Sijalice
Sve što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Korisnikov avatar
Beasaster
Član kluba
Član kluba
Pridružio se: Sre Dec 01, 2010 12:38 am

Sijalice

od Beasaster » Ned Okt 02, 2011 5:11 pm

Kakva su vaša iskustva sa sijalicama?
Da li je neko koristio philips Xtreme Power,Xtreme Vision,BlueVision Ultra....?
Ima li neko iskustva i sa Osram ?
Čuo sam da je Silverstar dobar,Night breaker crkava kao lud,a Night breaker plus i cool blue?
Ima xenon kompleta za 30-40 eura najčešće (kinezi)......Kakvo je stanje sa njima?U svakom slučaju lepo izgleda,ali kakvo je stanje sto se tiče vidljivosti?Xenon svetla nisu bas nabolja za kišu,maglu.....
GALANT EA0 GLS 2.0 16V 1997 100 KW 4G63

Korisnikov avatar
sale90
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Uto Nov 09, 2010 11:38 pm

Re: Sijalice

od sale90 » Ned Okt 02, 2011 5:16 pm

Ja sam nedavo kupio Night breaker plus 1700 din u Nisu za sada su ok tim sijalicama je jedina zamerka vek trajanja daju belicastu svetlost i dobrog je intenziteta.Videcemo koliko ce da traju verzija plus ima produzen vek trajanja u odnosu na obicne Night breaker.Za xenon ti po novom zakonu trebaju i prskalice za far.

Korisnikov avatar
radebgyu
Roštilj majstor
Pridružio se: Uto Dec 21, 2010 6:49 pm

od radebgyu » Ned Okt 02, 2011 7:26 pm

Ja imao samo Night breaker dva para nisu sastavila godinu ipo (djuture) :thumbdown:
Lancer 1.3 55kw ,2000.god 4G13 LPG

Korisnikov avatar
Kempi
Fotograf kluba
Fotograf kluba
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 11:17 pm

od Kempi » Ned Okt 02, 2011 7:36 pm

Ja koristim Osram Silverstar H4 i H1 i zadovoljan sam svetlom koje daju.Naravno,veliku ulogu tu igraju i farovi,kao sto mi TheNT sa MTC- jednom rece: "Ti imas srecu da vozis auto kojem su farovi toliko dobri da bi i vostana svijeca u njima dobro svijetlila" :D

Sto se tice trajnosti,H4 su mi crkle posle otprilike 2.5 godine u razmaku od dva meseca (kratko svetlo, dugo je ispravno) ,a H1 jos uvek rade jer su one samo za dugo svetlo koje se manje koristi.Ponovo sam stavio Silverstar H4 i nemam nameru da isprobavam druge.

Za Nightbreaker sam od raznih osoba cuo da odlicno svetle ali i da krako traju,max 6-7 meseci ,tako da mislim da se ne isplate. :crazy:

Sto se tice xenona prosto obozavam ove naknadno ugradjene kineze i nastelovane ispod supe kod Milorada iz Malu Krsnu kad mi naidju u susret...dodje mi da ugradim jedno 4 komada AIM-9 Sidewinder raketa i crveno dugmence na rucici menjaca :lol:
kad porastem biću DJ DEX

Korisnikov avatar
Beasaster
Član kluba
Član kluba
Pridružio se: Sre Dec 01, 2010 12:38 am

od Beasaster » Ned Okt 02, 2011 7:45 pm

I ja nesto kontam da su ovi kinezi obicno djubre tj. lepo izgleda ,a kako se noću vidi kao i u slučajevima smenjene vidljivosti pitanje je...?A i sada svaka šuša ugradjuje ove kineze pa te zaslepe ...
Nego Kempi jesi li razmišljao da staviš i mercedesov znak da ti služi kao nišan :lol: :lol: :lol:

A što se tiče night breaker sijalica stoji da su kratkog veka,videćemo kako će se pokazati NB+
GALANT EA0 GLS 2.0 16V 1997 100 KW 4G63

Korisnikov avatar
radebgyu
Roštilj majstor
Pridružio se: Uto Dec 21, 2010 6:49 pm

od radebgyu » Ned Okt 02, 2011 8:04 pm

Kredit je cudo :mrgreen:
Lancer 1.3 55kw ,2000.god 4G13 LPG

Korisnikov avatar
coggo
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 9:56 pm

od coggo » Ned Okt 02, 2011 8:44 pm

Ako imaš više dnevne nego noćne vožnje onda ti je možda suvišno da ugrađuješ xenone,čiji vek trajanja je vezan i za br.radnih sati. Ja razmišljam da ubacim H4 led,da mi koristi kao obavezno dnevno svetlo iz razloga što imam više dnevne vožnje. Potrošnja samim tim spada sa 50-60W na 2.5W,što se svakako odražava na potrošnju goriva. Xenoni su dobri za noćnu vožnju i protiv onih koji se zaborave i zabace kada uključe duga svetla,a pri tome izgube ručicu prekidača! Nije mi jasno kakve to brizgaljke trebaju ispred farova na vozilima koja koriste xenone,jel to fora ili stvarno?

Korisnikov avatar
sale90
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Uto Nov 09, 2010 11:38 pm

od sale90 » Ned Okt 02, 2011 8:53 pm

Stvarno je nije fora to je po novom zakonu kao za ciscenje farova.

Korisnikov avatar
coggo
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 9:56 pm

od coggo » Ned Okt 02, 2011 9:15 pm

Ja sve mislim novi ZOBS pišu pametni ljudi,al izgleda ima više onih koji se drže krilatice ''Nisam lep,al sam zato glup''
Sačuvaj bože :wtf:

Korisnikov avatar
darijailija
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Sub Jan 01, 2011 9:19 pm

od darijailija » Ned Okt 02, 2011 9:38 pm

Ja sam koristio Night breaker i trajale su mi 15 meseci crkle su obe istovremeno sijalice su odlicne daju bas belo svetlo mana je sto krace traju od standardnih.Sada koristim vec 6 meseci osram cool blue i one su dobre :thumbup: trebalo bi da traju duze od Night breaker.Za duga svetla koristim Night breaker H1 vec dve godine.
IVAN KG (Outlander 2.0 4G63 Colt czT)