Energizer akumulatori
Sve što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Korisnikov avatar
Vlada
El Presidente
El Presidente
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 10:32 am

Energizer akumulatori

od Vlada » Pet Nov 12, 2010 9:47 pm

Jel ima neko iskustva sa ovom markom akumulatora? Iskreno, ja sam skoro prvi put cuo za njih, jer sam u jugica stavljao black horse, a u colta vartu :)

Korisnikov avatar
TheNT
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 6:39 pm

Re: Energizer akumulatori

od TheNT » Sub Nov 13, 2010 11:07 am

dobar kazu... a i imam jednoga...
4GXX inside by MTC Motorsport

Korisnikov avatar
dav
Početnik
Početnik
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 7:40 pm

od dav » Sub Nov 13, 2010 11:56 pm

Ja sam malo sumnjicav ali moguce da je ok, ja preporucujem Topla jer meni je trajao 5 god i crkao pre 20 dana pa sam kupio Vartu jer nisam nigde nasao Toplin a opet bi ga kupio.
Beast From The East

Korisnikov avatar
Žile
Legenda kluba
Legenda kluba
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 9:55 pm

od Žile » Ned Nov 14, 2010 1:35 pm

Evo da se nadovezem na pricu sa akumulatorima
Radim u firmi koja se bavi uvozom i distribucijom akumulatora vec duze vreme tako da se smatram kompetenim za ovu diskusiju
Nas brend je UNLIMITED proizvodi se u FIAMM-ovoj fabrici u italiji tehnologija je Ca-Ca i silver
E sad prica o akumulatorima ovaj mi je trajao ovoliko onaj onoliko ne mora uvek da bude tacna.
Bitno je uzeti odgovarajuci tip akumulatora za vozilo koje ga koristi, odgovarajucaAh i da je elektrika na vozilu ispravna

1. Odgovarajuci tip akumulatora (hybrid, ca-ca, silver,gel)
2. Odgovarajuca amperaza Ah u odnosu na kubikazu
3. ispravnos punjenja i instalacije na vozilu
Ako se ovo ispostuje akumulator ce dugo trajati
Ne moze se staviti Black Horse na vozilo staro 3god. jer to vozilo ima jaci alternator koji puni preko 14V a B.H. je stara tehnologija akumulatora koja trpi struju punjenja do 13V samim tim ce verovatno izgoreti za godinu dana
Ah treba biti jaca nego ona pri fabrickoj ugradnji jer se fabricki ugradjuje minimum Ah jer je to naravno novo vozilo.

Evo kataloga za sve vrste vozila
http://www.2shared.com/file/dliru8Ze/EX ... _INST.html

Toliko za sada Pozdrav

Korisnikov avatar
Žile
Legenda kluba
Legenda kluba

Kaze sa kompetentnim

od Žile » Čet Nov 18, 2010 12:31 am

:lol: :clap: :thumbup:

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Pon Nov 22, 2010 12:09 am

Bilo koji osim Black horsa traje kolko i garancija i uzmi akumulator bez tecnosti tj.kiseline vec suvi ili sa gelom kako kazu.Za Colta 55ah je ok i trajace

Korisnikov avatar
Žile
Legenda kluba
Legenda kluba

od Žile » Sre Nov 24, 2010 7:22 pm

Kako mislis suvi kako onda daje struju ako je suv

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Pet Nov 26, 2010 1:11 am

To je na foru klasicnih baterija ili sa gelom to su oni sto na sebi nemaju cepove za dolivanje tecnosti vec imaju samo nesto kao socivo gde vidis kao diodu koja svetli zeleno kad je ok,crno kad je skoro mrtav i belo kad je mrtav.Oni su bolji jer imaju iste performanse ina -40 i +40.Nema isparavanja kiseline pa samim tim ni odrzavanja a ni korodiranja kucista akumulatora.BOSCH,Varta,Bunner samo neki od njih.Bunner solidan akumulator sa duplim klemama 2+ i 2- tako da ne razmisljas o tome dal je levi ili desni i imas ih u TEMPU vrlo povoljno.I ENERGIZER nije los mada su poznatiji kod nas po alkalnim baterijama

Korisnikov avatar
Žile
Legenda kluba
Legenda kluba

od Žile » Pet Nov 26, 2010 8:16 pm

e to je to
to je zatvoreni sistem akumulatora znaci nema cepove vec je poklopac akum. napravljen tako da isparenja tj vodu jer kiselina ne isparava vraca nazad u celije. cesto ga trgovci laicima koji se ni malo ne razumeju prodaju kao GEL akumulator, gel akumulator se kod nas retko prodaje skuplji je bar dva puta od obicnog i tezi za 30% samim tim ima i veci kapacitet. sto se tice magicnog oka za vizuelni pregled akumulatora on sluzi samo da ti signalizira ako nesto nije uredu sa akum. ili vozilom nema diode unutra to je zelena kuglica koja pliva na povrsini ako je gustina kiseline odgovarajuca ako ne ona potone i to je to. mada se na nju ne trba previse oslanjati jer zna da se zaglavi u tom slucaju protresti akumul. i ako ne pozeleni tj. ispliva onda nesto nije u redu. sto se tice BANNER akumulatora odlicni su kod nas u servis ne dodje nekoliko komada godisnje na reklamaciju samo treba obratiti paznju na te u tempu koji su datum prizvodnje moguce da su dosta stajali EXIDE je odlican akumulator tri godine garancije ali je malo skuplji varta i bosch su dobri ali na zapadnom trzistu za nase trziste se sklapaju na istoku tako da to nije to. eto toliko
pozdrav

alekx
Početnik
Početnik
Pridružio se: Ned Jan 02, 2011 3:20 pm

od alekx » Ned Jan 02, 2011 6:17 pm

kupio sam ga prošle godine i funkcionisao dobro,međutim sad je počeo da me zeze.Možda je to pojedinačni slučaj ali?