Mitsubishi Lancer 2009
Predstavite vaš Mitsubishi i modifikacije koje ste radili na njemu...

Korisnikov avatar
vladimir.ra
Mitsubishi fanatik
Mitsubishi fanatik
Pridružio se: Pet Okt 28, 2011 8:07 pm

Re: Mitsubishi Lancer 2009

od vladimir.ra » Uto Okt 01, 2013 8:23 am

Ponovo bih se ukljucio u ovu temu sa pitanjem mojim kolegama po autu, obicnim vozacima i vrsnim majstorima koji prate ovaj forum:
Sta je dakle zakljucak? Da imamo sada para za nov auto, da li da kupujemo to, ili da za te pare u nekom periodu od 10 godina izmenjamo recimo 3 automobila koje bi smo placali po 5000 eura??? Jer ako nisi siguran u nov auto posle 20-30 hiljada, onda ti dodje na isto, zar ne?

Korisnikov avatar
Recoba
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 9:26 am

od Recoba » Uto Okt 01, 2013 9:41 am

Savet je da kad kupujete auto dobro proverite istoriju kod servisera i kroz papire (koliko god je to moguce) i da ako naidjete na bilo sta sumnjivo odustanete od kupovine.

Ovaj auto je najverovatnije bio sluzbeno vozilo jedne opstine. Ne kazem da su zbog toga nastali problemi ali je veoma moguce. Zna se koliko se paze automobili u "drzavnom".

Korisnikov avatar
laki72
Mitsubishi ljubitelj
Mitsubishi ljubitelj
Pridružio se: Ned Maj 22, 2011 2:36 am

od laki72 » Sre Okt 02, 2013 12:07 am

Ponovo bih se ukljucio u ovu temu sa pitanjem mojim kolegama po autu, obicnim vozacima i vrsnim majstorima koji prate ovaj forum:
Sta je dakle zakljucak? Da imamo sada para za nov auto, da li da kupujemo to, ili da za te pare u nekom periodu od 10 godina izmenjamo recimo 3 automobila koje bi smo placali po 5000 eura??? Jer ako nisi siguran u nov auto posle 20-30 hiljada, onda ti dodje na isto, zar ne?
poenta je u ovome sto sam boldovao u tvojoj izjavi.
Mi u Srbiji nikako ne shvatamo da ono sto je izaslo iz salona nije vise novo. To sto ima 2-3 godine, ili na satu pise mala kilometraza nije nikakva garancija da je automobil dobar. moze on da ima i mesec dana i da bude unisten, verujte mi.
Svojevremeno, sam bio prisutan kada je za par noci unisteno nekoliko automobila, medju njima i nekoliko meseci stara MB 124-ka.
Zaci , kada kupujete polovno to je uvek macka u dzaku, sad pitanje je procene kao i cesto i srece sta cete kupiti.
sa novim automobilom, pod uslovom da imate novca svakako necete pogresiti, jer osim sto je u garanciji sve na njemu je novo.
Ja licno sam uvek za novo. U mojoj porodici su kupovana i nova i polovna kola. Od novih tu je bio Z101 (1974), Kadett (1978), Corolla XL(1987), Yugo (1991), Punto classic (2010).
Ni sa jednim od njih nije bilo razocarenja. Sto se polovnih tice bilo je svakojako, od EXTRA iskustava sa pojedinima do katastrofalnih razocarenja...

Korisnikov avatar
Leon_Lancer
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Sre Jul 25, 2012 11:58 pm

od Leon_Lancer » Pet Okt 11, 2013 10:19 am

Aj da i ja kažem po neku reč jer smatram da sam kompetentan. Problematični Lanser iz ove teme je brat blizanac mog auta. Voženi su kao službeni automobili,a u garaži su stajali jedan pored drugog.Razlika je u tome što je mog vozila jedna lepa i pristojna gospođa koja je pri prvom servisu častila radnike Japan auta krofnama,a ovog problematičnog je vozio jedan bilmez koji ga je i upropastio. Malo sam profesionalno deformisan,pa sprovodim istragu do detalja tako da znam sve o ovom i svom autu. Kada sam odlučio da želim Lansera,obišao sam oba.Ovaj problematični je bio u dosta lošijem stanju.To se videlo po izgledu eksterijera i enterijera,a posle sam osetio i u vožnji delimično. Ćale i jedan porodični prijatelj koji su bili samnom u obilasku,zapeli su za kupovinu ovog problematičnog "jer im se svidela boja".Naravno,nisam dozvolio takvu glupost,vratio se u Beograd,seo u srebrnog i tada sam bio siguran da je to,to.Znao sam da ga je vozila žena jer sam video otiske od noktiju oko bravice,otiske od štikli na patosnicama,1000000 osveživača unutra,a na privesku je pisalo i ime.Bio sam 100% siguran kada sam na bluetoothu čuo ženski glas. Što se tiče tog vozila,jedina stvar koja mi je smetala je nedostatak maglenki,ali i to je rešeno preko e bay a. Takođe savetujem nabavku delova iz Amerike jer je mnoooogo jeftinije i jednostavnije. Sa gospodinom pokretačem teme sam bio u kontaktu i znam za sve probleme. Odgovorno tvrdim da problem nije do automobila.Da je model loš,i moj bi trošio ulje,dobio luft u letvi i ostalo...Nije do njega.Problem je u mentolu koji ga je vozio,a od drugara sam dobio podatak koji je potvrdio sve moje sumnje.Taj auto je gažen dušmanski.Preletao pružne prelaze,patosiran od samog starta,jednom rečju uzeta mu je duša. Zna se kakva je procedura sa novim autom,koji su servisni intervali,kako se ponaša uopšte.E to u ovom slučaju nije ispoštovano ni najmanje.Zbog toga je situacija kakva je. Inače što se tiče tog 1.5 motora,ja sam zadovoljan.Malo troši,solidno ide.Mene ne semaforu niko ne dere jer se ne trkam,ne obraćam pažnju na to.Kada je bilo potrebe da zagrebe i potpiše uverio sam se da itekako može.Na autoputu sam ga vozio i preko 180,sasvim zadovoljavajuće ide i vuče. Polovan auto je lutrija,ne znam šta da kažem.

Korisnikov avatar
max i minimax
Standardan član
Standardan član
Pridružio se: Sub Okt 08, 2011 1:39 pm

od max i minimax » Pet Okt 11, 2013 5:24 pm

Leone, potpuno se slažem s tobom i jedan savjet za sve, NEMOJTE sami kupovati rabljeni auto bilo koje marke koliko god da platite stručnjaka i pustite što kažu u servisu