Pomoć oko klime

Mitsubishifan Igor
Početnik
Početnik
Pridružio se: Sub Nov 05, 2011 10:28 pm

Pomoć oko klime

od Mitsubishifan Igor » Uto Apr 10, 2012 9:57 pm

Uz pomoć vaših postova sam skinuo i očistio filter klime ali se i dalje oseća neprijatan miris prilikom uključivanja klime. Pri tome se isti miris uopšte ne oseća dok radi grejanje ili obična ventilacija. Koristio sam medicinski antibakterijski :( :( asepsol kojim sam nakon čišćenja naprskao (i osušio) filter i ceo unutrašnji prostor gde se montira. Kroz ventilaciju se osećao prijatan miris na svim otvorima i mislio sam da sam rešio problem ali se miris i dalje javlja kada je klima uključena. Ako neko zna kako da rešim problem nek se javi. Unapred sam zahvalan... :(

puric
Početnik
Početnik
Pridružio se: Pet Dec 09, 2011 4:42 pm

Re: Pomoć oko klime

od puric » Sre Jun 20, 2012 12:55 pm

Imas da kupis sprej zove se klima doktor, to je ustvari pena i imas produzeno crevo koje namontiras i gurnes kroz ventilacione otvore i "nagruvas" posle toga se ukljuci ventilator na maksimum koji to izvlaci napolje. Ja sam to radio par puta i super je, neoseca se smrad.

Korisnikov avatar
coggo
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 9:56 pm

Re: Pomoć oko klime

od coggo » Sre Jun 20, 2012 10:33 pm

Problem neprijatnog mirisa stvara saće na kome se vremenom nahvata buđ kao posledica kondezata. Neprijatan miris se vremenom nahvata i na sve plastične delove ventilacionog sistema,plastika ga jednostavno upije,pogotovo ventilator. Jedini radikalniji način čišćenja je rasklapanje sistema i potapanje u vodu sa sirćetnom kiselinom uključujući sve što može da se skine i potopi. Rashlađivanje unutar kabine vrši se sa postojećim vazduhom,tako da se preporučuje provetravanje s vremena na vreme,na taj način se ubacuje svež i koliko toliko čistiji vazduh od prethodnog. Najveći činioci zagađenosti su duvanski dim,prašina i najžešći za nepoverovati su mirisi-osveživači. Ovi poslednji su smrt za sve vrste klima uređaja i stvaraju najžešći smrad koji dolazi kao posledica. Antibakterijski sprejevi nisu loši kao privremeno rešenje.