Plin za Lancer-a 1.5

milanlj
Početnik
Početnik
Pridružio se: Uto Jul 31, 2012 1:52 am

Plin za Lancer-a 1.5

od milanlj » Čet Sep 06, 2012 11:34 am

Planiram da uskoro stavim plin u Lancer 2009 1.5.
Citao sam dosta po forumima, koji je servis dobar koji ne i misljenja se dosta razlikuju. Ima li neko sa Mitsubishijem iskustva sa pojedinim servisima i koji mi preporucujete, sa obzirom da treba da ide sekvent plin. Ne bih da pogresim pa da ugradim u losem servisu i da mi posle izadje na nos. Ne planiram da mnogo stedim na ugradnji plina jer znam da ne treba ici na najjeftiniju varijantu. Hvala unapred...

Korisnikov avatar
vladimir.ra
Mitsubishi fanatik
Mitsubishi fanatik
Pridružio se: Pet Okt 28, 2011 8:07 pm

Re: Plin za Lancer-a 1.5

od vladimir.ra » Čet Sep 06, 2012 12:17 pm

Ja mogu da ti dam telefon coveka koji je meni ugradio obican BRC-ov plin 2007 godine na mitsubishi galant 1990 god. i do sada nisam imao nikakvih problema, a presao sam 110.000 km . On radi i taj sikvent a nalazi se na Vidikovcu u Bg-u.

milanlj
Početnik
Početnik

od milanlj » Čet Sep 06, 2012 4:00 pm

Hvala. Voleo bih da cujem i misljenje nekoga ko ima noviji micubishi sa novijim motorom :-)

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Čet Sep 06, 2012 11:08 pm

Tesko da ces naci misljenje nekog ko ima novijeg Lancer-a sa TNG uredjajem jer se izgleda novi vlasnici bas ne usudjuju da eksperimentisu sa novijim kolima.Verovatno po sistemu da je grehota ugradjivati plin u nov auto.Kolko sam ja pricao sa ljudima sa kojima redovno saradjujem po pitanju auto gasa to nije nikakav sad specijalan zahvat po pitanju tog Lancer-a.Pa i logicno jer je klasican motor niti je V6 ili V8 sa turbo ili Bi turbo motorom.Kolko sam informisan klasican Sekvent uredjaj zavrsava posao bez kapalice kao sto pojedinci pricaju bajke.POZZ

milanlj
Početnik
Početnik

od milanlj » Pet Sep 07, 2012 12:49 am

Tesko da ces naci misljenje nekog ko ima novijeg Lancer-a sa TNG uredjajem jer se izgleda novi vlasnici bas ne usudjuju da eksperimentisu sa novijim kolima.Verovatno po sistemu da je grehota ugradjivati plin u nov auto.Kolko sam ja pricao sa ljudima sa kojima redovno saradjujem po pitanju auto gasa to nije nikakav sad specijalan zahvat po pitanju tog Lancer-a.Pa i logicno jer je klasican motor niti je V6 ili V8 sa turbo ili Bi turbo motorom.Kolko sam informisan klasican Sekvent uredjaj zavrsava posao bez kapalice kao sto pojedinci pricaju bajke.POZZ
Hvala na info. Onda verovatno nece biti problema. Koga god sam servis zvao da se raspitam, svi su mi rekli da mora kapalica. Pretpostavljam da ne moze da skodi ako se stavi. 50e gore dole. Mene vise interesuje koji servis da odaberem, a da rade dobro i ugradjuju kvalitetan uredjaj.

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Pet Sep 07, 2012 10:21 am

Vidjao sam sisteme sa kapalicom na novijim vozilima i kao sto mi majstori rekose nicemu ne sluzi.Kapalica inace je posuda sa uljem koja treba u usis da ubacuje ulje koje podmazuje jer je plin suv.Malo mi sve ovo nema logike jer ja kolko se razumem u mehaniku svi ti delovi koji se inace podmazuju u motoru nikakvo podmazivanje nemaju i ne trebaju da imaju kroz usis.Inace kazu plinadzije da ponekad iz kapalice izadje svo ulje za par dana a nekad stoji mesecima isti nivo.Vidjao sam Porshe Cayene sa ugradjenim klasicnim sekvent plinom i to na V8 BITURBO 4.6 motoru.