Auto hifi
Enterijer, eksterijer, motor, ICE(In Car Electronics)...

xkillerx
Početnik
Početnik
Postovi: 42
Pridružio se: Pon Feb 22, 2016 12:01 pm

Auto hifi

od xkillerx » Uto Feb 23, 2016 2:02 am

Ovim se bavim kao hobijem otkad vozim auto dakle 15 godina, ako li ima ko pitanja ili nedoumice koji radio kupiti, i kako montirati, koje zvucnike i kako zameniti, neka pita.

Takodje ako neko zna za lakse resenje da se vuche kabl za struju od akumulatora do kabine (Lancer cs0, 2006 god) a ne kroz krilo levog tocka neka mi kaze gde ima rupa ili gde praviti rupu u fajervolu (izem ga kako se kaze po srpski,... deo shasije koji razdvaja kabinu od motora).

Imam nekoliko pojacala i bas kutija viska pa da ne stoje... sa Selikom sam radio to vuchenje kabla preko levog krila, nisam automehanicar, namucio sam se, ako ne mora opet, preskocio bih gledanje tog filma.

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Postovi: 2550
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm
Lokacija: BG VINČA

Re: Auto hifi

od DJ DEX » Pet Feb 26, 2016 11:15 pm

U principu nema neko pamento mesto za provlačenje a da je kao predviđeno za to.Možda možeš pored kablova za motornu instalaciju kroz fabrički uvodnik.Obično je ostavljena kao jedna rupica kroz gumu pa sam ja kroz njuu uspevao da provučem malo tanji kabal za pojačalo.ne znak kolko je kvadrata presek kabla ali recimo 6-8mm debljine.
Druga varijanta za deblej kablove je po patosu sa spljen strane pa uđem sa kablom u predelu gepeka .Negde gde mi odgovara i gde ću otprilike postaviti pojačalo.
Činčeve sam vukao uvek kroz centralnu konzolu pored menjača i ručne pa kroz tepih ispod sedišta ka pozadi.

xkillerx
Početnik
Početnik
Postovi: 42
Pridružio se: Pon Feb 22, 2016 12:01 pm

Re: Auto hifi

od xkillerx » Sub Feb 27, 2016 1:15 am

Hvala na savet(ima)u. Juce sam montirao nove pioneer zvucnike (aramdiske koaxijalce) ali tek danas stigao da se malo provozam, za te pare sto sam ih platio (50 evra novi, dzabe slanje) su fantasticni. Jesu Fokali jos bolji ali im je cena preterana cak i za evropske standarde. (Prethodni auto je imao fokal polykevlar kompo set, imao sam vise srece nego pameti sa cenom).

Anyways odusevljen sam kako jednostavno i lako se rasklapaju vrata lansera, i nakon posla se sve slaze samo od sebe i sve je na svom mestu. Ne pucaju zabice, ne otpadaju umeci, i potreban je samo jedan krstasti srafciger za citavu proceduru. Alal vera majstori, made in japan!!!

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gosta

Danas je Čet Mar 28, 2024 3:36 pm