Problemi sa ECU
Sve što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

alekx
Početnik
Početnik
Pridružio se: Ned Jan 02, 2011 3:20 pm

Re: Problemi sa ECU

od alekx » Ned Jan 02, 2011 4:36 pm

Pozdrav!imam problem na space wag 1,8 16v92 god.prošle god u novembru mi otkazao ECU sa oznakom MD174845 ali pošto ovde kod nas ne mogu naći rešenje(majstora)ja kupim polovan sa oznakomMD174846.Sve je funkcionisalo do pre mesec dana kad je podigao broj obrtaja na 1800 i potrošnju na ???? bio je kod majstora koji ima univerzalnu dijagnostiku i nije mogao da očita grešku,svašta sam probao menjao protokomer,difuzor i ništa.E danas sam rešio da problem potražim sam i naletim na Vas i post člana TheNT gde je postavio link o zameni elektrolita i bilo je tačno jedan procureo i napravio malo štetu zamenio sam ga ali i dalje istoako biste znali šta još može da bude POMAŽITE!!!!I ovde možete videti kako izgleda taj ECU: http://slike.hr/slike/dsc02864_9b129.jpg.html

Korisnikov avatar
darijailija
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Sub Jan 01, 2011 9:19 pm

od darijailija » Pon Jan 03, 2011 2:57 am

Ja sam kupio auto sa delimicno popravljenim ECU-om,palio na plin na drugo paljenje a na benzin nije hteo nije imao struju ka diznama proverio skinuo popravljani ecu toliko je bio unutra izdrndan da nisam znao sta da mu radim na kraju sam kupio isti takav u Mladenovcu za 13.000 dinara,pre toga probao upalio odmah na benzin ali sam usput kod istog coveka i kupio i cetri druge dizne posto su moje jedva radile i posle ciscenja,cetri dizne 4000 dinara.
Sada radi odlicno.Ma da sam zvao po otpadima od Bg-a i do NS-a i vecina su ECU prodavali bezobrazno skupo svi po 200 evra i u fazonu kupi ili odjebi kupice vec neka budala za te pare.A da svi su mi govorili da je za moj auto posto ima 12v skuplja varijanta za 8v ide od 20evra.
IVAN KG (Outlander 2.0 4G63 Colt czT)

alekx
Početnik
Početnik

od alekx » Pon Jan 03, 2011 11:48 am

U BGu su i meni tražili od 170 eur pa naviše,našao sam u Jagodini za 150,ali eto kolko je radio.znači ipak je bolja varijanta popravka-ko zna-našao sam nekog u BG-u u Veleautovom servisu kaže do 120 popravka.ipak mislim da čim se kupi preventivno treba zameniti elektrolite jer su kod mene oni napravili problem.

Korisnikov avatar
Kempi
Fotograf kluba
Fotograf kluba
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 11:17 pm

od Kempi » Sre Jan 05, 2011 11:18 am

Koliko vidim na slici koju si postavio,zamenjen je samo jedan elektrolit.Zameni i preostala dva narocito onaj C104 jer je on u sklopu regulacije napona za procesor pa ako crkne moze napraviti veliko sranje. Kad ga skines pogledaj ga odozdo... :crazy: novi zalemi sa obe strane ploce jer su te rupe metalizirane i spajaju gornju i donju stranu stampe a lako se moze prekinuti tokom skidanja starog.Onaj drugi je u sklopu za dizne/motor ler gasa/itd pa promeni i njega.Proveri i senzor leptir gasa...
kad porastem biću DJ DEX

alekx
Početnik
Početnik

od alekx » Pet Jan 14, 2011 1:06 am

Svi su zamenjeni a i veze su bile oštećene(rupice nisu provodile kroz ploču)i to je koliko smo našli sanirano,i sad se step motor za ler gas okrene u poziciju prilikom paljenja ali neće da vrati na norm.ler gas koji je pre ovog bio oko 700-800Rpm.

prelood
Početnik
Početnik
Pridružio se: Ned Dec 18, 2011 7:17 pm

od prelood » Pet Apr 06, 2012 10:19 pm

sad sam pregledao sve teme,jel moguce da i ja imam problem sa ECU?! sa bobine nemam izlaz na 2. i 3,. kablu,tj auto je radio i na TNG i bezn,vozio sam ga kad se prvi put desila explozija na TNG. otisao sam u TRIO,pazario NGK i sve ok da bi se posle predjenih 100km desila ista stvar...auto radi na 2 cilindra :D. opet kod majstora da pregleda i utvrdi da je jedna bobina ne baca varnicu. odem u SR.Karlovce,pazarim drugu koja je skinuta sa ispravnog motora. namontiramo je i opet ista stvar! postavio sam vec temu ali da se ipak nadovezem na ovo jer mi je decko iz karlovaca rekao da eclipse tj mitsu ima problema sa ECU. sta raditi?!
pomagajte ocajan sam :(

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Pet Apr 06, 2012 10:53 pm

Kod tebe nije problem sa ECU :!: Crko ti je komutator koji stoji ispod bobina :!:

prelood
Početnik
Početnik

od prelood » Pet Apr 06, 2012 11:27 pm

ima 2 bobine,gde je tu komutator? na samom kucistu gde su i bobine??!!

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Pet Apr 06, 2012 11:49 pm

Odma ispod bobina :!:
Slika

Uploaded with ImageShack.us
Slika

Uploaded with ImageShack.us

prelood
Početnik
Početnik

od prelood » Sub Apr 07, 2012 7:44 pm

probano,zamenjeno i ista stvar. jedino ostaje da se pregleda ECU. mozda je tu nesto krepalo. Odneo sam kod elektronicara pa cu da vidim sutra jel uspeo sta. ako ne,onda kod Dejana u Sr.Karlovce po drugi ECU :(