E druže, par meseci nisam pogledao šta ima novo na ovoj temi, nisam tako često na forumu i vidim da si danas postavio nove sličice

Koja koincidencija, neverovatno ??? Prvo da ti odgovorim na pitanje, da li smo kupili auto na istom mestu? Na službenom sam putu, pa nisam u mogućnosti da proverim gde je moj otac tačno kupio auto, ali videću za neki dan, kad stignem kući. Ali i moj Mirage je imao plave presvlake kao i instrument tablu i obloge vrata, dok 2009.nisam zamenio sedišta, kupio sam polovna ali izuzetno očuvana od nekog Colta koji je imao mnogo bolju opremu, pa i dosta bolja sedišta. Od njega sam uzeo desni retrovizor, kilometar-sat sa obrtomerom, digitalni sat na instrument tabli, ladice na instrument tabli koje se otvaraju i zatvaraju itd... Mislim da se firma gde je moj otac kupio Miragea zvala "....... Transport" pa zato pretpostavljam da ipak nisu kupljeni na istom mestu. Ja sam bio mali (nepunih 13 godina sam imao), ali se sećam, bilo je dosta belih Miragea, veći broj tamno-plavih metalik, tu boju moj otac nije hteo da uzme, jer tada, veruj mi na reč, gotovo da uopšte nije bilo u Srbiji automobila sa metalik bojom (jako, jako retko), pa se ćale plašio ako ga zadesi neka saobraćajka, gde će naći metalik farbu i ofarbati ga. Deluje smešno, ali tada nije bilo, mali broj ljudi se toga seća. Spomenuću samo, da je moj pokojni ujak 1990.uvezao iz Švajcarske Nissan BlueBird, braon metalik boje, posle nekoliko meseci ga je slupao, niko u Srbiji nije radio metalik boje, pa je išao u Austriju da bi našao boju. Znam da zvuči neverovatno, ali je bilo upravo tako. Zato moj ćale nije smeo da uzme plavi metalik. Uzgred da spomenem, kada smo 26.februara 1991.godine kupili Miragea retko koja benzinska stanica u Srbiji je imala bezolovni benzin, sećam se da smo morali da idemo na auto-put da bismi sipali bezolovni benzin! Da, da, istina! Da nastavim, bio je i jedan crveni Mirage, mom ćaletu se svideo, rezervisao ga, i sutradan kad smo zajedno došli po njega, hauba malo udarena i nema akumulator ???!!! I mi se odlučimo za beli. Sećam se da je bilo i Hyundai Pony-ja, više komada, sa motorom 1.5.
Tvoj Mirage je sve lepši, vidim da si stavio i sportski auspuh, ali me čudi da je na levoj strani, zar ne bi trebao da bude na desnoj ? Inače, ja živim u Kragujevcu, Mirage mi je garažiran i godinama neregistrovan, ali je u gotovo istom stanju kao kada je kupljen 1991, palim ga s'vremena na vreme, ulje menjam redovno iako ne prelazi ni kilometar godišnje. U novembru 2009.sam iz predostrožnosti uradio veliki servis u ovlašćenom Mitsubishi servisu "Velauto", zamenjen je zupčasti kaiš, španer, ležaj radilice i bregaste osovine, klinasti kaiš, ulje u motoru i menjaču, filter ulja, benzina i vazduha, svećice, prednje pločice i to na moje insistiranje (kažu da nije bilo potrebe, te su bile iz prve ugradnje), oni su mi ugradili kilometar-sat sa obrtomerom, desni retrovizor, zadnju policu, zatim su ugradili cd-mp3, zvučnike....Dalje, u Velautu su mi zamenili sve 4 opruge i sva 4 amortizera, srednju cev i zadnji izduvni lonac (originalni je bio dobar ali ga je zahvatila rđa), jedino mi nisu zamenili onu plastiku što obavija amortizere, što štiti da ne uđe voda, blato u amortizere, a ona je iscepana na više mesta, nemam pojma kako, da li prilikom ugradnje novih amortizera ili kako već! I sad mi to treba ali ne mogu da nađem originalne!
Trenutno vozim druge automobile ali Mirage je moja uspomena i to nema cene! Eto, na ovom forumu sam upoznao nekog ko ima, vozi i čuva isti auto kao i ja