Carisma GDI problem

Korisnikov avatar
Makisha
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Pet Dec 03, 2010 6:29 pm

Carisma GDI problem

od Makisha » Sre Jun 17, 2015 5:59 pm

Pozdrav postovane kolege :) i drugari.
Evo imene nakon duzeg vremena. I umesto da popijemo po koje 'ladno,u ove vrele dane,ja opet delim delim svoju muku ovde sa vama.
Elem... Dj Dex je upoznat sa sirim istorijatom.
Prica ide ovako.
Pre izvesnog vremena sam bio prinudjen da menjam ceo motor na svojoj Carismi. (citaj,uvalio se u kredit da bih isfinansirao svu tu popravku). Nasao sam mladji GDI 202 godiste sa nasim papirima radi prenosa,itd,itd..
Nakon ugradnje motora,ubacena je i nova potapajuca pumpa u rezervoar, (opran rezervoar), stavljen nov filter za gorivo,i odradjen full servis (spaneri,kaisevi,itd,itd)
Auto prede kao macka.I brz odziv na gas,i fina potrosnja (i grad, i na otvorenom).I nekon mesec i po-dva krecu problemi.
Chek lampica blicne na par sekundi. Auto nema odziv na gas (sklon gasenju),zasecka zestoko, "pokloni se",i tako u krug. Sve cesce i cesce.Nezavisno od rezima voznje. Bilo na malim,ili velikim obrtajima.
Kad se to dogodi,potrosnja prema bordu skoci na duplo.
Pokusao sam sa menjanjem regulatora pritiska (sa starog motora)-bezuspesno.
Danas sam pokusao sa ultrazvucnim pranjem reg.pritiska (i,sa novog,i sa starog motora).Auto je duze verglao dok je povukao gorivo.Krenuo da ga probam,isprve se lepo ponasao,medjutim opet ista prica.Blicne cek lampica,i auto se "pokloni",i zastuca zestoko. Promenio svecice...Stare cadjave uzasno,crne potpuno... Sagorevanje "nula".Oseca se miris na sumpor,kao da je gorivo dugo ustajalo....
Jos jedna stvar. Nijedna od novijih dijagnostika ne moze da "pristupi" kompjuteru u autu.
Jedino je to uspelo pomocu neke stare (rucne) dijagnostike-Carman Scan II. Koja je izbacila sledece "56.fules prs. fail"
Neki savet,od cega da krenem,i sta dalje?
Jednostavno pat pozicija. Previse ulozenog novca,i izgubljenih zivaca.
Da ga "zenim" ovakvog-niko nece uzeti neispravan auto?! Da mi stoji neipravan,nema svrhe.
Dolazim do pomisli,da ga dam "bud zasto",da izvucem koji dinar od ulozenog...
Pomagajte.

Korisnikov avatar
coggo
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 9:56 pm

Re: Carisma GDI problem

od coggo » Uto Jun 23, 2015 12:01 am

Da ne kucam puno. Kod mene su se javili isti simptomi, ispostavilo se da je senzor pritiska goriva. Na mom autu se nalazi na magistrali za gorivo, iza glave motora. Problem je dijagnostikovan sa nekom crvenom autodijagnostikom, može da se kači na volan. Kod starijih modela od 2002 senzor pr.gor. nalezi se na regulatoru pritiska. Raskačio sam senzor i sve je funkcionisalo kako treba samo sa visokom potrošnjom goriva, zamenio senzor i sve je ok. Očisti rezervoar, zameni ili ispoliraj sito ako je zarđalo i zameni filter na pumpi u rezervoaru, opiljci od rđe ti mogu uleteti u pumpu visokog pritiska i eto sranja.
pozz