trzanje u niskim obrtajima?
Kvarovi i popravke...

tomasevicb
Početnik
Početnik
Pridružio se: Čet Okt 13, 2011 11:33 am

trzanje u niskim obrtajima?

od tomasevicb » Ned Okt 16, 2011 4:15 pm

moze li neko da mi kaze zbog cega mi uvek trza auto kada pri nizim obrtajima zelim naglo da ubrzam i dodam gas??? u pitanju je Carisma 98.god.

Korisnikov avatar
acky91
Mitsubishi ljubitelj
Mitsubishi ljubitelj
Pridružio se: Ned Okt 17, 2010 12:49 am

Re: trzanje u niskim obrtajima?

od acky91 » Ned Okt 16, 2011 9:12 pm

Zato sto recimo ako si u drugoj oko 1500 obrtaja, auto nema dovoljno obtrnog momenta da prenese snagu na tockove, a i ti mu dajes dosta goriva u smesu tako da msm da zbog toga hoce da zastuca! Desava se i meni, zato prva pun gas! :D

Korisnikov avatar
darijailija
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Sub Jan 01, 2011 9:19 pm

od darijailija » Ned Okt 16, 2011 11:03 pm

Moze da bude i do dizni za benzin!
IVAN KG (Outlander 2.0 4G63 Colt czT)

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Ned Okt 16, 2011 11:49 pm

Malo ti je to pitanje nedefinisano.Sta znaci trza :?: Dal ti zatrokira ili nece da primi gas pa odjeednom primi ili trza kad odvajas kvacilo :!: :?: Malo pojasni pa da ti pomognemo, a ako ne pomognemo ne gine ti kanal :lol:

tomasevicb
Početnik
Početnik

od tomasevicb » Sre Okt 19, 2011 12:49 am

-DJ DEX-,u pitanju je da nece da primi gas pa odjednom primi :!: ali kad,kao sto kaze -acky91- kad mu dam prvom pun gas onda nema greske :clap:
-darijailija- Carisma mi ima fabricki plin,tako da nije do dizni za benzin jer ga naravno vozim na gas.

jel moguce da je do menjaca,korpa ili nesto drugo :?:
pozzz

tomasevicb
Početnik
Početnik

od tomasevicb » Sre Okt 19, 2011 12:52 am

nego, hitno mi trebaju farovi i hauba za Carismu '98. :!: :!: :!:
pa ako neko slucajno zna gde bi se moglo naci,molim za pomoc...kontakt tel. olas ili sajt...

Korisnikov avatar
brandzoni
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2011 9:07 pm

od brandzoni » Sre Okt 19, 2011 7:35 am

Ista ili slicna stvar i kod mene. Isto mi se desi po pravilu u 2. brzini na niskim obrtajima.
Obicno kada su guzve u gradu pa ides brzinom ni za 1. ni za 2. , na niskim obrtajima (znaci 2. brzina) i hoces normalno da ubrzas tada zna da cimne, secne na trenutak i nastavi da ubrzava.
A nekad se to ne desava u opste, cak ni kada namerno u 2. brzini na niskim obrtajima stisnem pun gas, ubrzava k'o blesav i sve normalno.
Kada sam radio veliki servis pre 2-3 god. menjane su svecice i majstor je primetio da je jedna losa, tada smo mislili da je to u pitanju i stvarno nije mi se posle to desavalo. Sada sam svecice zamenio nedavno a to se, s' vremena na vreme, desava :?
Kontam kao laik da je mozda do struje ali i nije neki veliki problem dok ne pocne cesto da se desava - a tada,kao sto Dex rece,ne gine mu kanal.
nego, hitno mi trebaju farovi i hauba za Carismu '98. :!: :!: :!:
pa ako neko slucajno zna gde bi se moglo naci,molim za pomoc...kontakt tel. olas ili sajt...
Imas na ovom sajtu neke br. tel. pod opcijom ostalo/razno, ma eve ti link viewtopic.php?f=13&t=165

A mozes potraziti i na sajtu polovni automobili
http://www.polovniautomobili.com/delovi ... ategory=35

I proveri kako se krecu cene novih farova (kopije), mozda nije velika razlika u ceni.
Imas nekoliko brojeva u ovoj temi
viewtopic.php?f=13&t=214

Eve ti br. tel. prodavnice gde sam kupio novi hladnjak klime a koji je bio jeftiniji nego polovan,pa isproveravaj na vise mesta
Astra auto, Novi Sad, 021/444-164
Окупација или слобода! / Okupacija ili sloboda!
http://www.youtube.com/watch?v=JD-vnh2hkGw

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Sre Okt 19, 2011 8:27 am

To sto naprvu na niskim obrtajima ne primi gas je najverovatnije do struje,tj. kablovi,svecice,lulice koje idu od bobina do svecica.Nemoj preterano da eksperimentises sa dodavanjem gasa dok to ne resis da ne bi bilo neke detonacije od strane plina pa posle jao.
Sto se tice farova mogu da se naruce novi u kopiji a hauba mora polovna.Sta je sa tvojom haubom?Kolko je ubijena?Mozda moze da se spase.Pitam te jer majstori limari ne zele vise nista da peglaju samo bi menjali.

Dovla90
Početnik
Početnik
Pridružio se: Čet Okt 20, 2011 1:06 pm

od Dovla90 » Čet Okt 20, 2011 1:25 pm

I meni je to pocelo da se desava,auto je isao savrsena do momenta dok ga nisam dao na veliki servis,auto je bio na rezervi i kazu da je povukao mulj,pa da zato trza.a isao je fantasticno,cak mi se cini i da se zvuk motora malo promenio.. Da li je moguce da se to desava zato sto ima trunja u diznama? pozz

Korisnikov avatar
promaseni
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Uto Jun 28, 2011 6:23 pm

od promaseni » Čet Okt 20, 2011 4:32 pm

Proveri gumeno crevo za vazduh na usisu, izmedju protokomera i motora. Tako se i meni desavalo kad dodam gas pocne da trza po par puta dok malo ne digne obrtaje. A sta se desavalo - kad motor povuce na dodavanju gasa, zbog hoda na nosacima motora malo se pomeri, "napne" se i crevo za vazduh zevne tamo gde je napuklo. Nisam siguran da sam bas najjasnije objasnio, ali trzanje se desava jer merac protoka izmeri jednu kolicinu vazduha a motor dobija vise vazduha zbog fals vazduha koji ulazi kroz pukotinu na debelom crevu koja je iza meraca. Motor trzne, napne se, izgubi snagu, kad se vrati na svoje mesto, pukotina na crevu za vazduh se zatvori, motor ponovo povuce i tako sve dok se malo ne povecaju obrtaji. Crevo se ponasa kao meh na harmonici, ali naravno sa minimalnim hodom. Kad se razvuce rupa se otvori, kad se skupi rupa se zatvori.

Stvar je resilo malo lepka i par namotaja lepljive trake.