Ako neko može da pomogne bio bih zahvalan.
Pre nekih 40 dana počeli su mi veliki problemi sa autom. Inače u pitanju je Galant 2.0 benzinac 98. godište benzin/plin.
Naime auto je odjednom počeo da gubi snagu i neće da prima gas preko 3000 obrtaja. Takodje u voznji trokira i trza. Nakon više poseta različitim električarima i informacija da je u pitanju TP senzor i protokomer koje sam kupio i promenio nista se nije desavalo. Jedan elektricar je rekao da su u redu svecice i kablovi i da nije do struje.
Onda je jednom momku ( Petar iz autodelova iz Čačka) palo na pamet da auto nije dobro uzupčen. Oterao sam kod dobrog mehaničara koji je i potvrdio da auto nije dobro uzupčen ni na bregastoj ni uljna pumpa. Onda ga je on uzupčio (a odličan je po tom pitanju) i auto sada prima gas i do 5000-6000 obrtaja. Medjutim u voznji i dalje kad dodje do neki 2500 obrtaja počne da se ponaša kao da se ugasio a onda nakon sto spusti obrtaje odjednom "prokine" , cimne i nastavi dalje da ubrzava. I tako non stop. Kad je u leru onda uključi check engine a čim se pipne malo gas lampica se ugasi .
Do sada sam kupio polovan protokomer 30 eura i TP senzor takodje polovan 20 eura i majstoru za zupčenje 6000 dinara (doduše promenio mi je i PK kaiš) ali i dalje nemam ispravan auto. Ako neko može da pomogne biću mu zahvalan!
Evo i linka na youtube gde može da se vidi kako auto radi kada ga turiram u mestu. https://www.youtube.com/watch?v=A3Cbqas ... e=youtu.be