problem u zvuku motora
Kvarovi i popravke...

Korisnikov avatar
saleaktiv5
Početnik
Početnik
Pridružio se: Sub Dec 08, 2012 7:49 pm

problem u zvuku motora

od saleaktiv5 » Uto Jan 08, 2013 1:38 pm

Sinoc sam dosao iz Cacka za Beograd bez ikakvih problema,auto vuce ko lud,nisam ga forsirao,ne dimi, ne trosi kap ulja, dosao sam do Miljakovca ,ostavio drugare i kad sam krenuo cuo se cudan zvuk ispod haube ,kao kad macka prede,stao sam ugasio auto,ponovo ga upalio i onda je pocelo nesto da lupa,parkirao auto i zvao majstora.Menjao sam zupcasti pre 10ak dana. U pitanju je Colt jaje 92 godiste,1300 kubika,imam utisak da mi je pukao zupcasti,da li neko zna dobrog majstora za colta ? cekam mog majstora da ga doslepa do garaze pa da vidimo sta je. Ako je zupcasti kais i ako je napravio urnebes u motoru moze li neko da mi pomogne da li se isplati raditi generalnu motora. pozdrav

Korisnikov avatar
saleaktiv5
Početnik
Početnik

Re: problem u zvuku motora

od saleaktiv5 » Uto Jan 08, 2013 7:53 pm

pukao spaner ....

Korisnikov avatar
vladimir.ra
Mitsubishi fanatik
Mitsubishi fanatik
Pridružio se: Pet Okt 28, 2011 8:07 pm

od vladimir.ra » Sre Jan 09, 2013 9:04 am

au covece , maler, pa kako nije proverio stanje spanera kada ti je menjao kais?

Korisnikov avatar
saleaktiv5
Početnik
Početnik

od saleaktiv5 » Sre Jan 09, 2013 9:48 am

ne pitaj me,stvarno se ne razumem oko motora i tih stvari,a svi mi kazu kako mi nije zamenio spaner kad mi je menjao zupcasti i ja ga pitam i on kaze da je hteo da mi ustedi i da je spaner bio dobar,ali se sve dobro zavrsilo,kaze da je prezubio za jedan zub i da se to tolerise i da ce sve biti ok,u svakom slucaju sam uzeo nov zupcasti i spaner pa 60 evrica ode iz dzepa. Neki dobar majstor za mitsubishi?

Korisnikov avatar
Beasaster
Član kluba
Član kluba
Pridružio se: Sre Dec 01, 2010 12:38 am

od Beasaster » Sre Jan 09, 2013 12:40 pm

Ooodlican DJ DEX...Vincha
viewtopic.php?f=36&t=597&hilit=imenik
GALANT EA0 GLS 2.0 16V 1997 100 KW 4G63

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Sre Jan 09, 2013 8:43 pm

Malo je cudno da je prezupcio samo jedan zub a da je pukao spaner i da se cuje lupkanje u motoru.To sto se cuje lupkanje u motoru znaci da ventili udaraju u klipove.To vec ne moze da prodje bez skidanja glave i zamene pokrivljenih ventila.
Od majstora je lepo sto je hteo da te ustedi 15e a sad imas 10x skuplju havariju.Ako je hteo da te ustedi bilo bi lepo da ti sad izadje u susret i da ti resi problem o njegovom trosku.Kazes da si kupio drugi zupcasti i spaner za 60e mislim da nisi to trebao toliko da platis a i to je trebao tvoj majstor da kupi.
U ovom slucaju ne treba ti generalka dovoljno je da se skine glava i zamene osteceni delovi.Ne trazi drugog majstora nateraj svog majstora da ispravi svoje greske ti nisi trazio od njega da ne zameni spaner i da te postedi,a kolko shvatam nije te ni konsultovao po tom pitanju.POZZ

Korisnikov avatar
coggo
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 9:56 pm

od coggo » Sre Jan 09, 2013 11:59 pm

Jbg,španer i svi prateći delovi u odrađivanju servisa su azbuka u automehaničarskom zanatu,mislim da je sve jasno u ovome što ti je DEX napisao. Ne preostaje ti ništa drugo nego da počneš nadvlačenje sa majstorom koji ti je sve ovo radio,