eclipse 1G 1.8i

Maluminy
Početnik
Početnik
Pridružio se: Sub Apr 13, 2013 12:23 pm

eclipse 1G 1.8i

od Maluminy » Sub Apr 13, 2013 12:47 pm

S obzirom da sam nasla jako puno razlicitih informacija na internetu zanima me da li netko ovdje moze doci do tocnijeg odgovora.. Nasla sam dosta o eclipse 2.0 motoru ali jako malo o 1.8 kojeg ja imam.. pa ne znam recimo koliku potrosnju ocekivati.. naime ovo mi je prvi japanac i jos nisam stigla dovoljno progooglati :D .. a i u knjizici vozila mi nisu bas tocne informacije ..kad je uvezen iz USA prije 15 ak god nisu mogli pronac informacije o 1.8 eclipsinom motoru pa su u knjizicu ukucali podatke od 1.8 galantovog motora s tim da prema rijecima proslog vlasnika galantov motor ima manje konja od eclipsinog.. pa eto ako mi moze tko dat kakav tehnicki podatak o 1,8 motoru bila bi mu zaista zahvalna..

Korisnikov avatar
Žile
Legenda kluba
Legenda kluba
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 9:55 pm

Re: eclipse 1G 1.8i

od Žile » Ned Apr 14, 2013 1:32 pm

Evo ovde sve ima
viewtopic.php?f=17&t=773

Korisnikov avatar
zoltangti
Mitsubishi ljubitelj
Mitsubishi ljubitelj
Pridružio se: Pet Jul 29, 2011 3:34 pm

od zoltangti » Ned Apr 14, 2013 11:05 pm

slab je taj 1.8 motor
ali taj auto nije eclipse nego Plymouth Laser !
inace cestitam za auto -ipak je lep primerak !

Maluminy
Početnik
Početnik

od Maluminy » Pon Apr 15, 2013 2:13 pm

Cek malo...Plymouth Laser? Ok sad ko tipicna plavusa pitat cu te u cemu je razlika? :D ..nesto sam guglala on je ajmo rec bilzanac eclipse ali ne mogu bas skuzit u cemu je sve razlika.. S obzirom da auto jos nije u mom dvoristu voljela bi znat sto cu na kraju dobit? U knjizici je eclipse..ali podaci su od galanta.. a ti kazes da je Plymouth Laser.. :lol: .. mene je kod njega prvenstveno privukla njegova odlicna ocuvanost i izgled kao i nacin na koji se vozi a ne ime ali ipak je dobro znati..

Korisnikov avatar
Gizmo
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 12:48 pm

od Gizmo » Pon Apr 15, 2013 2:51 pm

Bok. Jako je slican Laseru, ali ja bi rekao da je ipak Eclipse..
Ovdje vidim da su maske sve od Mitsubishija:
LINK
Osim ako nije netko isao preslagivati maskice i detalje.
Felge nisu original pa je tesko reci, jer je Laser dolazio na specificnim felgama.

Inace Plymouth Laser, Eagle Talon i Mitsubishi Eclipse su skoro pa isti auti.
DSM (Diamond Star Motors) je americka tvornica u Illinoisu gdje su Mitsubishi i Chrysler suradnjom proizvodili gore navedena 3 modela. Chrysler je dao svoj motor 420A koji se ugradjivao u 2G Eclipse i Talone. Laser se nije proizvodio u drugoj generaciji. Ta tri modela se razlikuju po sitnijim detaljima, kao sto su maske, branici, oprema itd.
Tocno se vidi da je tvoj (naravno ako nista nije preslagivano) iz Amerike (DSM) jer im crvene zmigavce, dok se oni na Eclipsama za Europsko trziste bili narandjasti. Prednji se takodjer razliku.. Ima tu jos par razlika :)

U prvoj generaciji (kao tvojoj) su ugradjivane 3 vrste motora, 1.8 (4G37), 2.0 (4G63) i 2.0 Turbo (4G63T).
Puno se jos o njima moze pisati. Vidim da si se registrirala i na nasem forumu pa svrati i do nas i predstavi svoju bebu :)

Maluminy
Početnik
Početnik

od Maluminy » Pon Apr 15, 2013 8:31 pm

Ja nisam bas neki strucnjak..ali mislim da je u pitanju eclipse..jer prijasnji vlasnik ga je imao preko 15 god i on ga je uveo iz USA i po pricanju sam shvatila da je tip na sve nacine pokusavao da ga zadrzi u sto originalnijem stanju..nikad nije htio staviti na njega neki zamjenski dio..ili staviti na njega nesto sto neki drugi model eclipse mozda ima a njegov nema..tako da sam sigurna da on nije nista preslagivao..jer sve sto je ikad promjenjeno na njemu ili sto je on mislio promjenit dobila sam u kompletu sa autom..jedino mu je zamjenio felge i pozabavio se s tim da mu kvalitetno provede ozvucenje..u prtljazniku imam neki kicker subwoofer sa nekim posebnim kablovima,zlatnim klemama,kondenzatorima i ne znam s cim jos ne..

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Čet Apr 18, 2013 11:22 pm

To je MITSUBISHI EKLIPSE sa 1.8 ili ti 4G37 motorom kao iz Galanta.Redak primerak ali je to to .Ima ga moj prijatelj koji samo dolazi na skupove :
http://img207.imageshack.us/img207/3306/34826298.jpg
U principu sve sto vidis od podataka za Galanta od 1992 sa tim motorom to je to.Isto je sve sto se mehanike tic.