Limarija

Korisnikov avatar
Leon_Lancer
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Sre Jul 25, 2012 11:58 pm

Limarija

od Leon_Lancer » Ned Jul 29, 2012 2:05 pm

Kao što sam rekao u predstavljanju,nedavno sam kupio Lancera.Jedna stvar mi nije jasna.Naime,prvi put imam japansko vozilo u svom vlasništvu.Presudan momenat u kupovini mi je bio kvalitet.Prvo što sam uočio je šktranenje na materijalima unutrašnjosti,ali to mi nije bitno.A druga stvar koju sam zapazio su veoma laka vrata i jako tanak lim.
E sad,moje pitanje glasi,kakvi su materijali u ovom autu,zašto je toliko lagan i da li je limarija kvalitetna ili je manje kvalitetna?
Kažem,nisam vozio Mitsubishi nikada,imao sam brdo Francuza,kojima su vrata bila jako teška i delovala su čvršće nekako...
Ne smatram da je mana to što su materijali lagani,naprotiv.Samo me interesuje kvalitet.

Hvala unapred.

Korisnikov avatar
Žile
Legenda kluba
Legenda kluba
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 9:55 pm

Re: Limarija

od Žile » Ned Jul 29, 2012 6:04 pm

Nisu vrata lagana nego se lako zatvaraju :lol:
Sve to ide glatko, trebace ti vremena da se naviknes na japanca posle kao sto kazes brda francuza :lol:

Korisnikov avatar
Beasaster
Član kluba
Član kluba
Pridružio se: Sre Dec 01, 2010 12:38 am

od Beasaster » Ned Jul 29, 2012 6:31 pm

E sad, ja sam cuo kada sam kupovao auto da ima tanji lim,ali dosta kvalitetniji...Ko ima tacnu informaciju neka se javi...
GALANT EA0 GLS 2.0 16V 1997 100 KW 4G63

Korisnikov avatar
Vlada
El Presidente
El Presidente
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 10:32 am

od Vlada » Ned Jul 29, 2012 9:39 pm

Plastika u enterijeru nije fensi mekana ko u francuzima, malo je grublja, ali zato i izdrzljivija.
Za limariju zavisi, od modela do modela, ovi modeli sto sam ja vozio su u prvih 15 godina bili ok.
Colt '96 je posle 15te god poceo da popusta tamo gde je bio cuknut, galant '93 isto posle 15ak pozadi na rubovima , a lanser i carisma za sada u prvih 10 god bez problema, tako da imas vremena... :)

Korisnikov avatar
coggo
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 9:56 pm

od coggo » Ned Jul 29, 2012 9:49 pm

Vozi to i uživaj.

Korisnikov avatar
Leon_Lancer
Standardan član
Standardan član

od Leon_Lancer » Ned Jul 29, 2012 10:20 pm

Evo zbog čega postavljam to pitanje.Na haubi ima tragova od kamenčića što je normalno.Ali čudi me da su oni probili ne samo farbu nego i podlogu tako da je lim na tim peckama korodirao.Možda sam ja detaljista,ali ne sviđa mi se to kod auta starog nepune 3 godine.Što se tiče plastike unutra,daću primer jedne Honde Accord 2007.god.executiv koja je prešla 70 000.Plastika unutra je oronula nenormalno.Kao da je prešla 270 000.Čak je koža na vozačevom mestu iskidana.Užas blagi.To kod Mitsubishija nisam primetio.Gruba je ali nema cvrčaka.Doduše meni je na Laguni i Megane-u znala ponekad da škripucka,ali za 260 000,enterijer je izgledao savršeno.Naravno,najviše je tu udela vozača.

Ovo za težinu vrata pitam iz radoznalosti.pošto znam da je Lancer izrađen kao tenk,zanima me kakvi su to materijali da je ujedno toliko i lak.Inače vrata ne idu lagano,potpuno je mehanizam isti kao i kod drugih auta,nego je njihova masa mala.Moje mišljenje je da je aluminijum glavni "krivac".

Korisnikov avatar
max i minimax
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Sub Okt 08, 2011 1:39 pm

od max i minimax » Pon Jul 30, 2012 6:09 am

Boja je problem kod većine novijih Japanaca jer je zbog ekologije na vodenoj bazi a lim je debljine 0,6 mm
pa si u pravu što ti se vrata čine laganima jer i jesu.
Ja već razmišljam o kompletnom farbanju jer me nerviraju ta oštećenja, saniraš jedno a pojave se druga dva.
Na svojega sam stavio dodatne pragove i zavjesice te ga dao premazati nekom teflonskom zaštitom pa je sad to nešto bolje.
Inače sam autom prezadovoljan a naročito potrošnjom.

monza2009
Početnik
Početnik
Pridružio se: Sub Jun 09, 2012 8:07 pm

od monza2009 » Pon Jul 30, 2012 10:27 am

koji god mitsubishi je dosao kod nas u servis izuzev garaziranih do 98godine trulez zesci!

Korisnikov avatar
Leon_Lancer
Standardan član
Standardan član

od Leon_Lancer » Pon Jul 30, 2012 10:33 am

Da,u pravu si.To je kod njih neki trend.Video sam veliki broj Hondi koje su zrele za farbanje samo zbog rizle koja je uništila prednji deo.Čini mi se da je na Toyoti nešto bolja situacija,dok je na Mazdi istovetna.Baš sam nedavno preuzeo sa devojkom novu Mazdu 2,čiji je lim još siromašniji nekako...Kako je najbolje zaštititi,ne znam.Ja ću jedan dan da saniram te sitne peckice.Sa bijaksom ću skinuti površinsku koroziju,a onda četkicom malo prajmera,pa drugi dan malo farbe pa laka...Na jesen ću ga odneti na poliranje pa će se to ujednačiti.Tako sam radio na prošlom autu,izgledao je kao nov.

Korisnikov avatar
weqa40
Početnik
Početnik
Pridružio se: Pon Okt 18, 2010 5:01 pm

od weqa40 » Uto Okt 09, 2012 9:32 am

Ma limarija je uzas tanka.Meni su vrata kao neko sekirom da je lupao ivice a ne malo jace prislonio njegova vrata na moja.Imbecili.
I tako su laka da ne treba nikakav pritisak da bi se zatvorila,samo ih pustis.