kako mi je auto cetvrt veka star, verlo verovatno cu cesto postavljati pitanja ovde
pre par nedelja sam kupio lancer 1.5 1992., na oko u odlicnom stanju. imao je jednog vlasnika i razlika izmedju fabrickog stanja i zatecenog je bila jedino u ubrizgavanju ( skinut je ajnspric i stavljen klipni karburator). osnovna falinka muje bila mastan motor. majstor je rekao da pusta na dihtungu glave, sto je odmah i zamenjeno. kad je zavrsena popravka, auto je jako cudno radio kad je hladan ( i pod saugom). rekao mi je i da je karburator neispravan, te sam kupio drugi isti takav. medjutim, problem je i dalje prisutan.
kad ujutro prvi put upalim auto, on kao da radi na tri cilindra. prvo sam mislio da je nesto sa razvodnikom ili kablovima, ali sam uocio da auto dok je pod saugom dimi i da izbacuje vodu na auspuh. drugi mehanicar tvrdi da mesa vodu i ulje i da je taj otezan rad ujutro posledica prisustva vode u nekom cilindru. prvi naravno tvrdi da je to nemoguce.
sad stvarno ne znam sta mi je ciniti.
prva je opcija da ponovo skidam i obradim glavu, stavim novi dihtung. kontam da mozda glava nije obradjena kako treba ili je los dihtung. druga opcija je da sve to uradim ali sa drugom glavom ( imam rezervnu, onu koja je skinuta kad je akidan ajnspric).
i treca opcija je da sve to tako ostavim ali nisam siguran da to nece smetati motoru na duzi rok.
eto izlozih svoje muke i molim nekog mudrijeg da pomogne
hvala unapred