od Bobanpav »
Čet Apr 25, 2013 10:30 pm
D vece gospodo. Ponositi sam valsnik, evo vec petu godinu, Carisme 1.6, 1998 god. Auto sam kupio u Subotici sa predjenih 24000 km i ugradjenim multi point plinskim uredjajem, koji sam ubrzo morao da zamenim za sekvent zbog ucestalih detonacija. iskreno sam bio skeptican zbog predjene kilometraze, iako sam bio upoznat da ti i takvi motori uz redovno i kvalitetno odrzavanje prelaze i preko 500 000 km. Evo i nakon 5 godina motor je u istom stanju kao kada sma ga kupio, ne trosi ulje, lepo vuce, ulje menjam na predjenih 8 000 km i sipam iskljucivo Kastrol Magnetik, sve u svemu prezadovoljan sam motorom. Od kavarova na motoru je bio senzor bregaste i protokomer ( ako se on racuna u deo motora

) Sto se tice trapa, auto sam kupio sa malim luftom u letvi volana, koji je i dan danas isti, tako da nemam nameru u skorije vreme da resavam taj problem. Limuzina je zahvalna kako za gradsku voznju ( supruga je vozi u glavnom i odlicno se snalazi ), tako i za dalja putovanja, kako sto se tice prostora za putnike, tako i sa ogromnim prtljaznim prostorom ( imam cetvorocalnu porodicu - svi se popakuju i razbaskare ). Prilikom daljih putovanja koristim krovni kofer od 420 l zapremine, koji auto ne oseca ni jednog momenat ni pri brzinama od 150 km/h. Zimus sam imao kvar menjaca koji se manifestovao zaglavljivanjem istog u neutralnom polozaju kada se izbaci iz rikverca ( nece vise da primi ni jednu brzinu sem 5-e. Kupio sam polovan menjac za 150 e, a moj sam poslao na remont u Sabac i imam nameru da ga vratim na auto ( ovaj novi-polovni mi pravi cudne vibracije koje prenosi na ceo auto pri 3500 obrtaja ).
Jedini probelm koji imam sa autom od samog pocetka je lupanje i tresenje pri kretanju iz mesta, sam momenat pustanja kvacila, kao i neko cudno lupanje kada prebacujem recimo iz trece u drugu pa pustam kvacilo. Sve smo isproveravali zajedno ja i drugar majstor koji mi odrzava auto i nismo naisli ni na kakav vidljiv problem. Promenili smo zamajac i set kvacila, sve se isto desava. Molio bih, da ako je neko imao problem te vrste, napise koju rec kako ga je moguce resiti.