jos jedan problem sa karburatorom COLT 1.3 gl
Kvarovi i popravke...

Korisnikov avatar
metalika 1974
Početnik
Početnik
Pridružio se: Čet Dec 29, 2011 11:55 pm

jos jedan problem sa karburatorom COLT 1.3 gl

od metalika 1974 » Uto Jan 24, 2012 11:07 pm

pozdrav svima.
imam problem sa coltom 1.3 gl 91 god (karburator).
kada ubrzava zatrza uglavnom kada ubrza na 40 pa onda i na 60km/h.odem kod majstora i promeni filter goriva ali isto se desava,ocisti svecice i nista.odem kod elektricara po predlogu prethodnog majstora i izmenja mi svecice kablove i kapu na razvodniku i opet isto(nista) i dalje trza, kaze mi to je karburacija verovatno ali od tih njhovih verovatno ode 70eura,ok ocisticu i karburator ali gde?
ako neko zna dobar karburator servis neka mi javi ili predlog sta bi jos moglo dabude.
cini mi se da je pomesao ujle i benzin ali ne puno jer ne podize nivo ulja,bar jos nisam primetio ,samo se oseti i dimi vise nego inace,kupio sam i ulje jer je vreme da menjam ali sta vredi ako pomesa opet.

zaboravih da napisem da teze pali kada je ugrejan i da sam pojacava saug u leru.
pozzzz i hvala u napred

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

Re: jos jedan problem sa karburatorom COLT 1.3 gl

od DJ DEX » Sre Jan 25, 2012 10:23 am

Mirise na pumpu za gorivo :!: Jel to neko proveravao :?:

Korisnikov avatar
metalika 1974
Početnik
Početnik

od metalika 1974 » Sre Jan 25, 2012 10:43 am

nije valde nikom palo na pamet,provericu i pumpu.
zvao sam i par karburator servisa u ns i niko ne radi te karb.da li ima neko ko to radi. ;) :wave:

radetop85
Početnik
Početnik
Pridružio se: Čet Okt 13, 2011 2:01 pm

od radetop85 » Sre Jan 25, 2012 1:49 pm

Imas u Cacku servis karburatora odlican

Korisnikov avatar
viking021
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Pon Nov 14, 2011 11:26 pm

od viking021 » Čet Jan 26, 2012 2:30 am

Imaš u NS na telepu lika koji radi karburatore,ona ulica od NAP-ove pumpe na telepu pa kreneš prema Heroja Pinkija,negde na sredini sa leve strane,to je ulica Vatroslava Jagića. :thumbup:

Korisnikov avatar
max i minimax
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Sub Okt 08, 2011 1:39 pm

od max i minimax » Čet Jan 26, 2012 6:23 am

Meni na prijašnjem autu bila pumpa goriva,promijenio membranu i sve ok,nemoj dirati karburator.

Korisnikov avatar
metalika 1974
Početnik
Početnik

od metalika 1974 » Čet Jan 26, 2012 12:43 pm

bio sam kod majstora jutros kaze da je pumpa ok,ali nije nista pregledao nego kaze da nisu simptomi koji ukazuju na pumpu.
nije mi bas pouzdan menjacu ga.cacak mi je daleko a zvao sam u ns karburator servis Biser kaze da radi micubishi karburatore.
zna li neko kakav je majstor?

Korisnikov avatar
max i minimax
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Sub Okt 08, 2011 1:39 pm

od max i minimax » Čet Jan 26, 2012 1:29 pm

Pumpa može zajebavati na visokim okretajima i kad je vruća tako da je to teško ispitati ovako od oka,nabrzinu.

Korisnikov avatar
bojan lilic
Početnik
Početnik
Pridružio se: Pet Dec 03, 2010 5:19 pm

od bojan lilic » Pet Feb 03, 2012 5:17 pm

Ja imam colta 1.3 gl 88 isto sa karburatorom. Desava mi se isto po nekad da izmedju 1600 i 2000 o/min malo zacima i posle nastavi normalno . Primetio sam da nije kad je hladan nego posle duze voznje par puta tako zataji i posle nista mozda par meseca pa opet par puta . Malo sam gledao oko karburatora alo ono nije karburator nego svemirski brod , toliko creva klapni vakumske instalacije elektro senzora ne daj boze da se kvari jedino je resenje plin da sve to izbegnes. Sa ovakvim karburatorom nije ni cudo sto je potrosnja maksimalno smanjena. Prilikom tog pregleda uvideo sam da je jedan gumeni cep na usisnoj grani ona guma malo naprsla pa sam stavio drugi cep. Malo vremena bilo dobro pa se opet po nekad javi, a taj cep je dobar nego sve u svemu ne desava se stalno pa nije tako strasno. Ako resis problem napisi sta je da znamo kako si ga resio. Pozdrav!!!!

Korisnikov avatar
viking021
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Pon Nov 14, 2011 11:26 pm

od viking021 » Pet Feb 03, 2012 8:39 pm

Pogledajte na karburatoru membranu i klip da ne glave negde,meni se tako nešto dešavalo na motoru doduše,imao sam 4 karburatora na hondi a na dva su membrane bile loše,na određenom opsegu obrtaja nije bilo razlike dali sam dao gas ili ne... A dali ste pregledali zazore ventila???,kad se ugreje auto oni se smanje...