Carisma 1.8 gdi 1998
Napišite nešto o sebi...

Korisnikov avatar
vicentic
Početnik
Početnik
Pridružio se: Pet Feb 03, 2012 12:30 am

Carisma 1.8 gdi 1998

od vicentic » Pet Feb 03, 2012 12:38 am

Pozdrav samurajima :)
Nov sa ovde pa kao sto je i red da se prvo predstavim.
Vladan, 32 godine, zivim u Loznici, otac dvoje dece, GROBAR i veliki obozavalac japanaca.
Prvi japanac je bio Nissan Almera (4 god kod mene) i prezadovoljan sam tim automobilom. Zatm dolazi korejanac Accent... manje vise nije los ali nije to ono sto ja trazm. Konacno sam na putu da kupim Carismu, 1.8, '98 godiste, od prvog vlasnika, ujak od mog dobrog druaga..... i jos puno, za sada, pozitivnih stvari. I pored toga sto znam da je covek stvarno odrzavao odlicno taj automobil, zanima me sta je to na sta ja treba da obratim paznju i kakav je "generalno" ovaj auto? By the way, cena je 1800e i mislim da je to skroz ok. Nije mi jedino logicna stvar sto kaze da po gradu trosi oko 7l ( nissan i accent nisu isli ispod 9l a imali su 1500c).

Unapred vam hvala
Poslednja izmena od vicentic u Pet Feb 03, 2012 11:50 am, izmenjeno 1 put ukupno.

Korisnikov avatar
Vlada
El Presidente
El Presidente
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 10:32 am

Re: Carisma 1.8 gdi 1988

od Vlada » Pet Feb 03, 2012 1:02 am

Pozz :wave:
Verovatno mislis na Carismu '98 (a ne '88 :D )
Generalno je malo manje kvalitetna plastika unutra (u odnosu na full japance), sto i nije mnogo bitno, baci pogled da li se gume ravnomerno trose (zbog silen blokova). Moguce je da trosi 7 (mada ce pre biti 8) jer ima specifican motor, al su zato i neki delovi malo skuplji.
Javice se valjda kolega Coggo iz Loznice da ti da jos koji detalj samo otvori temu ovde viewforum.php?f=33

Korisnikov avatar
coggo
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 9:56 pm

od coggo » Pet Feb 03, 2012 7:38 am

Evo me,pre svega da ti poželim dobrodošlicu :wave:
U ove zimske i ledene dane nemoj očekivati 7-8 l potrošnju,u mom slučaju jutarnja vožnja do obdaništa ide do 11l sve do postizanja radne temperature pri čemu se smanjuje potrošnja,što zavisi od načina vožnje i kreni stani po gradu. Gorivo kupujem preko Drine,ovdašnje je lošijeg kvaliteta i brže se troši. Pri višim temperaturama,da kažem iznad 0, potrošnja je znatno niža,kod mene redovna pojava 5.5 na otvorenom,često i niža ukoliko ne laže komp.Auto je udoban i siguran u vožnji,novi delovi za neko opšte održavanje mogu da se nađu bez problema,koliko vidim po internetu za model tog godišta ima i polovnih delova za ne daj bože. Na ugradnju plina zaboravi,GDI motori ga ne podnose. Za naše puteve malo je pomekan tako da možeš očekivati problem sa šoljama amortizera,što zavisi opet od tvog načina vožnje.Do sada nisam imao problema sa selen blokovima jer vodim računa kako vozim,ko svoje. Generalno dobar i pouzdan auto sa dosta opreme,a bogami kad pritisneš ide ko mećava.Možemo zajedno pogledati tu Carismu,kako god tebi odgovara. Po ovome što si napisao reč je o dobrom i održavanom autu. Slobodno me možeš pozvati na 063/262-557 ili 893-499.
Pozdrav.

Korisnikov avatar
vicentic
Početnik
Početnik

od vicentic » Pet Feb 03, 2012 8:41 am

E puno vam hvala na savetima... i da se ispravim 1998 :D , malo sam se zeznuo u kuckanju.
Loznicanina cu pozvati verovatno danas pa da dobijem jos neke informacije.

Sve u svemu havla na ovim, za mene veoma znacajnim, odgovorima.
Javicu sta sam uradio
poz

Korisnikov avatar
coggo
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 9:56 pm

od coggo » Pet Feb 03, 2012 10:51 am

Samo napred,tu sam na raspolaganju svakom sa foruma,a bogami i šire.

Korisnikov avatar
Vlada
El Presidente
El Presidente
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 10:32 am

od Vlada » Pet Feb 03, 2012 3:33 pm

Samo napred,tu sam na raspolaganju svakom sa foruma,a bogami i šire.
:clap: :clap: :clap: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Korisnikov avatar
vicentic
Početnik
Početnik

Re: Carisma 1.8 gdi 1998

od vicentic » Sub Feb 04, 2012 3:28 pm

E ponovo pozdrav,

Carisma o kojoj sam pricao je vec kaparisana :thumbdown: tako da.... idemo dalje.
Nesto zanimljivo sam nasao na polovnimautomobilima a to je upravo ovaj link
http://www.polovniautomobili.com/
oglas1759172/mitsubishi_carisma_gdi/

Cuo sam se sa vlasnikom i rekao mi je sledece:

-enterijer i eksterijer su jako pristojni i nema neke velike dileme oko toga
-treba da se promene krajevi spona i stabilizatori
-problem sa spanerom i servo pumpom ( mada je rekao da bi to on uradio)
-potrosnja po gradu oko 10-11l (rekli su mu da treba manje da trosi i da su verovatno u pitanju ili svecice ili dizne :think: )

Radio mu je mali servis pre oko 5k km.

Samo me zanima koliko sve ovo moze da bude kriticno i da li su ovi problemi lako resivi.

Hvala