011 5:47 pm

Instalacija nije problem jer u Pajera koji ima 2.5TD motor ubacujem motor iz mog dosadasnjeg Pajera obacan 2.5D.

Na oko mi motori izgledaju isto planirao sam da na moj 2.5D nabacim sve agregate i pretvorim ga 2.5TD.

Najvise me zanima da li su blokovi indeticni da li je podmazivanje isto jer se TD verovatno vise vrti od obicnog dizelasa!

Koliko sam primetio turbina uzima ulje iz glave motora,na glavi 2.5D postoji ostavljen odvod koji je zatvoren sa jednim safom znaci to je sve isto e sad me zanima vracanje ulja iz turbine u motor da li je i za to ostavljeno mesto na bloku,pokusao sam da vidim ali je prilicno zavuceno?

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Ned Mar 27, 2011 8:01 pm

Gledajuci spolja motori,tj.blok je isti ali....
Turbo glava ima upustene ventile i celo klipa je upusteno jer je kod turbo motora kompresiju dopunjuje Turbo puhalo sto bi rekla braca.Dovod ulja u turbinu ide preko tog holendera koji si video,tj.cepa koji se nalazi na obicnom motoru.Odvod ulja iz Turbine ide u karter,tako da i karter moras da menjas.Bosch pumpa nije ista nedostaje joj vakum koji dodaje gorivo kad turbina pocne da puni.Dizne mogu da ostanu al u principu nisu iste.Izduvna grana nije ista i pocetna cev auspuha.U principu to je to uz jos koju sitnicu.
Moj savet je da to neradis jer ces sa montazom Turba na obican unistiti motor jer ce zbog turbine imati preveliku kompresiju a zbog prevelike kopresije ce ti crkavati dihtung glave.Trosice ti ulje zbog turbine.Nadam se da sam ti docarao situaciju.POZDRAV

Korisnikov avatar
Night Rider
Početnik
Početnik

od Night Rider » Ned Mar 27, 2011 8:18 pm

Znaci u prevelikoj kompresiji je problem jbg bas sam se ponadao da bi moglo da se odradi :think:

Ionako sam planirao da sve napakujem sa TD na 2.5D blok sa glavom znaci i Bosch pumpu i izduvnu i usisnu granu,dizne,karter sve sto je potrebno ali ako ce biti prevelika kompresija ne bih da unistim motor :?

Postoji jos jedna mogucnost a to je da povoljno uzmem jedam Mitsubishi-jev kombi koji nosi 2.3TD motor na kome je prosle godine odradjena ful generalna ,ovih dana idem da ga pogledam ali za sada ne znam o kom se modelu tacno radi znam da je osamdeset i neko godiste i da mu je motor izmedju sedista.

Imas li mozda neku predstavu da li on pase na pajerov menjac bez vecih prepravki i da li je taj motor bolja solucija od 2.5 obicnog dizela u pogledu snage i performansi?

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance

od DJ DEX » Ned Mar 27, 2011 8:24 pm

Kolko se secam blok je isti cak i glava 99% da pase na menjac.Pre 2.5 motora u kockici bio je taj 2.3.Samo me interesuje jedna stvar sta pokusavas sa tim kombinacijam jel to neko budzenje ili priprema za neki rally :lol:

Korisnikov avatar
Night Rider
Početnik
Početnik

od Night Rider » Ned Mar 27, 2011 8:35 pm

Nije za rally ali dosta ce se koristiti na terenu :D
Sadasnji 2.5D je prilicno lenj posebno pri vuci sleperice napr. pa sam zato hteo da mu dodam turbinu ili da ubacim 2.3TD motor ;)

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance

od DJ DEX » Ned Mar 27, 2011 8:57 pm

Neverovatno je za te 2.5 motore al moje iskustvo je da su neki lenji kao krava a neki brijaju,i nikad mi nije bilo jasno zasto.Uradio sam ih pitaj boga koliko isti slucaj i u L 300 kombiju.Licno mislim da je do Bosch pumpe jer isti taj motor u HYUNDAI H-100 j.. kevu kako ide i manje trosi :!: :?: Inace duze traje obican od turba sahrani ga turbina

Korisnikov avatar
Night Rider
Početnik
Početnik

od Night Rider » Ned Mar 27, 2011 9:15 pm

Jos jedno glupo pitanje a da li bi dobio nesto samo prebacivanjem pumpe i dizni sa 2.5TD motora na 2.5D :)

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance

od DJ DEX » Ned Mar 27, 2011 9:28 pm

Vecu potrosnju sigurno :!:Probaj nabudzi neki interculer uz malo igranja mozes da dobijes par konja