Temperatura
Sve što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

LJUBIŠA
Početnik
Početnik
Pridružio se: Čet Sep 15, 2016 2:33 pm

Temperatura

od LJUBIŠA » Čet Sep 15, 2016 2:51 pm

Imam sledeći problem sa CARISMOM 1.8 16V god.1997.
Kasno pali ventilator, auto ide odlično išao sam i na more vozio i preko 140km/h bez problema ali kad se zadesim u gužvi ili ostavim auto na leru podigne skalu na merču temperature do otprilike 100 stepeni pa tek tada upali ventilator. Auto ne kuva radi i ide odlično, menjao sam termodavač ali isto možda za nijansu bolje. Ako neko ima slično iskustvo i zna molim ga da mi pomogne. Hvala

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

Re: Temperatura

od DJ DEX » Čet Sep 15, 2016 10:56 pm

Vidi da ti nešto pojasnim.Tremoprekidač ne može kasno ili rano da pali ventilatore.pali ih tačno na određenoj temperaturi.On jednostavno ili radi ili ne radi nema trece opcije.U tvom slučaju ventilatori se pale i to je dobro.
U tvom slučaju najverovatnije je drugi problem u pitanju.Taj motor ima taj sensor temperature vode koji daje info racunaru i preko njega ide paljenje ventilatora.Postoji i drugi davač koji služi samo za pokazivaje temperature vode .To je onaj mali sa jednom buksnom i nalazi se odmah tu na kućištu termostata.Dešavalo se da on pobrljavi sam od sebe ali se desavalo da on ne pokazuje dobro i zbog lošeg punjenja alternatora.
To su neke od stvari koje mogu biti uzrok tvog problema.
Slika

LJUBIŠA
Početnik
Početnik

Hvala DJ

od LJUBIŠA » Pet Sep 16, 2016 9:21 am

Hvala na pomoći čim zamenim daj drugi davač javljam da li sam rešio problem.

LJUBIŠA
Početnik
Početnik

DJ HVALA

od LJUBIŠA » Sre Sep 21, 2016 10:01 am

Rešen problem oko pokazivača temperature tačnije sad pokazuje da pali ventilator za hlađenje čim pređe polovinu na satu
HVALA DJ. I usput pitanje za tebe kakvo je tvoje lično mišljenje o CARISMI 1.8 16V GLS moj auto je u odličnom stanju prešao je 305000 km jer će gurati još kakvo je tvoje iskustvo.
HVALA I ŽIVELI

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

Re: Temperatura

od DJ DEX » Sre Sep 21, 2016 9:21 pm

Nema na čemu! :ugeek:
Moje iskustvo je odlično i po meni najbolji motor za tu karoseriju.Sa tom kilometražom taj motor je na pola puta.
Vozi i uživajj. :thumbup: