Mitsubishi Mirage VL 1990
Predstavite vaš Mitsubishi i modifikacije koje ste radili na njemu...

Korisnikov avatar
Mirage90
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Čet Sep 08, 2011 2:08 am

Mitsubishi Mirage VL 1990

od Mirage90 » Čet Sep 08, 2011 3:15 am

E to! Da predstavim moju "prvu ljubav"! Taj auto me je odvezao u porodilište, odvezao u porodilište, ćale se tu napio pa ga je slupao isti dan kad sam se rodio, onda sam sa njim prvi put u životu doživeo sa ćaletom 185 km/h, što je pre 10+ godina i mene kao klinca od 7-8 godina bilo nešto savršeno, onda auto u koji sam prvi seo za volan da ga provozam sa 12 godina, pa se onda dešavalo svašta sa njim, čak i da se otvori hauba u vožnji, da je motor vrisnuo jedanput, da je sve crkavalo osim tih čuvenih unikatnih automatskih pojaseva... Ja sam stravično emotivno vezan za moj Miraž, što je dosta loše, ali takav sam!!! Ima 1.5 MPi motor sa savremenim Multi Port ubrizgavanjem, ima 90 konja, po nekim specifikacijama 0-100 za nešto malo više tu od 11 sekundi i maksimalna brizna mu je negde oko 185 km/h, što je dosta impresivno za ovakav auto... Ima četiri brzine, a menjač i kvačilo su toliko mekani, da je strašan utisak kad se rukuje sa time... Danas je on u baš očajnom stanju, limarija mu je totalno propala, mora sve da se menja, motor mu je u malo boljem stanju, ruku na srce, sad je sređen, pa mogu reći da je najbitnija stvar dobra! Uskoro sitže celokupno farbanje i onda počinje sa sređivanjem moje prve ljubavi, što ja maštam već dugi niz godina... Evo, prvo nekih starijih slika, a nakon toga će doći nove, što ću ih sutra slikati!!! Inači, kupljen je nov ovde pre 19 godina, ćale je prvi vlasnik, uvežen je iz Amerike, inače je za američko tržište, ima milje upisane, automatske pojaseve sa senzorima, velike "driving board" branike, posebne žmigavce i još par sitnica... Inače, auto je teška osnovna oprema, jer, kako sam ja ćaleta razumeo, samo je bio taj poslednji Miraž da se uzme, a on je baš hteo Miraž... Sređivanje uskoro kreće, pa se ja nadam predivnom autu u skorije vreme!
Slika

Slika

Uploaded with ImageShack.us
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Haha, ima još nešto, moj snimak sa Youtube-a, još pre dosta godina!
http://www.youtube.com/watch?v=bx12wJSQLwg
http://www.youtube.com/watch?v=3YdRfOF-Pq8
Slika

Korisnikov avatar
Kempi
Fotograf kluba
Fotograf kluba
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 11:17 pm

Re: Mitsubishi Mirage VL 1990

od Kempi » Čet Sep 08, 2011 8:59 am

Neka je sa srecom sredjivanje,pa da Ziletov White furry dobije konkurenciju :lol:
kad porastem biću DJ DEX

Korisnikov avatar
Nino
Mrzovoljni admin
Mrzovoljni admin
Pridružio se: Pet Okt 15, 2010 1:27 am

od Nino » Čet Sep 08, 2011 11:05 am

Tako se radja ljubav :D Samo napred sa sredjivanjem i obaveštavaj nas o svemu što uradiš :thumbup:

Korisnikov avatar
Mirage90
Standardan član
Standardan član

od Mirage90 » Čet Sep 08, 2011 3:30 pm

Naravno! Ovo kako ja to maštam da hoću da ga sredim, bar ja mislim da će biti nešto predivno!!! Želim da ga sredim nešto na foru tu kao compact class, ali da ima sve one sitnice kao i neka "najnovija" kola, tipa navigacija, senzori, bord, automatski ključ, možda eventualno digitalna tabla itd itd itd... Ali naravno pre svega treba da se dovede u neko kol'ko tol'ko "fabričko" stanje, pa da mogu posle lagano da mu ugrađem jedan po jedan custom deo... Inače, danas (do pre par godina su delovi bili stravično skupi) su neverovatno jeftini, npr. hauba+krila+branici+sedišta (sportska)+retrovizor izađe sve ukupno oko 100€, što je do pre par godina bio samo jedan štop, što znači da su finansije sad dosta manji problem, ali opet moram priznati, i dalje jesu... :evil:
Slika

Korisnikov avatar
Mirage90
Standardan član
Standardan član

od Mirage90 » Čet Sep 08, 2011 6:14 pm

Evo kao što rekoh, da stavim neke slike od danas... Već sam sad gore napisao da je auto u očajnom stanju, mislim na limariju, što ćete sad i da vidite na slikama... Slikao sam namerno i haubu sa tim prednjim delom da se vidi kako je tu doživeo udarac sa Lagunom (gde je Laguni otpalo pola branika, a na Miražu se iskrivio nosač fara, pa je sad levi far malo unutra) i kako se tu sad vide ostaci od izvrtanja haube u vožnji, jer hauba nije bila "propisano" zatvorena!! :lol: :lol:
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Korisnikov avatar
Kempi
Fotograf kluba
Fotograf kluba
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 11:17 pm

od Kempi » Čet Sep 08, 2011 7:25 pm

Uff... imaces dosta posla oko njega,ove danasnje slike su me ubile u pojam
kad porastem biću DJ DEX

Korisnikov avatar
Mirage90
Standardan član
Standardan član

od Mirage90 » Čet Sep 08, 2011 9:23 pm

Pa da, sad (valjda) za koji dan ide kod limara da mu se tu zavare pragovi i zadnji blatobrani, da mu se tu ovo sa desne strane skroz ispegla i ogituje, pa da može da se farba... Za haubu, krila, branike i desni retrovizor (poenta je što su to branici od MIRAŽA, a ne od Colta) sve ukupno izađu 100€!!! Ali ono što je dosta mene oraspoložilo jeste to da mu je ceo lim ispod površine totalno zdrav, što znači na ne mora da se nešto više radi, što je baš super! Nakon toga dolazi farbanje, koje ću ja sam da odradim sa ćaletom u garaži, jer je ovako mnooogoo skupo, a posao, bar tu po meni, nije uopšte težak... E, tek onda dolazi tu sad neko sređivanje...
Slika

Korisnikov avatar
brandzoni
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2011 9:07 pm

od brandzoni » Pet Sep 09, 2011 8:21 am

Imas dosta posla ali samo polako..
Dosta toga mozes sam uraditi, samo je potrebna dobra volja a vidim ti je imas za nekoliko ljudi :)
Imas dobru osnovu za rad,izdrzljiv,pouzdan auto(citaj mazgu od auta) i srecno u poslu :thumbup:
Ako sta zatreba i mogu da pomodnem ,tu sam.. :wave:
Окупација или слобода! / Okupacija ili sloboda!
http://www.youtube.com/watch?v=JD-vnh2hkGw

Korisnikov avatar
Mirage90
Standardan član
Standardan član

od Mirage90 » Pet Sep 09, 2011 6:59 pm

Ma da, npr montiranje delova limarije, farbanje, sve to se radi sam, nema potrebe za glupiranje! Naravno brate, zato smo tu! ;) :)
Slika

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Sub Sep 10, 2011 7:58 am

AU :o :!: Sine ti si bas pun entuzijazma,al kad je sredjivanje ovakvog Solunca u pitanju to je prvo sto ti treba.Naravno treba ti jos mnogo cega.Puno uspeha u daljem radu :!: POZDRAV