ECLIPSE problem sa ler gasom-pre toga prezubcio

milanche007
Početnik
Početnik
Pridružio se: Sre Dec 12, 2012 10:17 am

ECLIPSE problem sa ler gasom-pre toga prezubcio

od milanche007 » Sre Dec 12, 2012 12:14 pm

drugari da vam ispricam svoje muke.pre dve nedelje mi auto prezubci na parkingu,pri paljenju.veliki servis uradjen pre 15000km i sve do tad bilo ok.par dana pred tu havariju culi su se hidropodizaci(ili ventili) pri dodavanju gasa,kad ga iz mesta malo cimnete do 2000(auto nije u pokretu) obrtaja cuje se krk krk i 4000 odprilike krklja non stop(cuje se kao ventili na jugu).ja sam tako vozio par dana sve bilo normalno i jedan dan pri paljenju tesko je palio i prezubci poce da lupa.
odem do majstora,on ga uzubci i auto radi(kaze spaner popustio,nesto je dotezao),ne lupa nista u motoru,ali nema dobar ler,neravnomerno radi izmedju 800 i 1200 obrtaja i oseca se gorivo .majstor kaze dalje ne zna sta je,kaze pijaca mu ne gine.
odem tu u kraju do drugog posto nemam blizu majstora za eclipse,neki sto radi japanace.on pogleda zupcenje,kaze da je ok.merili kompresiju,kompresija je izmedju imedju 13 i 14 od klipa do klipa.taj majstor mi je rekao da mi je otisao regulator pritiska na diznama i da on baca vise goriva na dizne nego sto treba i da zato treska.kaze da on na 2.5 bara treba da otvara kanal za vracanje u rezervoar,a on otvara na 4 bara,i da zato vise ide na dizne.dizne je ocistio.uzmem drugi on otvara na 3.
moje pitanje je da li auto stvarno nije dobro uzubcen ili je regulator pritiska ili je nesto trece?.da nije od kontra paljenja nagurao garez u usis i zapusio sve.inace auto dobro ide,ali ler me izludjuje ,zato ga i ne vozim.
Voleo bih da mi neko preporuci dobrog majstora,nekoga ko poznaje ovaj motor,a verujem da ih ima medju nama ovde,jer ne mogu da se mucim sa sraf majstorima.hvala vam puno ako jos nesto treba da dodam napisacu.pozdrav svima

Korisnikov avatar
Beasaster
Član kluba
Član kluba
Pridružio se: Sre Dec 01, 2010 12:38 am

Re: ECLIPSE problem sa ler gasom-pre toga prezubcio

od Beasaster » Sre Dec 12, 2012 3:48 pm

Ovo je posao za majstor Dex-a,htedoh reći doktora za japanke(ce) hehe
GALANT EA0 GLS 2.0 16V 1997 100 KW 4G63

Korisnikov avatar
Žile
Legenda kluba
Legenda kluba
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 9:55 pm

od Žile » Sre Dec 12, 2012 8:22 pm

I ja se slazem apsolutno, ima Deki da ga ucacka samo da prede :lol:

Korisnikov avatar
zoltangti
Mitsubishi ljubitelj
Mitsubishi ljubitelj
Pridružio se: Pet Jul 29, 2011 3:34 pm

od zoltangti » Sre Dec 12, 2012 9:25 pm

prica o regulacije pritiska je malo nije tacno
svakako ne bi bilo los da merite pritisak gorivo . drugi stvar ako je auto bez turbine znaci 150ks onda 3-3.2bar treba da bude , ako je sa turbinom znaci 200ks onda treba pritisak da bude 2.5 bar.
Zubcenje ! 10% od majstora zna kako treba napraviti kako treba. i to neznaju a gde treba da stane 2 balanserke , ni to sta je i kako radi, kako treba testirati automatski spaner.
moze i te stvari da zeza ler gas i moze i da bude step motor lergasa , itd

Korisnikov avatar
DJ DEX
Majstor za japance
Majstor za japance
Pridružio se: Ned Nov 21, 2010 7:28 pm

od DJ DEX » Čet Dec 13, 2012 3:37 am

Nije dobro sto je prezubcio jer gotovo uvek kad prezupci stigne neki ventil.Taj majstor koji je radio veliki servis bi trebalo da ti resi problem a ne sad da ides od jednog do drugog :!: