Mitshubishi Carisma 1.8 GDI LS HB
Predstavite vaš Mitsubishi i modifikacije koje ste radili na njemu...

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

Re: Mitshubishi Carisma 1.8 GDI LS HB

od DJ DEX » Pon Jan 13, 2014 10:28 pm

I JA se slazem sa svima vama :D
I zelim vam da vas automobili odlicno sluze.Sto se GDI modela tice mogu da kazem da u Nemackoj nalazim GDI Carisme sa preko 300000km.Jedini je problem sto su neke stvari koje znaju da prave problem jako tesko nalazimo u Srbiji i stvarno mi je zao kad nekad prosto nema resenja ili ima ali kosta dosta.

Korisnikov avatar
coggo
Mitsubishi zavisnik
Mitsubishi zavisnik
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 9:56 pm

od coggo » Pet Jan 17, 2014 11:52 pm

Imam istu carismu sa istim motorom samo nivo opreme exe, trenutno na satu je 350.000 km i nista samo sipaj kvalitetno gorivo koje sada bar ima, ponekad ocisti usis egr ventil,klapnu gasa i ponekad kada si u mogucnosti da sipas vise od 3/4 goriva pre samog sipanja nalij jednu flasicu aditiva za direktno ubrizgavanje goriva i samo po gasu, uh umalo zaboravih i obavezno gradacija ulja 5w40- ZBOG HIDRO PODIZACA.
Koji aditiv sipaš?
Ja sam prošle godine sipao vurtov kliner a potom prešao preko 3000 km skoro u cugu nakon čega je prijavio grešku a ubrzo je i stao auto.Po dijagnostici problem je lociran na pumpi visokog pritiska,pumpa skinuta a iz nje su ispadali komadići rđe,otvoren rezervoar da bi se pregledo filter goriva koji je zamenjen,rezervoar je bio čist kao suza-zavuče se bela čista krpa i takva se ista vadi,ni trunke mulja nije bilo.Primarni problem je počeo od sita na pumpi u rezervoaru na kome se nahvatalo 2-3 mm rđe,za koju ja pretpostavljam da je krenula gorivom u sistem kako je sipan aditiv i završila-začepila ulaz na gdi pumpi.Ceo sistem od rezervoara do pumpe je očišćen i produvan,pumpa vraćena i radi,a moglo je biti ne daj bože.To je neko moje iskustvo,svakako pre upotrebe aditiva treba proveriti i po potrebi očistiti ili zameniti sito na pumpi u rezervoaru i filter goriva.Što se tiče leptira gasa,po Dexovoj preporuci blokiran je EGR ventil tako da na leptiru gasa,posle 30 000 km nema ni trunke gareži.

CarismaNo7
Početnik
Početnik
Pridružio se: Sre Okt 30, 2013 5:59 pm

od CarismaNo7 » Sub Jan 18, 2014 2:58 am

Ljudi zanima me sta znaci ova lampica jer je ne gasi od kad sam kupio auto, jer nije lampica kao sto pise od tecnosti, ima i tecnost za pranje soferke, ima i antifriz redovno zamenjen, sad razmisljam dal ima veze sa vodenom pumpom ali dizao bi temperaturu auto a temperatura je ok bas proveravam redovno u voznji... :?:

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x60 ... 7/n1lq.jpg

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Sub Jan 18, 2014 10:43 am

Jeste lampica koja signalizira nedostatak tecnosti za stakla.Na samoj posudi za tecnost ima mali plovak koji je najverovatnije nekad zbog smrzavanja ili nekog drugog razloga crko.Da ne bi gledao stalno ovu zutu lampicu najjednostavnije je da otkacis dzek sa posude.

Korisnikov avatar
tri dragulja
Početnik
Početnik
Pridružio se: Pon Jul 25, 2011 2:20 pm

od tri dragulja » Sub Jan 18, 2014 1:56 pm

Normalno je da treba ocistiti ceo sistem pre sipanja aditiva, inace sipam uglavnom winsov ili likvi moli.

Korisnikov avatar
Gile-ct
Početnik
Početnik
Pridružio se: Sre Sep 04, 2013 9:10 pm

od Gile-ct » Sub Jan 18, 2014 5:37 pm

jel ima ista da valja na gdi carizmi djavo je ponio?

CarismaNo7
Početnik
Početnik
Pridružio se: Sre Okt 30, 2013 5:59 pm

od CarismaNo7 » Ned Jan 19, 2014 1:17 am

Eee hvala DJ DEX, tako sam i mislio da uradim nervira me stalno svetli :D